Sufi Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 mevsimsel grip aşısı preparatındaki olası mevsimsel gripleri ölü virüslerini çıkarıp yerine domuz gribi ölü virüslerini koyarak imal edilmiş bir aşı... yani mevsimsel grip aşısına ne kadar karşıysak domuz gribi aşısına da o kadar karşı olmamız gerekiyor mantıken ama öyle olmuyor. işin içine birsürü başka bişey giriyor. örnek: teyzem arıyor, "uğur bu domuz gibi aşısında torunları napıcaz? o gün okula yollamayalım mı? aşıda domuzdan alınan bi madde kullanılıyormuş. hani domuz haram falan... günah olmasın?" tez sayılacak genişlikte açıklamalarla aydınlatmaya çalışıyorum ama sonuç ne oluyor bilemiyorum tabi. başka akl-ü hayalinize gelmeyecek bir sürü gerekçeyle insanlar aşıya soğuk bakıyor. paspatür: senin grip olayın farklı, çünkü mevsimsel grip aşıları o sene için olası virüs tiplerini içerir. aşıda öngörülmemiş virüs türleri de ortalıkta dolaşıp seni bulabilir. ayrıca bu tür aşılarda vücudun verilen virüs tiplerine bağışıklık sağlama garantisi de yok. domuz gribi aşısı mevsimsel grip aşılarından farklı oalrak karma virüs tipleri yerine tek bir tip virüs için bağışıklık sağlamayı hedefliyor. yani domuz gribi aşısı olursan domuz gribine karşı bağışıklık kazanırsın. düşük bir ihtimalle de vücudundan kaynaklanan sebeplerle bağışıklık kazanmayabilirsin. bu olasılık bütün grip virüsü aşıları için geçerli tabi daha önce söylediğim gibi. ben imkan olursa aşı olmayı düşünüyorum. daha önce mevsimsel grip aşıları olmuştum. ondan yapı olarak farkı olmayan domuz gribi aşısından da hayali gerekçelerle uzak durmayacağım. ama biri çıkıp da domuz gribi aşısının, söylenenlerin aksine, mevsimsel grip aşılarından yapı olarak farklı olduğunu ispat ederse o zaman başka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Verlure Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 gittim dilekçeyi geri aldım, olmucam aküp olanlara rahmet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Ya şimdi, Sağlık Personelleri'nin tamamının aşı olması zorunlu. Aşı ve içeriği konusunda bu ülkede en fazla bilgiye sahip olabilecek insan topluluğu tıp mezunları. E sağlık personellerinin tamamına aşı zorunlu ise ve bu adamlar tıp mezunu ise, sakat bir durum olsa, ortalık ayağa kalkar diye düşünüyorum. Aşılar bilmem kaç kez tekrar tekrar çoğaltılmış ve dirençleri düşürülmüş virusler ya da bakterilerden oluşur. Virus bünyenize girdiğinde, sanmıyorum ki vücudunuz direnç sağlayamasın, çünkü bu tekrar tekrar üretme safhasında kişinin muhtemel minimum vücut dirençleri göz önüne alınıyor. Aşı'nın zararlı olduğunu sanmıyorum, yan etkisini aspirin içtiğinizde de hissedebilirsiniz diye düşünüyorum, çünkü bünyede yan etki oluşturması o bünyedeki kimi dengesizliklerden kaynaklanır. Ben aşıyı olmuyorum, olmam da. Neden çünkü 1 aşı olmak nefret bişi benim için. 2 - bugüne kadar ne bir antibiyotik ne de bir aşı oldum, nedeni bunların bünyemin direncini düşürdüğüne inandığım, biraz batıl biraz mikrobiyolojik anlamda doğrudur bu söylem. Ama olanları yadırgamıyorum. Spekülasyon yapanları yadırgıyorum. Sanki ülke'de deli gibi salgın varmış gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 domuz gribi korkulacak bir hastalık degil. ben gecen pazar günü grip oldum mesela. ates aldı basını gitti, eklem kas agrıları vs.. ama doktora ertesi gün gittim. tahlil vs.. doktor domuz gribinin bütün semptomları yok ama suan mevsimsel bir grip salgını da bulunmuyor dedi. (sirketten aynı gün benzer sebeplerle işe gelmeyen kişi sayısı 8-10 mus yalnız, büyük ihtimal domuz giribidir die düsündüm ben de) aşıya gelince, yan etkileri felan tartısılan bir ası zaten. olmaya gerek yok. domuz gribine yakalanırsanız birkac gün yatarsınız o kadar. hükümetin böle avaz avaz bagırması da 40milyon ası alıp yarım milyar dolar vermesidir. televizyondaki domuz giribinden ölmelere gelince, normal gripten daha fazla insan ölüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Verlure Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 şimdi şöle birşey varki domuz gribi normal gripten hafif bir hastalık degil, zira arkadaşım domuz gribi oldu geçen hafta, 1 hafta adam ayağa kalkamadı ateşi 41-42 lerde gezdi komaya giriyodu çocuk, sonra bi anda iyileşi verdi 1-2 gün içinde. oysa normal gripte 38 olur en fazla 39 olsun, aksırır öksürür geçiririz, adam ölüyodu yahu ne hafifi bi 10 yıl geçsin domuz gribi ve normal gribi ölüm istatistigini birdaha yapalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 aşı olmam da bu topiği her gördüğümde neden aşık olmak ya da olmamak diye okuyorum. hem böyle bi topic daha yok muydu.ben ona post atmıştım sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 erkeklerde de oluyor mu bu düşük olayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 ben de cumartesi gününden beri kütür kütür öksürüyorum, her yerim sızlıyo falan. yarın doktora gidicem. aşı olmayı da düşünmüyorum. böyle bi şeyde fikir birliği olması gerekir. her kafadan ayrı bi ses çıkıyo, zaten insan hayatı 10 silver bile etmiyo bu ülkede. o yüzden riske atmıyorum boktan hayatımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Bella said: aşı olmam da bu topiği her gördüğümde neden aşık olmak ya da olmamak diye okuyorum. hem böyle bi topic daha yok muydu.ben ona post atmıştım sanki. ahha aynen. doğum günüm kutlu olsun tşk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzx Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Başbakan "olmam" dedi. Saglık bakanı "olun" dedi. Son bomba milli egitim bakanı aşı "olmıcam" dedi. İlgiyle takip ediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Eğer düzgün besleniyorsanız ve sağlıklı iseniz normal gripten farkı yok. Ama sağlıksız besleniyor ve kronik bir hastalıgınız varsa o zaman dikkatli olmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 3 yıldır hasta olmuyorum. korkmalı mıyım:S bunu dedim ya.. kesin yarın hasta olurum:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar