Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ya of.

vaniLLe

Öne çıkan mesajlar

Bende salı günü ateşim var galiba dedim ölçmemle 39.3 olduğunu gördüm. Aslında ateşe hiç dayanamam ama nasıl bir mantıksa 39.3 derece ateşe rağmen zımba gibiydim. Neyse evdekiler bir panik oldu koşalım acile diyerekden, gittik bir serum bağladılar. Hafif bir öksürükde vardi zaten, boğazımdada hafif bir kizariklik. Bronşit teşhisi koydular ama doktor domuz gribide olabilirsin dedi. Sonra zaten grip vakalarının yuzde 90 ının aslında domuz gribi olduğunu belirtti. 4 günlük rapor verdi, ilaç gibi geldi valla 4 gün ne yalan söylim.
Sosyal ağlarda paylaş

sinir katsayim baya yükseldi su anda.
cocuk kaba kulak iltihabiymis. ve o kadar artmis ki, kulagindan akacak dereceye gelmis. davul gibi sismis kulak. neyse acile gittiler yine.
zamaninda teshis koyamadiklari icin ameliyata alcaklar simdi.

mallar, her gelene domuz gribi diyip eve yollayin zaten.
cocuk sagir bile olabilir(di), tehlikeli bi ameliyat baya.
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın aslında da abim doktor (çocuk doktoru) olduğu için ne düşündüklerini anlayabiliyorum.

Bu aralar nöbetçi olduğu geceler ortalama 60-70 hastanın acile geldiğini söylüyor ve pek çoğu domuz gribi endişesi taşıyor. Dolayısıyla ilk yaptıkları şey bu konu hakkında bilgi edinmek oluyor, diğer olasılıklar (kızamık, kabakulak vs. atıyorum) 2. planda kalıyor ve başka bir kontrol olmadıktan sonra bunlar hastalık ortaya çıkana kadar öğrenilemiyor.

Ayrıca üniversite hastanelerinde doktorların çalışma şartları da çok berbat. Haftada 3, kimi zamanlar 4 gün nöbet tutuluyor ki böyle bir çalışma temposunda doktorların hata yapabilme şanları çok fazla.

Konuyla alakasız oldu biraz ama onlar açısından da bakmak lazım. Hükümet kadroları çok sınırlı tutuyor.

Harbi öküz doktorları saymıyorum bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

gittikleri doktor özel bi doktormus, aile doktorlari.
yani acilde sirada binlerce hastanin bekledigi bi hastane falan degil.
o yüzden kendisinin yeterince vakti oldugunu varsayiyoruz adam gibi muayene etmek icin.

gercekten zor bir meslek tamam da, biz de onlara emanet ediyoruz hayatlarimizi. böyle düsündükce ufacik bi hata bile hayata mal olabiliyor. hata kabul edilemez. elinden gelenin en iyisini yapamicaklarsa doktor olmasinlar.
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

sinir katsayim baya yükseldi su anda.
cocuk kaba kulak iltihabiymis. ve o kadar artmis ki, kulagindan akacak dereceye gelmis. davul gibi sismis kulak. neyse acile gittiler yine.
zamaninda teshis koyamadiklari icin ameliyata alcaklar simdi.

mallar, her gelene domuz gribi diyip eve yollayin zaten.
cocuk sagir bile olabilir(di), tehlikeli bi ameliyat baya.

kaba kulak iltihabi demisim de yanlis yazmisim, ortakulak iltihabi olcak.
fixt.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...