Gryphonheart Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Belki aranızda bilenler vardır, zaten yeni birşey de değil. BG1Tutu isimli ufak bir program ile Baldur's Gate'i (+Tales of the Sword Coast) BG2 engine ile oynabilirsiniz. Şimdi bunu yapabilmek için: 1- Bg1tutu_v4 isimli dosyayı çekiyoruz. 2- Daha sonra Tutufix_v4 isimli dosyayı çekiyoruz. 3- Gerekli dosyaları indirdikten sonra Bg1 (TotSC varsa onu da) full install yapmanız gerekiyor. Şimdi bildiğim kadarıyla BG1 de direk full install seçeneği yok. Bunun yerine customdan tüm dosyaları seçip yüklemeniz lazım. Bende nedense hd'yi 2GB olarak gördü bu şekilde yükleyemedim. Sizde de buna benzer bir problem çıkarsa BG cdlerindeki "Data" ve "Movies" içindeki dosyaları direk ....Baldur's GateData dizinine kopyalayın. 4- Aynı şekilde BG2'nin de full install olması gerekiyor. İsteyenler ToB'u da yükleyebilirler. 5- Oyunları yükledikten sonra en son offical patchleri yapın. 6- Daha sonraBG1FixPack11 (BG1/TotSC için) , BG2FixPack361 (Sadece BG2-SoA yüklüyse), BG2ThroneOfBhaalFixPack112 (ToB da yüklüyse), bu fixpackleri de offical patchlerden sonra kurun. 7-Bg1tutu_v4 isimli dosyayı BG2 dizininin içine extract edin. Bg1tutu isimli klasör oluşacak. Burdaki "configuration" isimli dosyayı notepad benzeri bir programla açın. Burdaki source (BG1) ve target (BG2) dizinlerini oyunları kurduğunuz dizinlere göre düzenleyin. (Dizinler defaultsa herhangi bir düzenleme yapmanıza gerek yok) 8- BG1tutu_v4.exe'yi çalıştırın. Convert işlemi uzun sürebilir, normaldir :) 9- Convert bittikten sonra tutufix_v4.exe'yi çalıştırın. 10- Herşey yolunda gittiyse BG2.exe'den oyuna girin, BG1'i BG2 engine ile oynamaya başlayın :) NOT: Yapılması gerekenler uzun ve karışık gibi görünebilir. Ayrıca tüm işlemler bittikten sonra 2 oyunun da full installed bir şekilde pc'de kalması gerekmesi de bazılarınızı sıkabilir(4gb civarı bir alan). Oyunda sık sık crashler de yaşayabilirsiniz bu nedenle sık save almanızı öneririm. Birkaç ekran görüntüsü... Son olarak BG1tutu 'yu yapan kişi : Japheth ([email protected]) For news and updates visit http://www.pocketplane.net/tutu :) Kolay gelsin...[Bu mesaj Gryphonheart tarafından 07 Temmuz 2004 03:59 tarihinde değiştirilmiştir][Bu mesaj Gryphonheart tarafından 07 Temmuz 2004 04:01 tarihinde değiştirilmiştir]
screamer Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Hmmm güzel yazmışsın ama ben şimdi Bg 1 i nerden bulcam Antalya da gazı verdin şimdi sıkıysa bulayım[signature][hline]Lil'Alur for Shar
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 çok yararlı bir progeram,valla antalyayı bırak ben istanbulda bulamamıştım neyseki solosnor imdadıma yetişti,thkns solonor :)[signature][hline]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a
VashTheStampede Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Yaa o kadar vakti kim bulmuş ben yaratayım :) İki oyunda var. En son patchler var. Programıda indirdim. Ama o uğraşa değer mi emin olamıyorum. Bir ara yüklerim belki ama. Bu arada ben onu ilk indirdğimde demiştim ulan bu kadar ufak şey nasıl?? :) Haa aklımdayken. Bu sayede BG1 de çift el silah kullanabiliyormuyuz?[signature][hline]Ne hasta bekler sabahı,Ne taze ölüyü mezar, Ne de şeytan bir günahı,Seni beklediğim kadar. Geçti, istemem gelmeni,Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni, Gelme, artık neye yarar?..
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 abi değer o kadar vakte,bide normalde bg1de tciftelli silah kullanılamıomu?[signature][hline]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a
Jester Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 bg1 2nd editiona göre, o yüzden çift el olayı biraz daha farklı[signature][hline]Could you ever kill the pain in my heart? Even though they say angels don't kill...
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 çok çok hoş.crash hedesi korkuttu beni ama yine de değer bence..[signature][hline]Fleşşşh off folınn encıılllss
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 çok çok hoş.crash hedesi korkuttu beni ama yine de değer bence..[signature][hline]Fleşşşh off folınn encıılllss
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 ben bg1i hep tutuyla oynadım,memnunum[signature][hline]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a
VashTheStampede Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Yani yoktu 1. oyunda çift el. E azından ben denk gelmedim. Çift el ilk BG 2 de geldi Icewind 1. oyundada yoktu.[signature][hline]Ne hasta bekler sabahı,Ne taze ölüyü mezar, Ne de şeytan bir günahı,Seni beklediğim kadar. Geçti, istemem gelmeni,Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni, Gelme, artık neye yarar?..
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 yok canım vasr bg1de ciftelli silahlar,eminim olduundan,kılıçta ar çift elii,nası denk gelmedin kafam döndü valla.[signature][hline]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a
Gryphonheart Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Çift elli silahtan kasıt two weapon fighting, two handed weapon değil :) BG2 engine ile oynarken iki silah kullanabiliyosunuz fakat dmg a etkisi ayarlı mı onu bilemiyorum.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 hehe abi türkçeinie alışık deilz(benim hatam) ne anlarım çifte silahtan,dual de canım ye. :)[signature][hline]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2004 two handed weapon - iki (çift) elli kılıç two weapon style - iki kılıç stili (çift kılıç kullanma - drizzt gibi) birileri bg1'den normal görüntüler koysa bir de süper sevincem.. bg2'ye alıştım ama bg1'i unuttum.. sadece arabirimi mi değiştiriyor, yoksa binalar felan da değişiyor mu?[signature][hline]pc and comic geek
Gryphonheart Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2004 Binalar ve karakter animasyonları BG2'deki gibi oluyor.
VashTheStampede Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2004 1. oyun güzeldi aslında. 640 ekranda kalmasaydı çok daha güzel olacaktı ama. Eh ne yapalım modunda oynadık. Bir ara denemeli bu olayı.[signature][hline]Ne hasta bekler sabahı,Ne taze ölüyü mezar, Ne de şeytan bir günahı,Seni beklediğim kadar. Geçti, istemem gelmeni,Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni, Gelme, artık neye yarar?..
Öne çıkan mesajlar