Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harita Yapımı

Kharaduns

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar Harita yapımını geniş olarak anlatacağım.

Öncelikle gerekli programları cekelim
http://www.uocm.de/files/dragon_10500pr6.zip
Dragon programını indirdik.
*//Alternatif harita programları
Demotis's BMP to Bitmap
UO3DMV
UO Map Converter
UO Map/Statics Copy
Transition Maker
*//
Zip dosyasını actığımızda karsımıza 3 program cıkacak bunlar hepsi birbiri ile alakalı .
Dragon : (Bmp yi Map0.mul dosyasına )
Dragon Map2Bmp : (Map dosyanızı Bmp ye Ceviriyor)
Dragon Sp : (Haritadaki static itemleri temizliyor Kapı , bina vs...)

Önce hazır bir Bmp dosyasını nasıl cevirecegimize bakalım
Dragon Programını acıyoruz
Bende "OK" Yazısı aktif degil demeyin şimdi aktif olur . bak kuş geciyo...
heh o da aktif oldu .
Bmp file yazan yere mul dosyasına cevirmek istediginiz bmp dosyasını gösteriyorsunuz. Tabi bu dosyanın belirli bir boyutu var ne assagı ne yukkarı 4016*6096 8bit dı tam emin degilim zaten dragon programının icinde var .
Fix file : oda yine dragon programının icinde AddonFixTableexample.fix
map file : ultimanın icinde hangi dizinde ise Map0.mul dosyasını gösteriyorsunuz.
şimdi sorun yok gibi görünüyor
eger dosya boyutlarında hata yok ise doğru yerleri göstermis iseniz start"a basabilirsiniz hemen config kısmınada bakalım orada remove static files diyo ama ise yaramıyor hiç ugrasmaya gerek yok.

şimdi mapımızı yaptık. hemen Dragonsp.exe acıyoruz
staidx0 C:Program FilesUltima Online 2Dstaidx0.mul
ststics0 C:Program FilesUltima Online 2Dstatics0.mul
bende bu sekilde siz yerlerini belirtin
sol tarafdan all yani hepsini seciyoruz ki haritamızı temizlesin
Start'a basıyoruz tüm harita temizlendi.
c:/sphere/sphere.exe acıyoruz serverimize giriyoruz
axis ile istediginizi yapabilirsiniz . bina vs...
bunlar baya bi zaman alıyo ama sonra bunları static yapmak icin UO Static Patcher kullanıyoruz.

*// şimdide 0 dan harita yapmaya deyinelim

4016*6096 8bit seklinde bir bos bmp dosyası acıyoruz . bunu paint.exe de yapmayın degisiklikleri kayıt edemezsiniz bellek yetersiz diyo dosya boyutu fazla oldugu icin.
Photoshop en kralı paint shopda olabilir. şimdi genel mantık 8 bitte her rengin bir karsılıgı var . hangi renk ne ise yarar onuda şöyle gösterelim yine download ettigimiz dragon programında addons'un icinde colortable_eng.bmp dosyası var bunun icinde hangi renk ne ise yarar göstermiş. gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmıs .

harita bitince yukarıda bmpden haritaya nasıl gecilir anlattık aynısını uygulaya bilirsiniz.

sabır işi ,
olmaz diye hiçbirsey yoktur.
Türkiye haritası uzerinde calısmalarımız devam ediyor. Kız kulesi rumeli hisarına ankara kalesine varana dek , peri bacaları hepsini bitirdik. sehirlerde bitmek üzere.

insan istedikden sonra hersey olur . önemli olan sabır zaman ve yardımlasmadır.

Dilerim birilerine faydam olur...

Kharadun's
Sosyal ağlarda paylaş

burda belirtilmemeis bazi trickler var, herkesin gormesi acisindan onlari yeni bi konuda derleyeyim.

Birde Dragonsp.exe static dosyalarınız temizlemez, yani amacı bu değil, dragon.exe nin map0.mul ile birlikte generate ettiği static itemları içeren .scp dosyalarını .mul formatına döker, çalıştırdığınızda yazdığınız static dosyalarında eski staticleri temizlemek isteyip istemediğinizi sorar.

[Bu mesaj Bronx tarafından 03 Haziran 2004 00:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Şimdi Dunyada Static Filan kalmadı bomboş simsiyah sadece koydugum spawnlar duruyo 1.si bu dunyada koşmak için komut war mı suda koşma komutu gibi
2.si şimdi photo shopu açıp dragon fullmap le aynı boyutta oradaki renkleri kullanarak harita mı yapacaz sonra o staticsiz olarak karşımıza mı cıkacak waay ole ise waay

3.sü Dragonun(full map) uzerindeki renkler gercek renkler diil mi onu açamıyor muyuz yani 3.cü dragon programıyla bmp dosyası olarak onu acmayı denedim bakacaktım server dragon mu olacak diye alakasız olarak map0.mul hata werdi cozemedim eger yardım ederseniz sevinirim.

----saygılarımla[signature][hline]---
--
-
Sosyal ağlarda paylaş

beyler ılk ıslemı yaptıgımda Tabanı sıldım ama bınaları sılemedım ıkıncısınde stadix falan bu yolları tam gosterdım ama all da yaptım stard dedıgımde no ıtem found gelıyo _? bı yyanlıs yaptıgımı dusunuyorum sızce nerde Taban sılınıyo ama bınaları sılemıyom.[signature][hline]Her İyligin İçinde Bir Kötülük Her Kötülügün İçinde Bir İylik Vardır

Brightlance Lifespan
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KillJoy, 10 Temmuz 2004 10:50 tarihinde demiş ki:
Şimdi Dunyada Static Filan kalmadı bomboş simsiyah sadece koydugum spawnlar duruyo 1.si bu dunyada koşmak için komut war mı suda koşma komutu gibi
2.si şimdi photo shopu açıp dragon fullmap le aynı boyutta oradaki renkleri kullanarak harita mı yapacaz sonra o staticsiz olarak karşımıza mı cıkacak waay ole ise waay

3.sü Dragonun(full map) uzerindeki renkler gercek renkler diil mi onu açamıyor muyuz yani 3.cü dragon programıyla bmp dosyası olarak onu acmayı denedim bakacaktım server dragon mu olacak diye alakasız olarak map0.mul hata werdi cozemedim eger yardım ederseniz sevinirim.

----saygılarımla
[signature][hline]---
--
-
Sosyal ağlarda paylaş

ben sana daha iyi bir programı tavsiye ederim bu program birazcık seni uğraştıracak ama tum dunyayı ince ince yapman gerekebilir ama herşey istediğin gibi olacak istersen statics istersen map i detaylı değiştirebilirsin tek sorun bu programın acıklayıcı turotali yok :) bende başka bi tourotalde buldum yukledim sevdim tourotal linki http://forum.paticik.com/view.php?id=77760 bu içindeli uomapeditor_english i yukleyeceksin

[Bu mesaj murad tarafından 10 Temmuz 2004 22:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...