Horizon Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Yaklaşık 97 senesinden beri baktığımız muhabbet kuşunu dün eve gittiğimde kafesinde ölü olarak buldum. Burada birçok arkadaşın evinde büyük ihtimal ile muhabbet kuşu vardır , bu yüzdenki bazı bilgileri paylaşmakta fayda gördüm. Öncelikle başlıktaki ömür konusu, 14 sene normal mi ? Bunun dışında son 1 - 1,5 hafta normalden daha fazla uyuyordu, kafesine doğru uçup kafese konarken çok zorlanıyordu. Açıkçası bunları gördüğümde heralde artık vakti geldi , yaşını aldı gibi düşünceleri aklımdan geçirmiştim. Fakat dile kolay 14 sene aynı evde yaşadığınız hayvanı(bu süre içinde hayvandan öte oluyor) eve döndüğünüzde ismiyle seslenip sevecekken kafesin dibinde yere yatmış ve hareketsiz olarak görmek insana çok koyuyor. Konunun biraz dışına çıkarak, kararı veren sizlerseniz kesinlikle bir evcil hayvan alırken onunla uzun yıllar geçirdikten sonra, birgün onu ölü olarak bulacağınızı ve kendi elinizle evinizden dışarı çıkaracağınızı unutmayın. Bence almayın(bu kuşu ben almamıştım , elimde olanbirşey değildi). Hayvanın kendi doğasında doğal ortamında hiç yaşayamadan o kafesin veya evin içinde yaşayıp ölmesi bunları düşünmeniz cidden çok kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 normaldir. yaşlanmış, eceliyle ölmüş kuş. allah rahmet eylesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Normal hatta iyi bile yasamis. Kedi, kopek, kus vs. insani kendine bagladiktan sonra boyle cekip gitmesi cok uzucu biliyorum. Basin sagolsun. Su kaplumbagasi al, butun sulalenin mezarina toprak atar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 bizimki 9 yaşında ölmüştü. 14 yıl çok iyi bakmışsınız. o kadar çok evcil hayvanımı kaybettim ki sana üzülme demek geliyor içimden ama üzülünüyor her halukarda. =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 normal bende 13 yaşında öldü.. muhabbetler papağan sınıfına giriyor onların ortalamalarını hesaba alırsak güzel bakımla yaşıyorlar. ki evimde şimdi 5 yaşında erkek 4 yaşında dişi muhabbet damızlık var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Teşekkürler arkadaşlar baş sağlıkları ve verdiğiniz bilgiler için. Gerçekten üzülme demekle olmuyor dile kolay 14 sene :(. Evin içinde onun bulunduğu yer artık boş ve bir süre onun yokluğunu hep hissedicez doğal olarak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2009 Olivies said: Normal hatta iyi bile yasamis. Kedi, kopek, kus vs. insani kendine bagladiktan sonra boyle cekip gitmesi cok uzucu biliyorum. Basin sagolsun. Su kaplumbagasi al, butun sulalenin mezarina toprak atar. hahah evet iyi fikirmiş bu :) öteyandan bir gün kediciğimin beni terkedeceği düşüncesi gerçekten çok kötü :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 14 sene iyi bile. bizimki de 12-14 civarlarında ölmüştü. hastalanmıstı artık. ilac vs verdik de hayvan resmen yaslılıktan ölmüştü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 cenx said: Olivies said: Normal hatta iyi bile yasamis. Kedi, kopek, kus vs. insani kendine bagladiktan sonra boyle cekip gitmesi cok uzucu biliyorum. Basin sagolsun. Su kaplumbagasi al, butun sulalenin mezarina toprak atar. hahah evet iyi fikirmiş bu :) öteyandan bir gün kediciğimin beni terkedeceği düşüncesi gerçekten çok kötü :(oyle deme abi belki ilk sen olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Ergenekoncular öldürmüştür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Başınız sağ olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 karga beslicem ben, 3 nesil yaşıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kerim Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 benim de kuşum var adı alican :D 94te falan ben anaokuluna başlarken almıştı canım anam. hala yaşıyo ama son aylarda durumu çok kötü artık hiç uçamıyo nerdeyse. tam böle uyuklamaya başladıgı sıralarda ağzına çay kaşıgıyla bal tıkıyorum kendine geliyo çat pat. ama alicanı artık böyle dede halinde görmek çok üzüyo cidden. bayaa da hızlı koşardı, genelde yerde takılırdı, mütevazi kuştu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 97den beri bakıp nasıl 14 sene oluyor onu anlamış değilim ama ne olursa olsun 10 senede olsa 8 senede olsa hatta 1 senede olsa çok üzülüyo onu ölü görünce insan başın saolsun :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Herkez yavru kus alacak degil 97 de 2 yasinda bir kus alirsa 14 yasinda kusun olmesi dogal herkez yumurta alip kendi dogurtmuyo evinde :) Bu arada basin saolsun benim keratalarda ozgurluge ucmuslardi acik kalan cami gorunce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Penthesilea said: cenx said: Olivies said: Normal hatta iyi bile yasamis. Kedi, kopek, kus vs. insani kendine bagladiktan sonra boyle cekip gitmesi cok uzucu biliyorum. Basin sagolsun. Su kaplumbagasi al, butun sulalenin mezarina toprak atar. hahah evet iyi fikirmiş bu :) öteyandan bir gün kediciğimin beni terkedeceği düşüncesi gerçekten çok kötü :(oyle deme abi belki ilk sen olursun. eneee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 başın sağolsun hayvan diyip geçmemek gerek hayat arkadaşı oda :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 valla bizimki de 9 yaşında falan. bi ölmedi gitti. kedi alıcaktım alamadım cici kuş(evet çok yaratıcıyız) yüzünden :P (2 hayvan istenmiyor nedense) hayvanda bi ara yaşlanır gibi oldu alnı açıldı falan dedim .. tamam. yok ya.. hayvan resmen gençleşiyor... geçen gün geldi elimde kanatları açtı falan birşeyler yapıyor.. bu yaşta bu enerji nedir anlamadım!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 bizim köpek de 6 yaşında öldüğünü düşününce felan çok kötü olurum. geçen gün rüyama bile girdi uyanıverdim helecanla o değil de esas 50'sini geçmiş annem ve babam çok bağlı hayvana. bundan bi 7 sene sonra falan yaşlı sınıfına gircekler ve çocukları olan ben de başka yerde yaşıyor olcam. çok üzülücekler ona da üzülüyorum düşününce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
peder zickler Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 bizimki ne zaman ölücek diye bekliyoruz , kafamızın içine ediyo kuşoğlu kuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lizardking Mesaj tarihi: Kasım 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2009 43 sene yaşayan japon balığı duymuştum. 14 yıl ne ki http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_average_life_span_of_a_goldfish zaten ortalama 20 30 yıl yaşıyolarmış vay anasını. bu arada kargaların 120 130 yıl yaşamasıda efsaneymiş 12 13 yıl ortalama yaşıyolarmış. he bide ek bilgi muhabbet kuşu bi papağan türüdür ama papağanlar 100 yıla yakın yaşıyor da , muhabbet kuşları hemen olüyor anlayamıyorum. bizim apartman görevlisinin oğlu arkadaş mhabbet kuşlarına papağan derdi(gerçi bütün uçan hayvanalara papağan derdi) haklıymış. ama serçelere papağan demesi kırıcıydı 23 yaşında adam bu dediğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2009 Olivies said: Normal hatta iyi bile yasamis. Kedi, kopek, kus vs. insani kendine bagladiktan sonra boyle cekip gitmesi cok uzucu biliyorum. Basin sagolsun. Su kaplumbagasi al, butun sulalenin mezarina toprak atar. ahah cok guldum buna nedense :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar