Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grip oldum :(

reyou

Öne çıkan mesajlar

Tamam her sene en az 1-2 kere oluyorum bende artik dogal olmaya basladi ama, iste simdi bu senede domuz gribi vs.. eskiden tadini cikarirken simdi diken ustundeyim, durumda su;

20 gunlugune abd den turkiyeye tatile gelmistim, abd ye bi dondum 2. gun bogazim tirtiklanmaya basladi bu 3. gun.
ucaktami kaptim ne?

dun 2 bardak tayil hot ictim, mavi gargara gibi bi sivi ama yutuluyo ondan ictim, 2 vitamin kapsulu yuttum, greyfurt + portakal suyu ictim, bide cignenen vitamin pastillerinden cignedim,

bugun kahvaltimi tayil hot ile yaptim,

su anda atesim yok, bogazim sicak bisiyler icince duzeliyo sonrasinda yine yutkunurken agri yapiyo, vucudumda kirginlik yok dinc hissediyorum, gunde 5 tane fln tayil hot icsem bisi olrmu?

1- ise daha yeni dondum ilk haftadan hastayim gelemicem demek istemiyorum.
2- daha burda sigortami ayarlamadim doktora gitsem hafta sonu en az 100$ i ispiklemesin (bi oda degil, cok sira bekliyon bide sirada bekleyen hastalar sizden daha beter valla grip olmadan giden direk grip olur o derece)
3- tamam saglik herseyden onemli; haftasonu doktora gitsem o zamana kadar sakata gelmem dimi?

.

offf amma tirsmisim yaaa

Sosyal ağlarda paylaş

sakin ol abi.birkaç gün önce ben de gribe yakalandım,sonrasında doktora da göründüm.Teste gerek olmadığını , bu seneki griplerin hepsinin domuz gribi olduğunu söyledi.Tamiflu(bu ilaç kullanımına erken başladığında hastalığın tedavisinde çok etkiliymiş) ,mınoset ve burun damlası verdi.Bu domuz gribi virüsüne benzer bir virüsün 60 lı yıllarda olduğunu ve o dönemde yaşamış insanların vücutlarının bu virüsü tanıdığını, fakat bizim gibi genç insanların bu virüse yabancı olduğu için biraz tehlikeli olduğunu söyledi.Tedavisine geç başlandığında zatürreye çevirdiğini ve normal gripten daha çabuk yayıldığını da söyledi.Ne kadarı doğru bilemem , ama ben şuan gayet iyiyim.Yüksek ateş yoksa korkmana gerek yok bence.
Sosyal ağlarda paylaş

sen faranjit olmussun anam.. bogazim tirmalanip gibi oluyo sora oksurmeye basliyorum = faranjit.. bi oksuruk surubu al, 20 dk da bi strepsils gotur bogazin yumusar 1 haftaya falan da oksurukler kesilir.. ben gittim yani doktora(domuz gribi oldum die degil bogazim yirtilicak oksurmekten die) aynı semptomlar sadece ucak olayi yok.. nese iste faranjitsin.. sigara icme,asitli icecek tuketme,ılık sıvı tuket surekli bu kadar yani..
Sosyal ağlarda paylaş

gelismeleri bildiriyorum;

burnum deli gibi akmaya basladi silmekten maymun gotune dondu,
bugun biraz halsizlik vardi ama theraflu fln aldim portakal suyu ictim bugun isyerindekiler benden virus kapmazlarsa bidaha kapmazlar, 1 paket pecete bitirmisimdir bugun maastan kescekler valla. gecen sene ayni sey olmustu ama daha fenaydi eve yollamislarda baskalarina bulastirma diye, bu sene o kadar degilmisim demekki gondermediler.

erkenden yatcam bakam, mevsimsel gribe benziyo ama domuz gribininde tedavisi aynismis zaten.

bademciklerim yok alinmisti zamandinda hep ondan oluyo bu meret.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...