axedice Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Ardeth said: ayda üst kuracak teknolojimiz yok. Ardeth said: üst kuracak Ardeth said: üst Teknoloji var aslında, 15 yıl önce sanırım sahra çölünde tamamen dışardan yalıtılmış bi üs simülasyonu kurmuşlardı. Bitkilerini kendileri yetiştiriyorlar, atmosferini kendileri düzenliyorlar falan. Tabi deli gibi pahalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 sahra çölündeki o üst kurudu gitti şimdilerde.home belgeselinde değiniliyordu. ayda su bulunması bize yaramaz. en az 100-150 yıl sonra falan bişeyler olur. kendi atmosferini yarattıracaksın bakteriler falan filan. çook uzun iş.teknoloji üst seviyede olsa bile çok uzun sürer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Fistan said: kendi atmosferini yarattıracaksın bakteriler falan filan. şu iş bilim-kurgu direkt. kendi atmosferimizin dinamiklerini tam olarak çözememişiz, atmosferi olmayan yere atmosfer yapacaz... tamam yaa :) suyun bulunması dediğim gibi taşınacak yükü devasa ölçüde azaltıyo ( bi nevi oraya gidip uzun süre kalabilmeyi mümkün kılıyo ) bi de enerji kaynağı olarak kullanılma ihtimali var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 hede hödö bişeye yarar da biz göremeyiz ana fikri bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 e ayda buzullar olduğu bilinmiyormuydu eskiden? buzulu eritsen su işte sana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 iide ilk baslarda dunyadada su yoktu, soguyunca ortaya cikti, aydada ayni sekilde sonucta oda gunesten dunyadan kopan bir parcanin urunu, guneste tamamen soguyunca orda su ortaya cikacak, e bana sorsalar solerdim zaten yillar once bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 NASA falan boş işler paticik yürütsün bu araştırmaları artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Ayda Su kizim olursa adini boyle koyucam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 ben offical koyucam offikıl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Bana da "Bulundu" kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Bulundu Aydin fena olmadi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 [ay suyuyla araba yıkamak yasaktır] [Neil Armstrong Hayratı] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Lopeth said: rakıda bulmazlarsa o su hiç bir işe yaramaz he ya bi haberde de densin artık "mars'ta rakı bulundu" diye, onu bekliyorum ben. kafası güzel uzaylı fikri bizi niye bu kadar korkutuyor anlam veremiyorum üçnokta rakı evrenseldir olum. uzaylı falan hep rakı içiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 'nasada sublano' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Xenocide said: ama kuyu suyuymuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 sene 2009 hala ay daki sudan heycanlananlar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 i melih gokcek aydan su getiricekmis ankaralilara, boru hatti calismalari baslamis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2009 Mr_Hand said: Kolonizasyonda bayaa önemli bu. Su olmasaydı oraya herşeyle beraber su da taşınması gerekecekti. O bi yana, enerji kaynağı olarak bile kullanılabilir. NASA şu sıralar bu olasılığa bel bağlamıştı zira planlanan son mekik uçuşlarının sayısı 1 elin parmaklarından da az hale gelmişti, bu en azından kolonileşme projesi için yeni bütçe kazanılmasına büyük fayda getirecektir. Bu önemli bence çünkü dünyanın şu an en önemli sorunu uzayda kolonileşmeye geçilebilmesi daha doğrusu bunu desteleyecek adımların atılması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wayne Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 ben tahmin ediodum zaten bu ayda bi ayaklar oldugunu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Domuz gribinede iyi geliyormus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 ayda su hep vardı zaten 12 yaşımda büyük larousse da okuyup ' yaşasın ayda su varsa hayat da var ' diye saçma sapan sevindiğimi hatırlıyorum =) gerçi mars da olabilir =S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Marsta da olduğu kanıtlanmıştı yakın zamanda. iki uydu görüntüsünü karşılaştırıp akıntı olduğunu farkettiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 bir bardak su elde etmek için 730 metrekare ay toprağı işlemek gerekiyormuş. ayrıca kuyrukluyıldızdan gelen suymuş ayın suyu değilmiş. traş haber yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar