Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul finans zirvesi din adamları konuşması

Choericoe

Öne çıkan mesajlar

İstanbul -Uluslararası- finans zirvesinde bugün din adamlarınada konuşmacı olarak yer ayrıldı.3 dinin önde gelen isimleri konuşma yapıcak,finansçılarda bunları dinlicek.Konuşmanın içeriği sanırım,bu krize insanlar yol açtı,daha ahlaklı olmalıyız çevresinde şekillenicek,bunu şeytan finansçılara anlatmak abesle iştigal zaten.

Dahası bu konuşmacıları,olayı düzenleyen grup çağırmış.
Hangi akla hizmet din adamları finansçılara gidipte,finans zirvesinde konuşma yapabiliyor anlamıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

insanların bir araya gelip, azar azar koyup büyük bir sermaye elde etmesi aslında güzel birşey. özendirmek bile lazım, anadolu'da çok örnekleri de var.

hepsi kötü olacak diye bir kaide yok böyle durumların.

Sonra bu sermayeyi yöneten adamların önlenemez çıkışı,güçlenmesi.Daha fazla para kazanmak için daha fazla istismar.

Geçecen o özendirme işlerini.Özenenler hala konyada patron arıyor,patronlar düğünlerde siyasilerle halay çekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

insanların bir araya gelip, azar azar koyup büyük bir sermaye elde etmesi aslında güzel birşey. özendirmek bile lazım, anadolu'da çok örnekleri de var.

hepsi kötü olacak diye bir kaide yok böyle durumların.

kooperatif zihniyeti çoktan çöktü diye biliyordum ben.

ayrıca insanları cebindeki parayı vermeye ikna etmenin en temiz ve yasal yolu d.ndir bu ülkede.

özendirin özendirin.

Yimpaş yoldu, kombassan yolu, jet fadıl yoldu, daha daha kimler yoldu, ama hala yolunacak çok kaz var memlekette.
Herkese yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

Onların yolma biçimi farklı biraz yalnız.
İslamda faiz günahtır. Mütedeyyin denilen kesim bu nedenle faize yatırmaz parasını.
Böyle adamlar çıkıp biz faiz değil kar payı veriyoruz ananızın ak sütü gibi helaldir deyince millet de hucum etti. Adamlar da hortumladı paraları işte. Banka hortumlamaktan çok da farklı değil.

Doğru eller altında 1 tane 100.000.000 dolar 100 tane 1.000.000 dolardan çok daha etkilidir ekonomide. O yüzden hedge fund'lar var yurt dışında. Köhne bir sistem de değil bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Doğru eller altında 1 tane 100.000.000 dolar 100 tane 1.000.000 dolardan çok daha etkilidir ekonomide. O yüzden hedge fund'lar var yurt dışında. Köhne bir sistem de değil bu.

sence huun hedge fund'lardan mı bahsediyor "anadolu'da çok örnekleri var" derken?
Sosyal ağlarda paylaş

anadolu gibi cehaletin kol gezdiği bir yerde şark kurnazlarına para toplama yetkisi verirsen sonuç hep istismar olacaktır.

istisnalar kaideyi bozamıyor.

bu ancak devlet bankaları veya rüştünü ispatlamış oluşumlar eliyle yürütlebilecek birşey.
Özendirecem derken yeni fadıl fıdıllıoğulları yaratmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

kooperatif zihniyeti çoktan çöktü diye biliyordum ben.

yanlış biliyorsun. gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyanın her yerinde mevcut bir uygulama.

anadoluluyu borsada da soyarsın, ticarette de soyarsın. kötü niyetli adam herkesi her yerde soyar. ne alakası var sermaye toplayıp kurulan şirketlerle anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...