Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı bu seferde ...

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Bu soktumun ve sıçtımın laptopu yine sorun verdi ... Hayır lazım olmasa direk fırlatıp atacam o derece sinirliyim şuan da

http://forum.paticik.com/read.php?6,4308340,4309691#msg-4309691

şu konuda bahsettiğim sorundan sonra ekran kartında donanımsal bir sorun olduğunu fark edip servise yolladık tekrar,bir 30 iş günlük süre sonra alet ekran kartı değiştirilmiş şekilde geri geldi.

Önceki ekran kartı 8600M GS'ken yeni ekran kartı ondan daha iyi olan 8600M GT olarak geldi.Önceleri çok sevindim fakat bir ton sorun çıkardı (ne ilginç ...)

Öncelikle 86000GT'lerin hemen hemen hepsinde olan ekran kartının çalışmayı durdurması sorunu ortaya çıktı,kolay aştık (öyle sandım) sürücüleri tamamladım üstüne internette debugging tool verdiler birkaç tane bunları kur dediler.İlk düzeldi gibi oldu,

Bu seferde oyun esnasında takılmalar başladı.Left 4 Dead 2 demoyu oynarken oyun takılıyor ve alta alıp tekrar açtığımızda devam edebiliyoruz kaldığımız yerde ... Sonrasında Nba 2k10 oynarken bu seferde oyun takılıyor ve makine kitleniyor,alta da alamıyoruz direk reset.Önce ısınma sorunudur dedim gidip kaliteli bir notebook soğutucusu aldım,düzelir gibi oldu mutlu oldum derken yine aynı şeyler devam etti.

NBA 2K10'dan vazgeçtim neyse falan derken bu sefer çok uzun zamandır beklediğim Modern Warfare 2 'yi yükleyip oynamaya başladım.Gayet güzel ilerlerken 2 saatte yaklaşık 6 kere takılma yaşadım,her seferinde büyük sabırla alta alıp devam ettim kaldığım yerden ama en sonunda alet tamamen kitlendi.

Isılara bakıyorum 85 derece civarına çıkıyor en fazla soğutucu sağolsun,sürücüleri tam,herşeyi tam bu niye yapıyor ?

Sebebi nedir? Nasıl düzeltirim ? Artık yeter yani dayanamıyorum şu aletin çıkardığı sorunlara da en azından 1-2 ay daha idare etsin istiyorum.

Hayır yeni laptop alacaktım bunun "sağlam" gelmesini bahane ederek başka harcamalara giriştim,bu sefer yeni laptopta alamayacam bir süre ...

Ya hiç oyun oynayamayacam ya da bunu fırlatıp atıp hiçbir şekilde bilgisayar kullanamayacam.Bu sorunun bir çözümü var mı ? Daha önce yaşayan ya da ?
Sosyal ağlarda paylaş

hangi işletim sistemini kullanıyorsun?
Birde 85 derece normal bi sıcaklık değil masaüstlerinde bu sınır 80 civarı diye biliyorum ona yaklaşınca kitliyor makinayı ya da mavi ekran oluyor. laptop uzundur kullanılmaktaysa fanları falan belki cok tozdan calışmıyordur bu yüzden agır işleme gectiginde yavaş yavaş ısınarak bi yerde kitliyordur makinanı.
Sosyal ağlarda paylaş

100 derecede kapatıyor alet kendini,fanlar temiz bizzat kendim bakımını yapıyorum.İşletim sistemi olarakta Vista,

Lakin Vista'dan olduğunu sanmıyourm.Problemlerin başlamadığı o ilk cicim aylarında alet ciddi anlamda efsane çalışıyordu.8600M GS ve son sürücülerle herşeyi çok kral oynuyordum ki bu alette mediumda GTA4 bitirdim.

Servisler yedi bitirdi beni,şu dönem geçsin satacam bilgisayarı artık kesinleşti o zaten

Ayrıca işlemciler normalde 45 derece,oyun sırasında 80'i görüyor.Ekran kartı normalde 50-55,oyunda 85 civarı görüyor.Tabii soğutucusuz değerleri bunların 10-15 daha fazlası oluyor hemen hemen,
Sosyal ağlarda paylaş

nTune yukle sonra acinca ekran karti degerlerini yaziyor sana ordan custom deyip 100 deger asagi cek isinma sorunun kalmaz 85 cok yuksek bir derece degil ben 8800gt ile 103 gordugumu bilirim :P iki deger var orada 100 asagi cektim suan full actimmi bloom hdr fln warsa 89-90 arasi oluyor. O da sorunumu cozdu sahsen.
Sosyal ağlarda paylaş

abi servis falan demeyin bana,temmuzun başından geçen haftaya kadar 3 kere gidip geldi servise de ısınma değerleri bir laptop için normal abi,şimdi şöyle ki bundan önceki dönemlerde 90 derecede sorunsuz çalışıyordu el yakması dışında sdfsdf

Bu tüm sorunlar 8600M GT takıldıktan sonra oldu,ya bir uyumsuzluk var ya bir eksiği var.İşin kötüsü bu aletin başına ne zaman birşey gelse sorununun ne olduğunu bulamıyoruz,o kadar saçma şeyler ki bir günde kolaylıkla anlayalım sorunu ...
Sosyal ağlarda paylaş

bilmiyorum artık ama bu sorunun ısınmadan değil de ekran kartının birşeyinden olduğuna eminim,

8600GT'lerde zaten görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti diye bir olay olduğunu okudum da sürücü yükleyince geçiyormuş çoğunlukla,geçmedi hala sorunun o olduğundan eminim

Araştırıyorum 2 gündür internette yapmadığım hiçbirşey yok.Off
Sosyal ağlarda paylaş

off buldum galiba,millet bu yolla geçtiğini söylüyor.

Olayda şuymuş Nvidia'nın bu serisiyle birlikte birkaç seri kartı komple hatalıymış,hatta o dönem Nvidia hisselerinde çok feci düşüşler olmuş bu yüzden birkaç haber okudum.Olayda kısaca şuymuş ki Windows ekran kartından bilgi istiyor,ekran kartı "hasie" diyip bilgi vermiyor.Windows bu bilgiyi alamayınca akıllı ol diyip ekran kartına reset atıyor.Tabii bu arada biz masum insanların oyununun içine ediliyor.Bunu engellemek içinde 2-3 program kullanılarak bir sürücü güncellemesi yapılması gerekiyor, .inf dosyaları falan giriyor işin içine,

bakim düzelirse çok mutlu olacam lan

edit: gerçi bunu okuduğum yerde bu işlemi yapıpta olayı düzeltemeyen 2 kişi vardı,ama çok büyük çoğunda düzelmiş olay.Bakalım :(
Sosyal ağlarda paylaş

DareJedi said:

nTune yukle sonra acinca ekran karti degerlerini yaziyor sana ordan custom deyip 100 deger asagi cek isinma sorunun kalmaz 85 cok yuksek bir derece degil ben 8800gt ile 103 gordugumu bilirim :P iki deger var orada 100 asagi cektim suan full actimmi bloom hdr fln warsa 89-90 arasi oluyor. O da sorunumu cozdu sahsen.

şu tavsiyeyi bir dene bence faydalı olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...