Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metrobüs Anketi

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Penthesilea said:

bu da izmir metrosu sdfsd, sadece mavi kisim var diger kisim hayali
belirtmek isterim ki 10 durak var gibi gorunuyor olabilir, ama cankaya - bornova arasindaki duraklarda inince bicaklaniyorsun.

http://www.arkitera.com/haberler/2005/06/01/izmir_metro3.jpg

Basmane değilde diğer yerlerde şişlerler bence asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:

Ben şunu merak ediyorum Sam;

10 yıl sonrada "24 yıl önceye kadar hiçbir şey yapmamışlar, o yüzden böyle" diyecek misin?

Bunun sınırı nedir yani? Tüm suç geçmişe yıkılarak idare etmenin sınırı nedir?

Bugün için 80 yıl öncesi de suçlanıyor birçok konuda, eğer belediye hizmetleride böyleyse yandık yani.

geçmişe yıkalım demiyorum ama, bütün sorumluyu sadece bugün olarak göstermek de daha doğru değil ki burada yapılan ve eleştirdiğim oydu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkeyi 60 yıldır yönetemeyenler İstanbul'u 15 yıldır idare edemeyenler ortada bununda faturasını farklı kesimlere kesmeye çalışanların olması gülünç, neyi savunuyorsunuz ?

İstanbul'un modern ve geniş bir ağa sahip metroya sahip olmaması büyük bir ayıp. Avrupanın gözde şehirlerinde vakit geçirseniz büyük şehir nasıl olurmuş görseniz bu konuda fikir edinseniz; o savunma amaçlı yazdığınız yazılara oturup güleceksiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Metro Türkiye için çok uygun bir teknoloji değil.
O teknolojiyi 1'e 1000 vererek alıyorsun adamlar 1'e mal ederken . Teknolojisini üretemediğiniz hallemediğiniz sürece metro olayı da sanayi-endüstri gibi alanlardakine benzer olarak yetersiz kalıcak. Bir Londra ve Moskava metrolarını sağlamak için gerekli şart, teknolojiyi ithal etmemek ve üretebilmek . Hala bunu beceremiyoruz , her şeyimizi metro yapılırken ve yaptıktan sonra ithal alıyoruz . Öyle olduğu sürece de ayağımızın altına, sokak aramıza metro falan gelmez, beklemeyin, ütopya olur o.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

metrobüsü ben de birkaç defa kullandım. açıkçası söğütlüçeşme zincirlikuyu arasında kullanacğıma kadıköyden vapura atlarım ooh püfür püfür

Sözkonusu vapur ise tek geçerim orası ayrı. Buda istanbulda yaşamanın en buyuk ayrıcalıgı, o kadarda lüksümüz olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

rusya da metro hayvani bişi.

bizde ise eheh ilk başta planlamayı bile beceremezler, bırak inşa etmeyi. yapılamayacak bir şey değil. ama yönetim seviyesinin düşünceleri ile gerçek ihtiyaçlar genellikle fazla kesişmiyor.

vapur???? süre!!!

bizim halk vapurun yenilenmesine de karşı çıkmıştı tabii. bir de o kısmı var işin.

arkadaşın şöle bir yazısı vardı ki önce nefret edilmiş, sonrasında başköşeye konulmuştu..
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=vapurumu+vermiyorum%2F%40euprathes

Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Metro Türkiye için çok uygun bir teknoloji değil.
O teknolojiyi 1'e 1000 vererek alıyorsun adamlar 1'e mal ederken . Teknolojisini üretemediğiniz hallemediğiniz sürece metro olayı da sanayi-endüstri gibi alanlardakine benzer olarak yetersiz kalıcak. Bir Londra ve Moskava metrolarını sağlamak için gerekli şart, teknolojiyi ithal etmemek ve üretebilmek . Hala bunu beceremiyoruz , her şeyimizi metro yapılırken ve yaptıktan sonra ithal alıyoruz . Öyle olduğu sürece de ayağımızın altına, sokak aramıza metro falan gelmez, beklemeyin, ütopya olur o.

Teknoloji üretmek iyi birşey olsa da her konuda gerekli değil. Ürettiğin teknoloji sana sürekli bir kar getirmeyecekse bunun için yaptığın arge harcamaları sana çok daha büyük bir maliyet getirebilir. Örneğin şuan forumda da tartışılan nükleer santral olayı. Belli şeyleri dışardan satın almak ya zorunludur yada daha ucuza malolur.

Gerçi teknoloji veya maliyet olayının metro yapılmamasıyla çok büyük bir ilgisi yok. Temel problem bu tür projelerin çok uzun sürmesi. Hatta İstanbul gibi 777 tepe olmuş bir yerde daha da uzun. Yönetimeler de seçime çok büyük bir katkısı olmadığı, hatta proje sırasında yaşanan sorunlar(daha fazla trafik sıkışıklığı, artan maliyetler, uzayan proje) nedeniyle daha kötü etkiler de yaratmasından dolayı bu tür işlere gönülsüzler. Tabi bunda biraz halkın da suçu var. Herşeyin bir kaç haftada yada ayda olması bekleniyor. Sonuçsa metrobüs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...