Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Microsoft'tan buyuk Anti-Korsan hariketi (600.000 ban)

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

ps3 icin korkunc bir ikinci el / takas pazari olustu hatta sabit intenertten fiyat belirleniyro cogu oyuna, eski oyunlari komi kfiyatlara aliyorsun filan

sahane oldu o, iste 20 dolara playasiadan spiderman aldim turkiye 2. el piyasasinda 70 lira ediyor takasa goturup guzel bisiler almayi planliyorum misal

onun disinda xbox in dunyada tek tuttugu kita amerika :P amerika disindaki bolgelerde microsoftun yetersiz servis ve dagitim agi sony nin koklesmis servis/dagitimina yetisemedi kolay kolay yetisemezde

ikincisi cagdisi DVD region locku oldugu icin Xbox da avrupaya baya bir giriyor fiyatlar, ben su anda amerikan fiyatalri iel oyun alip amerika nfiyatlari ile DLC indirebiliyorum PSN de ancak Xbox sahibi olsam (ve korsanin olmadigini varsaysak) hem DLC indirmek icin cirpinicam hemde pal konsoluma oyun bulamiycam firmalarin keyfini bekliycem (oyunlarin avrupa versiyonlari fix gec cikar konsolda multi language release yuzunden o sebepten avrupada oturup ingilzice oyun oynamak istiyen adamda oturup beklemeye mahkum kalir) hemde baska regionda cikip kendi regionimda cikmamis oyunlari oyniyamiycam (afrika aldim 20$ a asia versiyon full ingilizce, daha amerikada yeni cikti 54$ dan satiyorlar ayni oyunu)

falan filan dahad agider

isin ozu kopya calsitirmak harici bir olayi yok amerikada yasamiyorsaniz, ameriakda aysiyrosanizda live psn den daha iyi o kadar

bendeki sisko PS2 hala calisiyor, PS1 memory kart suruculeri yandi (oda sisko) ama oda inadina calisiyor hatta takoz gameboy um var oda calisiyor

ama xbox sahibi olsam zannetmiyorumki 2-3 seneden fazla dayansin eheh
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

quotelamicam bytelara yazik.

abicim ne bu celal ilk olarak, hakarete kayiyor bazi ettigin laflar, kendine gel
sonra ben xbox tartismasi yapmis oluyorum anasini satayim, adamin ettigi laflara bak bana

said:
1 ben ingilterede yasiyorum Turkiyedede degil. hayvan gibide lagli live. ozellikle bazi oyunlarda imkagansiz, evet bazi oyunlaradada lagsiz ama %5 mi desem ne desem bilemedim, ama fps turu oyunlarda programlamadan kaynaklanan lag sorunu cozuleli bi 12-13 sene oluyor, eger kriterin buysa, tebrikler CS developperlarinin 12 sene once buldugu teknolojiyi ms de uygulayabiliyor!.
Amerika'daki deneyimimden bahsediyorum derken Amerika'yi kastediyorum, Ingiltere'yi degil. Yaklasik 200 yildan uzun suredir farkli iki ulkeler bunlar.
Bugune kadar BIR kere sorun yasamadim, her oyunu online oynadim, hatta genelde online oynanir bizim evde oyunlar. Battlefield'den Left 4 Dead'e, Guitar Hero'dan Brutal Legend'a oynadigim hicbir oyunda lag derdine rastlamadim.
Programlamadan kaynakli lag sorunuyla, bunun cozulmesiyle falan hicir alakasi yok olayin, nasil ulastin bu kaniya cok merak ettim diyecegim ama sebebi olay hakkinda zerre fikrin olmamasi tahminen. Xbox Live'da lag varsa ya ulke degistir ya konsol degistir, ikincisi daha kolaydir tahminen.

said:
2 rrod olayi kalkmadi, hacklemeklede alakasi yok, live dan oynadigim tum oyunlar orijinaldi bu gune kadar , ki lagin firmware updatele ilgili oldugunu soylemen cok komik, microsoft call centerda calisip yorum yapmak elbette kolay:) ama nazarimda bir degeri yok, bi suru hintli lise mezunuda yapiyor o isi, birde artik lutfen console expert gibi konusmayi birakirmisin rica edicem? yada bana formasyonunu goster bisey yap konsol ustune caltechde master yaptim de, ama boyle bos islerle gelme bana.
ilk olarak, call center'da calismiyorum ms commerce platform'da software developerim. kimsin nesin bilmiyorum ama lafini bil ilk olarak.
console expert oldugumu asla soylemedim ama CS masterim var, donanim alanim olmasa da az cok anlarim bu islerden, anladigim kadariyla yorum yapiyorum. burada bircok kisi konsollarla ilgili benden cok bilgi sahibidir, hicbir yazimda ekstra birsey biliyormus gibi tavir da takinmadim, factleri ve kendi dusuncelerimi yaziyorum (blu-ray transfer hizi vs dvd transfer hizi olayi mesela.)

rrod yeni chipsette kalkti saniyordum, kalkmamis, disap soyledi ben de pardon dedim yanlis bilgi icin. hacklemekle alakasi oldugunu soylemedim, nerenle okuyorsun bilmiyorum. hacklemedigin surece rrod sorun degil demek, rrod'ye hacklemek sebep oluyor demek degil. gider degistirirsin garanti kapsaminda demek.

said:
3 bill gates in ms kararlarinda etkisi yok demen ayri bir komik, zaten sen nerden bileceksin bunu board meetinge mi girdin hayatinda(ki yani bu soyledigin sey hukiki bir formalitedir, isin o kismida seni asar)
Dunya alem biliyor da, rahatlaticaksa Steve Ballmer da kendisi soyledi ben stajerken, stajerle yaptigi bir konusmada.
Bill Gates'in katildigi kararlar sadece 5 yil icindeki hedefler neler vs.

said:
4 bill gates olmasa tosun pasa olurdu farketmez.
ok

said:
5 etrafimda her gun birinin xboxu rrod veriyor, ki hic biride firmwareli degil
yukarida yazmistin bunu, cevabini orada verdim. ama gozle beyin arasinda iletisimsizlik oldugu icin sende tekrar edeyim, rrod ile fw nin alakasi dolayli sadece, olmasina sebep olmuyor ama yeni konsol almani engelliyor ms'ten.

said:
6 avrupada xbox kullanan sayisi bu yukarda saydigim sebeplerle baya az, ozellikle ingilterede. hemen hemen herkes ps ci.
bana ne.

said:
7 xbox ile ps arasindaki readspeed farkina gelince, 300mb loading yapan oyun oldugunu sanmiyorum, varsada kotu programlamadir, o yuzden sn de 9 yeterli.
Oldu pasam. Orada 4 tane nokta yazmistim birine cevap vermissin hadi onu gectim, blu-ray hem daha yavas, hem de daha cok data aktariyor. hissedilir bir fark yaratir bu.

said:
8 turkiyede oyun piyasasinin gelismemesinin dolayli sebebi korsanciliktir, bunun direk sebebi, trade in olayinin olmamasidir, ben burda oynadigim tirt bir oyunu ustune 15-20 lira koyup yenisiyle deistirebiliyorum, yada 1.5 ay once cikmis bir oyunu yari fiyatina alabiliyorum, yada 2. el oyunu %40 fiyatina alabiliyorum, turkiyede boyle imkanlar yok, olsa kimse korsana yonelmez zaten.
cok tesekkur ederim. ben de karsiliginda bilgi vermek isterim, 2 arti 2 4 ediyor.

said:
9 amerikaya gelince, amerikanin currency si dolar, dunyanin en boktan currencysi belkide (tl den bile daha unstable), ayrica euro japon yeni poundun yarisindan az degerde, burda 200 pound xboxlar, amerikayi bir kistas olarak alamazsin, ki kaldiki dunya nufusunun 70 te 2 si amerika, kriter mi simdi bu?
bunlarin hicbiri beni ilgilendirmiyor. ben buraya hep kendi tecrubelerimi yazdim. afrika'daki ac cocuklara playstation dagit o zaman sen.

said:
10 kaldiki son olarak, MS in live da uyguladigi sistemden biliyorum ki en ufak bir lag yasamadim lafin buyuk bir kolpa. Japon oyununa denk gel ondan sonra konusalim, gidip arkadaslarinla oynarsan usa serveri lagsiz olabilir ama gene bu bir kriter degildir, live in zayifliklarini multiplayer a getirdigin kisisel kisitlamalarla asma cabasidir.
abicim benim isim gucum yok yalan mi soyleyecegim, xbox'i yapan takimda da calismiyorum benim ne derdime. bir kere bile en ufak lag yasamadim. adam gibi konus benle yazida son kez bir daha soyleyeyim bunu.
live'in getirdigi kisitlamalar nelermis? ulan kendi ettigin laf kendinle celisiyor, xbox, neredeyse hicbir ortamda bulamayacagin dunyanin her yerinden insanla oyun oynamani sagliyor, buradan baslayabilirsin mesela.
belki baglantimin iyiligindendir, belki burada cok xbox oyuncusu olmasindan hep us serverlarina dusmemdendir, belki allahin sevdigi kuluyumdur, bu benim soyledigim lafin basitligi ve gercekligini degistirmiyor, bugune kadar EN ufak bir sorun yasamadim.
Live da PSN'den cok daha iyi bir servis.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

o senin gel bilibili yüzünden oluyor penth

360 a lisans verirken "BENİM KONSOLUMLA DİĞERLERİ ARASINDA ZIRNIK FARK OLMIYCAK ONA GÖRE" diye veriyorlar. O yüzden ortak releaselerde hep patlıyor bd. bak exclusivelerde adamlar nasıl dual audio ile yüksek ççözünürlük video ile making of videoları ile dolduruyorlar yer bol olunca
tabi canim. end user olarak gorulen farktan bahsediyorum ben burada.
microsoft'un bu istegi gayet normal sonucta para kazanmak istiyorlar, olay sony'nin ezikligi daha cok bence bu olaya dikkat cekmesi, blu-ray i utilize etmezseniz lisans vermem demesi lazim o halde yani. sony'nin bunu deme hakki var sonucta, o da bilibili yapsin o zaman.

@Victor (CD/DVD olayina): Ya yazmak icin yazma simdi viktor, anlamamis olmanin imkani yok orada dedigim seyi.

Ya ben yoruldum tartismaktan, devam etmeyecegim artik, bi faydasi olur mu bilmiyorum ama yazayim bir umut: benim fanboylukla zerre alakam yok. calistigim icin de ovmuyorum Microsoft'u, mesela en basitinden Windows Vista'yi hic begenmedim, Mac kullaniyorum. iPhone'um var. Cok da yanlislari olmus bir sirket Microsoft, gerek urun gerek hareketleri icin gecerli bu. Ha degistirmeye cabaliyorlar, bence cok da degistirdiler, farkinda degil kimse ama Microsoft 5-10 sene onceki MS degil artik, herkes hatalarin ve geride olduklari branslarin farkinda. Mesela ben Bing'de calisiyorum, "Google'in gerisindeyiz, nasil esitleriz 2 yil icinde" diye hareket ediyor takim official bi sekilde.
Neyse, ben xbox kullanicisiyim. Cok memnunum aletten. Online servisleri cok iyi. Oyunlarda Playstation3 ile grafik olsun zart zurt hicbir farki yok. Kalp pili degil sonucta, rrod verirse dunyanin sonu degil, giderim 3 yil garantim var yenisini alirim.
Turkiye'deyseniz almayin, official olarak markete bile adam gibi girmedi alet cunku, ama gidip korsan kullanip elinizde patlayinca gelip burada aptal aptal konusmayin, hakli oldugunuz en ufak bir nokta yok cunku. Riskler ortada, yapacaksaniz ona gore yapin.
Su basliktaki tum tartismalarda olay benim "xbox'in biseyi cok guzel lan ben cok memnunum" dememden cikiyor. Yahu allah allah cok memnunum abicim aletten, kanser olucam en sonunda. Cidden alet ultimate ev eglencesi benim icin. Simdi elemanin biri cikip bana hakaret edip Ingiltere'de lag var der mi acaba diye yazmayayim mi bunu, anlamiyorum ki.
Sosyal ağlarda paylaş

penth terbiyeni takin, takinmiycaksan cevap verme, bana terbiyeden bahsedip lan lun got diye hitab etme.

benim yazdiklarim topicde insanlarin yazdiklarindan hakkinda bilgi sahibi oldugum celisen seylere cevaplarim, senin adina dair bir sey yok. sana direk hitab eden bolum call center bolumu, pardon call center da deilde software dev deymissin kusura bakma, aradaki fark benim icin oldukca miniskul gozukuyor,cunku dedigim gibi konumuz PC OS software degil, bu noktada hic bir anlami yok comp science masterinin, live network konusu, xboxda bahsettigimiz problemlerde software degil hardware.

ben amerika ile uk nin ayni ulke oldugunu soylemedim birileri turkiyede oldugunuz icin lagli demis, ona cevapti bu, nasil sen amerikadaki deneyiminden bahsediyorsan, bende turkiye ile daha alakadar olan avrupa ve daha spesifik olarak ingilteredeki deneyimimden bahsediyorum, ki bu noktada turkiyedeki kullanicalari amerikadan daha cok ilgilendirir.

steve ballmerin x in y nin ne dedigi onemli degil, tekrar ediyorum hukiki bir formalite, hukuksal sirket yapisi ve hisseleri halka acma zorunlugu vs ile ilgili, sirketin kurucusunun ve buyuk hissedarlarindan birnin istediklerini yapmamak mantikli birsey degil.

rrod konusundada, git sen bi customer depinizle konus, xboxlarin garantisi ne kadar diye sor, ondan sonra gel bana gider degistirirsin de, cunku garantisi gectikten sonra degistirme diye birsey yok, rrodda alir almaz cikmiyor, kullandikca cikiyor.

duzgun bir yorum yapmadigin korsancilik hakkindaki tespitimle ilgili, sen farkli bolgelere farkli olanak ve imkanlar sunarsan, ve bazi bolgelere daha az imkan sunarsan, dolayisiyla oradan alacagin ticari verim azalir, once duzgun supportunu kurarsin, internal marketi duzenlersin ilgili alanda, ondan sonra korsan morsan oluyorsa yapilabilecek bir suru yaptirim var, ama bunlar olmadan turkiye korsanci demek cok buyuk sacmalik, her yerde var korsan, ulkelere ozgu birsey degil, bireylere ozgu bir secim.

zaten deneyimlerimi penthesilayi ilgilendiriyor diye yazmiyorum, dedigim gibi nasil sen deneyim paylasiyorsan bende paylasiyorum, ama sen amerikayi bir dunya standardi olarak gosteriyorsun, bende bunun boyle olmadigini soyluyorum insanlara, saygi duy biraz, yada gel matematiksel market ogeleri ve rakamlarla aksini kanitla, ki buda saygi duymak zaten.

duzeltiyorum, xbox dunyanin her yerindeki insanlarla degil, dunyanin heryerinde o oyunu xbox konsolunda oyniyan insanlarla oynamani sagliyor. Belki usa de yeterli xbox kullanicisi oldugu icin direk kendi serverlarina atiyordur seni o kadarini bilemiyecegim.

Live in kisitlamasi sudur, region secememe, gidip bana EU den oyuncu bul diyemiyorsun. freeware network gaming sistemlerinde bile olan bir secenek bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Eger sen bu yazdiklarini bana cevap vererek degil, kendi deneyimlerim budur diye yazsaydin ben seni adam yerine koyardim.
Gelip benim yazdiklarima cevap veriyorsun, yalan soyluyorsun diyorsun, call center'da calisiyorsun lise mezunu hintliler de calisiyor orada bi anlami yok gozumde diyorsun, sonra kendi deneyimlerini mi aktarmis oluyorsun? Allahini seversen sacma saan konusma sinirlerimi bozdun aksam aksam. Deneyimlerini aktariyormus.

Bana burada gelip Bill Gates gelip Xbox'in detaylarina karar veriyor diyorsan sana popomla gulerim sadece. O kadar soyleyeyim. Senin olayin nedir paylasir misin bizle, isin falan ne mesela, hem Microsoft'un icisleriyle ilgili bu kadar bilgiyi, hem networkleri, hem donanimi falan nereden geliyor bu engin bigi? Buyuk ihtimalle gaz bi undergrad ogrencisisindir bence, tam oyle bi hava var yazilarinda.

Bunlar haricinde ikinci mesajinda yazdigin seylere ya cevap verdim, ya da yine soylemedigim seyleri hedef alip yazilar yazmissin. Ben yukarida yazdigim gibi ugrasamayacagim, sen de Playstation'a gec bence.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=HTkA9L2J2gY

o degilde penth israrla anlamiyorsun

bana suna cevap ver

garanti dolduktan sonra alet patlayinca ne yapicaksin?
aldigin oyunlar ne olucak?

sadece suna cevap ver
3 sene kullanim icinmi konsol aliyoruz o kadar yatirim yapiyoruz?

RROD tamiri mumkun olmiyan bir ariza bide alip cope atiyorsun direk

live de oyun oyniyoru mdiyrosun sanki PSN de online oynanmiyor lol, bu kaede ile spyro oturup gitar hero band play attik mis gibi ama hantaldi onu elestiriyoruz

facebook filan demissinde ilk uncharted2 yapti o geyigi misal PS3 ude bu hafta icind egeliyor twitter facebook hede hodo destegi

icimden bir ses omrunde ps3 e dokunmadigini ve sadece xbox kullanicisi olarak tahmin ustunden yorum yaptigini soyliyor :P
Sosyal ağlarda paylaş

PS3'u arkadaslarimda gordum sadece, 2 konsolum yok.
PS3'le iki karsilastrma yapiyorum ben zaten, birincisi aletin mimarisi uzerine, digeri de live uzerinde.
Live PSN'den daha iyi diyorum, allaskina yani party chat falan yeni geliyomus size. Mimari konusunda da blu-ray zart zurt konusuldu zaten.

3 sene sonra alet bozulursa, yeni nesil konsol cikmissa onu alirim, cikmamissa 200 dolar verir yeni bir tane konsol alirim. 3 senelik eglence icin de alete 200 dolar, live'a da totalde 150 dolar bence makul bir fiyat. Ha diceksin PS3 alsan ne live parasi olacak ne alet bozulacak, tamam haci sen PS3 al derim ben de.
Microsoft sebebiyle tum is arkadaslari xbox kullaniyor, Amerika sebebiyle cevremdeki herkes xbox kullaniyor, online oyunu cok seviyorum, ben xbox'imdan cok memnunum valla. Allah herkese boyle bi gaming experience nasil etsin.
Sosyal ağlarda paylaş

abi tamam da ps3 de xbox da çok da tırt yani hiç böyle değişik acaip bir oyun deneyimi vermiyor alıyorsun eline kontrol şeys,ini tıpıdı tığıdı düğmelere basıyorsun koyyarı eçviriyorsun alet boşalıyor fln.. böyle daha çok hareket etti,rip adamı iyice oyunun içine sokan tek konsol wii oluyor.. ama gönül isterdi ki wii kontrolörü + daha iyi grafikler ama yok

"bomba attım patladı onu da bu kontolörle koltukda otururken yaptım" sie madafaka couchpotato eğlenceleri hep
Sosyal ağlarda paylaş

Helcaraxe said:

bişiyi merak etmeden duramıyorum , xbox 360 da FPS oyunlarını kumandayla nasıl oynuyorsunuz ? Hani öle oynanırmı lan gibi sormuyorum daha çok merak ediyorum , rahat oynanıyor mu ?
Bunun kavgasini da yeni yaptik FPS bolumunde ehuehue.
Ben hep dalga gecerdim konsoldan FPS oynuyorum diyenlere, Left 4 Dead ile 1-2 gun kasaraktan ogrendim. Ilk baslarda ulan nerde mouse nerde klavye derken baya elim alisti. Sonra okula geri dondum Seattle'dan, Battlefield aldim, ev arkadaslarim lan boyle oynanir mi FPS dedi, ben sabah evden ciktim, gecenin korunde eve geldigimde biraktigim sekilde oturuyorlardi koltukta, tum achievementlar acilmisti 100 oyun kazanma haric euhehuehu. Onu da 2 gun sonra mi ne actik.
Bu ikisi haricinde Fallout3 oynadim FPS denilebilecek simdi de MW2 oynuyorum ve gayet zevk aliyorum ben. Mouse klavye elbet daha kolaydir ama cok alistim ondan aramiyorum su an, bi de sag kolumda rahatsizlik var mouse kullanmaktan, o acidan da guzel oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ps3-xbox kullanan herkes rahat rahat shooter oynadığını yazıyor bende bunlardan biriyim ama çok azı konsoldaki her shooter oyununda auto-aim benzeri oynanışı kolaylaştıran özellikler olduğunu biliyor.

yani o rahatlık gamepad in mouse+klavye kolaylığında olmasını değil oyunun konsola(gamepad e) göre yapıldığını gösterir.o auto-aim olmasa silahın tepkimesi olsa ateş ettikçe aim oynasa mw deki gibi kıytırık silahla bile çok uzaktan nokta atışları yapılmasa o oyun şu anda piyasadaki hiç bir gamepadle rahat rahat oynanmaz.

bunu konsolda deneyen tek oyun kz2 ( onda da vardı azda olsa) yerden yere vuruldu kontrolleri yüzünden.

piyasa konsol tarzını sevince bu kontroller normalmiş gibi kabul edilmeye başlanıldı.adı modern warfare olan oyunda bile gerçekçilik az oluyor ama oynayan keyifle rahat rahat oynuyor konsolda.bundan pc de etkileniyor pc de oynamakta kolaylaşıyor her şekilde mouse+klavye > gamepad oluyor :)

son olarak şu anki sistemle gamepad le fps mi oynanırmış diyemeyiz.çünkü sistem gamepad e göre yapıldı.ilerde çok gerçekçi oyuncu kontrolü+ aiming yapılır o zaman deriz şu anki gamepadler ile rahat fps oynanmaz diye.ozamana kadar gamepadler gelişir mi konsollar bu kadar ünlenmişken kim pc e göre fps yapar gibi soruların cevabınıda zaman gösterir :)
Sosyal ağlarda paylaş

auto aim EZ mode da utanmaz herifler bazen konsoldan PC ye portlarken birakiyorlar, adamin akfasini 20 cm le net iskalamasi gereken mermi BOOM HEATSHOT yapiyor filan

ha omrumde oynadigim en super kontrollu FPS yide konsolda oynadim yanniz :P

wii de metroid baya iyiydi wii mote la filan harbi harbi sanki silah senin elindeymis gibi oyniyorsun filan, eglenceli baya
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben fps oyunlarınıda oynuyorum gayet zevkle ps3 de. xbox 360 içinde geçerli.

sonuçta alıştığınız zaman oynuyorsunuz. karşınızda sizle aynı sistemle oynayan adamlar var zaten. ping sorunu yok ise durumunuz eşit. ayrıca konsol üzerinden fps özellikle MW2 de farkettim daha yavaş oynanıyor. hem pc de hem ps3 de oynuyorum mesela MW2 i PC de etraftan bombalar, GL ler, air strikelar yağarken ps3 versiyonunda oyun daha sakin ilerliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

zevk keyif açısından hiç problem yok hatta bf:bc2 i ps3-xbox ında oynayan biri daha çok keyif alır konsolun online özellikleri sayesinde.

ama ben şuna karşıyım.biri yeni konsol alıyor konsolla birlikte fps oyunu alıyor sonra pc de fps mi oynanırmış gamepad ile bende zor olur diyordum ilk oyunda kaç tane headshot yaptım oynanması çok kolay diyor.ee zaten o oyunun kontrolü konsola göre tasarlanmış.onu yapamazsan suç oyunda konsolda değil sende :P öyle kolay ki ps3 te mw2 oynamak eline yeni ds3 alan adam bile 1 saat sonra headshotçı olur :Dbi de bunun pc de oynandığını düşünün.

gerçekten yetenekli oyuncularda var halo1 çıktığı bir günden beri xbox ında halo oynayan insanlar var bu adamın karşısına tecrübeli bir pc kullanıcısı bile duramıyabilir.ama bunlar üzerinden genelleme yapılmaz.benimde bir arkadaş var kz2 multiplayerda önündekini öldüremiyen tecrübeli mw1 cilerle dalga geçip her maçta açık ara birinci oluyordu :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...