Brigand Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Selamlar; Msn kullanmamayı düşünüyorum artık. Kimle iletişim kurmak istiyorsam maille yapmak istiyorum bunu. Bilgisayar başında chat yapmak filan istemiyorum, biraz düşününce yıllarımın monitöre bakarak geçtiğini farkettim. Zaten işim de bilgisayarda, bu şekilde önlemler almazsam bilgisayar başında ölür giderim heralde... Bu nedenle msni kapatacağım, direk passport.net hesabını sileceğim. Taa yıllar önce babam demişti bana, "oğlum kimle konuşmak istiyosan ne bilgisayar ne telefon, atla otobüse git yanına istediğin gibi konuş sohbet et görüş gel" demişti. Adam çok haklıymış, yeni yeni anlıyorum sayılır bunu. Evde canım sıkılınca bilgisayara oturup msni açmak istemiyorum, evde canımın sıkılmasını istiyorum! yapacak birşeyler bulmak, bulamayınca bir arkadaşı arayıp "hadi takılalım çok canım sıkıldı dolaşalım" demek, veya kitap okumak istiyorum... Şimdi ben msni kapatınca arkadaşlarla iletişim için, okul için olsun dosya göndermek için filan olsun outlook veya thunderbird kullanmayı düşünüyorum. Daha profesyonel olması açısından -özellikle contact yönetimi bakımından çünkü google contacts pek kaliteli değil- mail client düşündüm gmail yerine. Aslında en güzeli outlook, ama linux da kullanabilme ihtimalim olduğundan thunderbird daha kullanışlı geliyor. 1) outlook veya thunderbird için iki bilgisayar arasında senkron yapılabilir mi? hangisine daha iyi yapılabilir? 2) thunderbirdde addonlar ile outlook haline gelebilir mi? outlook haline gelmekten kastım özellikle takvim ve yapılacaklar listesi. 3) senkrondur, thunderbirde outlook özellikleri koymadır hiç kasma, gmail kullan gitsin mi dersiniz? siz ciddi iletişim email adresiniz -gerçekten iletişim için kullandığınız- veya iş emailinizde ne kullanıyorsunuz? edit: ayrıca facebook da kullanmıyorum, gerçekten hiç eksikliğini hissetmiyorum... msn için de aynı şey olacağını tahmin etmekteyim. belki birkaç ay garip gelir ama sonra eksikliğini hissetmem diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 is icin outlook kullaniyorum. telefonuma da sync durumda, o yuzden guzel (contacts, calendar, mail hepsi bir yerde). yoksa pek bir anlami yok outlook kullanmanin, cok sorunlu/hantal. aramalar filan bir olum. adam gibi aramaz, arasa bile bulamaz filan.. gmail o konuda her derde deva. bilmemkac yil onceki maili catirt diye bulabiliyorsun. benim elimde olsa sadece google'in servislerini kullanirim. evet contacts ve calendar cok dandik ama her yerden her zaman ulasabilecek olmak guzel. icin de rahat olur, misal ben bizim universiteye pek guvenemiyorum. iki hafta once adamlar 1 gunluk (yaklasik 250.000) maili kaybettiler. daha sonra geri getiricez diye bir hafta ugrastilar, o sirada bizim isler yalan oldu. gmail vs kullaniyorsan boyle seylerin olmayacagina emin olabilirsin. yok illa ki mail client kullanacaksan da, imap kullanirsan sync diye bir derdin olmaz, hangi clienti acarsan bilgilerine erisirsin. ek: ayrica, passport hesabini kapatma. msn'i sil sadece, yeter. yoksa "lan su adamin msni vardi ama nasil ulasicam simdi" diye uzulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 aslında müm benim outlook ile filan içim daha rahat. sonuçta gmail bu ya, ola ki birisi şifreni buldu mail kutun gitti, yani olmıcak iş değil. ama outlook olsa öyle bi dert olmaz tüm contactların hep kendi makinanda, mail acc giderse gitsin contactlar ve mailler gitmedikten sonra sorun olmaz. evet imap'e bakmıştım demin, pop3 ondan daha rahat tabi, imap de güzel ama 1 tek şey için imap kullanmıcam sanırım, report spam butonu yok. o report spam butoun gmailde benim için herşey, 2 kere spam dedin mi bidaha o ve benzeri maillerden spam yemiyorsun. outlookun kendi spam butonu bundan çok daha zayıf. gmail spam butonu gmail spam team'a bilgiler göndererek o spamları tekrar yememeni sağlıyor. spam da bir mailde en önemli konulardan birisi. ha bunun çözümü varsa, kullanırım tabi :) passport hesabına gelince de zaten karar kılacağım mail clientinin contacts kısmına herkesi eklicem. zaten contacts managementi iyi olan bir client ondan istiyorum, direk bir 50 kişi filan adam gibi kategorilendirip hatta resimle koyacam. bir de outlooku nası sync ediyorsun yaw? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 butun maillerimi gmaile senkronladim, pop3 istemcisi niyetine kullaniyorum. klasorlere ayirdim, kontaklar szaten otomatik ekleniyo felan. yani yarin kapatiyoruz gmaili deseler atiyim kendimi camdan felan.. bi de gtalk en iyi ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 teknik olarak outlook'u sync etmiyorum ben aslinda. biz exchange server kullaniyoruz, her bilgim orda zaten. client olarak da evde/ofiste outlook ve iphone'u kullaniyorum iste. oyle manuel bir sync yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 ben esh'in yaptığını yahoo mailime yaptım. bütün mail adreslerimi yahoo maile bağladım öyle kullanıyorum. outlook kullanmanın kötü yanı her yerden erişemiyorsun. mesela bazen laptopum yanımda olmuyor, maillerin birindeki bir att. lazım oluyor, açıp hemen bakıyorum yahoodan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 En iyisi Evolution ama bence. Bir bakıver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar