Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekran kartı problemi

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

selam, yine ben, bu hafta müptelanız oldum.
yakın bir arkadaşımın bir süredir bende kalan pcsinde şöyle bir sorun var;

agp sapphire hd3850 ekran kartı, kulak tırmalıyacak şekilde ses çıkarıyor (fandan gelmiyor ses, bildiğin karttan geliyor), her ekran değiştiğinde hdd sesi benzeri bir ses ve ekstra olarak devamlı bir kulak çınlaması tarzı ses çıkarıyor. oyunlarda falan iyice artıyor oyun kaliteli grafikli bir oyunsa donuyor veya kapatıyor pcyi direkt. ati tray tools kurup fan speedi %100e çekince idle durumda ses epey bi azalıyor, ancak herhangi bir pencere vb. açılışında yine geliyor, baya bi downclock yaptım, ses azaldı yine, ama core'u mu mem'i mi düşürdüğümde sesin azaldığını çözemedim sdf

sesin ondan geldiğini anlayana kadar canım çıktı zaten. neyse, ürünü alalı daha altı ay oldu olmadı, vatan'dan almıştık (faturası kayıptır muhtemelen ama sorun olacağını sanmıyorum kayıtlarında duruyor sonuçta), direk götüreyim mi yoksa başka bir çaresi var mıdır? muhtemelen baya bi bekleticekler çünkü kıllıklarından dolayı.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı kart bende de var benimkinden de (sanırım) acayip sesler geliyor.

Bende Vatandan aldım (Topkapi)

bir de bu kartın şöyle bir problemi var.

Driveri sadece verdikleri cd den kurunca calısıyor. Driver update yapınca çöküyor.

ati den de cektim yeni driver Sapphire'in kendi sitesindende.

Ses konusunda ben PSU dan sanıyordum - ki onu yeni değiştirdim -
eve gidince kontrol edeyim bari
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

daha 1.5 yıl garantisi var =)
bir hafta içinde yeni pcyi alıp bu kartı göndericem o zaman. sağolun.

Bu durumda bir tavsiye daha, zorunlu olmadığın sürece kartı kullanma. Bu arada yanarsa garantide yüksek voltajdan yanmış diyip çamurayatabilirler. Başka bilgisayarın yoksa bile bence sık dişini.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

sapphire.com dan cekiyorum driveri kuruyorum. Renkler gidiyo çözünürlük 300x lere düşüo. hiç bi şekilde update edemiyorum driveri. sende çalışan driveri bi ara linklede update ediyim :)

omegadrivers.net dene bir de bakalim =)

@rock: duruma göre bakıcaz artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...