Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversiteden atılma kalkacak

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

stimpak said:

kafadan fail haber bu biir, zira neguzelhaber.com'dan geliyor, haberlerin %99.9u fake,
ikinci olarak da eğitim hakkı vs. sebebiyle hiç bir üniversite 7. yılınız dolmadan sizi uzaklaştırma/atma olayına giremez, emsal dava falan var , örnek gösterip 3 günde okulunuza dönersiniz.
yok haber dogru da uygulanır mı orası muamma.

açıklamaları hürriyet vs'den de okuyabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bir olay. üniversite okurken önünüze çıkan fırsatları değerlendirme imkanı sağlıyor en başta. gittin 2-3 sene işi kovaladın ama başarısız oldun, dönüp okula kaldığın yerden devam edebilirsin.

ya da girdin bir işte tutundun, yıllar geçti yükselme imkanı sağlayabilir üniversite diploması, dönersin üniversiteye.

not ortalamasını tutturamayan, devamsızlıktan kalanlarla ilgili bir uygulama olmayacaktır, olursa o saçma olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Almanyada üniversite hakkı ömür boyu insanlara.
Abitur diye sınav var, girdin 1-6 skalasından 2 aldın diyelim ki. Hem çoğu okula girebiliyorsun hem de ömür boyu o hak. İmkanın el vermediyse ara verebiliyorsun, veya üniversiteye 30 yaşında başlayabiliyorsun gibi.

Ama orada da bölüm derslerinden 4 kere kaldığın zaman ömür boyu almanyada o bölümü okuyamıyorsun. Ama gidip başka bir fakülteye başvuruyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

2 kere 4 değil.

2 kere kalırsan profla sözlüye kalıyorsun, sözlüdende çakarsan ki sözlüden genelde insanlar çakıyor o zaman atılıyorsun, tabi eğer biraz başarılı bir öğrenciysen ve ilk defa böyle bir sözlüye kalıyorsan falan gene dilekçe verip bir yazılı bir sözlü hakkı çıkartabiliyorsun sınava.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

hemen art niyet aramışsınız "OOO HARÇ PARALARI TATLIDIR GÖTÜRR" diye. fena mı olur böyle bi düzenleme?

akla ilk gelen şey o

Merak ettim, yurtdışında nasıl yürüyor bu işler? İstersek 15 yıl boyunca okuyabiliyor muyuz ya da atılma prosedürü nedir? Ciddi yanıtlanırsa sevinirim, abd'de böyle avrupa'da şöyle vs.şeklinde.

Ben olsam belli bir kotadan sonra üniversiteyi uzatanların eğitimini lüks ihtiyaç olarak kılar ve harclarını zamla alırdım. (7.seneden sonrasını kastediyorum)

Yani üniversiteyi 8-10 senede okuyacak birinin o diplomayı ya alacak potansiyeli, hakkı olmadığını düşünürüm ya da alması için gerekli hayat şartlarını taşımadığını yani keyiften üniversiteye yazıldığını düşünürüm, bu da söz konusu eğitim masrafını lüks mal ve hizmetler kategorisine sokar.
Sosyal ağlarda paylaş

öğrenci başına düşen öğretim görevlisinin düşmesine sebep oluyorsun. bu da dolaylı olarak eğitim kalitesine yansıyor. bu da dolaylı olarak memlekete zarar vermiş oluyor.

insan tek kendini düşününce bi zararı veya faydasının pek olmadığını düşünür doğal olarak ama işi yığınlara dökünce ortaya bir takım sonuçlar çıkar bu tarz.

atılmayı kaldırdık diyelim. bunu da güzel bir şekilde kullanan bir güruh ortaya çıkmış olsun. bir süre sonra bazı derslere girmesi gereken öğrenci 100 yerine 300'e, 500'e bile çıkabilir.
sonra gel de çık işin içinden.

topluma baya zararlı yani evet :P
Sosyal ağlarda paylaş

Mevcut kaliteden bahsediyorum. Kalitenin standartların altında olması kalite diye bişeyden bahsedemeyeceğimiz anlamına gelmez. Atıyorum olması gereken kalite 5.0 birimse ve bizde 3.9 birim kalite varsa bu 3.3'e düştüğünde eğitim kalitesinin düştüğü yorumunu yapabiliriz. Kimse 5'in üstünde değiliz ki sen ne dion hacı diyemez.

Sonuçta belli öğretim görevlileri var belli öğrenciler var. Her bir öğrenci ekstra ödev kontrolü, ekstra sınav kontrolü, ekstra yer işgali vs. vs demek.

Bir hoca bir sınavın 100 kağıdını okuyup ona göre performans gösterebilir belki vs vs çok uzatılabilir.
ama bu kağıt sayısı 300 olduğunda ekstradan eğitim görevlisi ve sınıf gerekeceği anlamına egliyor. Yeni eğitim görevlisi aldığında normal şartlarda yetişen bi eğitim görevlisinden daha önce bu işe başlamış dolayısıyla yeterince olgunluğa erişmemiş birini almış olursun kurumuna

VS VS VS

nasıl düşünemiyorsunuz bunları anlamadım.

ek: bak kendin diyosun; 150 kişiye 1 anfi bile yok, atıyorum 2 sınıf var. Kaldırdığın zaman atılmayı, olacak 349 kişiye 2 sınıf. HADİ BAKALIM.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...