soulberry Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 meraktan soruyorum, bu istatistik resmi olarak var mı bi yerlerde? domuz gribi muhabbeti var ya bu ara. yanında bu muhabbet de bonus olarak geliyo, "normal grip daha tehlikeli" diyolar. aslını öğrenmek istedim, nerden ne diye öğrenirim bilmiyorum tabi. mesela yıllara göre gripten kaç kişi ölür, bunun istatistiği gibi şeyleri soryuorum.
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 normal grip daha tehlikli değil, fakat, öldüren tek grip domuz gribi değil. Yaşlı insanlarda, özellikle başka hastalığı varsa sürekli, ve çok da ağır bi grip geçirdiyse ölüm yaşanabiliyor. Çok küçük çocuklarda da grip, gribe bağlı ateş falan, ölümcül olabiliyor. Yani tek öldüren grip domuz gribi değil. Medya afedersiniz bknu çıkartıyor herşeyin bizde zaten. Aman da kitleler ölecekmiş falan, yurt dışında bu kadar abartılmadığını duydum ne denli doğrudur ama. Sırf haber olsun diye iyi gazladılar milleti, insanlar paranoyak oldu. Tamam ağır grip, ama tek ölümcül grip değil, kesin öldüren grip de değil. edit:typo
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 normal gripten ölen binlerce kişi işte onlar adları anılmadan yitip gidenler tarihin unuttuğu, ailelerinin bile unuttuğu garipler.. işte onlar ölüm sebepleri sorulduğunda ailelerinin cevap veremediği ıtançtan "ehehe dağ gibi adamdı bir anda yitip gitti" dediği ahanda onlar normal gripten ölen binlerce kişi
Azmodai Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 yurt disinda dunya dolu arkadas var, hepsi turk haberlerini izleyince gulduklerini soyluyor. Grip vucudun direncini, gucunu dusuruyor o arada zature falan gibi baska hastalik devreye girip oldurebiliyor. Domuz gribi abartilan birsey ulkemizde... pkklilar donecekti ulkeye, bayrak mayrak acinca ama, bir anda panik cikti ortaya bakin su tesadufe :P
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Şu an Türkiyedeki domuz gribi denen hali öldürücü değil yani 1000de 1 ölüm oluyormuş. Ama Amerika ve MEksikadaki hali çok daha öldürücü. Gripten ölüm sayısını bilmiyorum ama normalde senede zaten 2000+ kişi grip ve gribe bağlı hastalıklardan (özellikle zatürre diye biliyorum) hayatını kaybediyor gibi bi yazı okumuştum.
fede Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Known flu pandemics[35][142] Name of pandemic Date Deaths Subtype involved Pandemic Severity Index Asiatic (Russian) Flu 1889–1890 1 million possibly H2N2 NA 1918 flu pandemic (Spanish flu) 1918–1920 20 to 100 million H1N1 5 Asian Flu 1957–1958 1 to 1.5 million H2N2 2 Hong Kong Flu 1968–1969 0.75 to 1 million H3N2 2 2009 flu pandemic 2009–Present NA H1N1 NA
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 bu gripler kuş gribi bi birleşip gripler birliğini kurmadılar arkadaşım.. çok ayrık hareket ediyorlar. oragnize olmayı beceremeiyorlar. yönetimi bana versen ispanyol gribini mumla aratıcak gribi yaratıcam. bana oy verin, gribin adını da türk gribi koyayım! türk kadar güçlü, türk kadar yıkıcı.. ccc
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Zaten korkulan o yani bir şekilde kuş gribi ile domuz gribinin mutasyona uğrayıp bi hale gelmesi. Kuş gribi çok öldürücü va domuz gribi ise çok hızlı yayılıyor.
Seperate Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 bakteri olsalar öle bişi mümkün de virüs oldukları için voltran oluşturmaları söz konusu dgl ,ztn çoğu virüs ,bakteri yapısında olsaydı çoktan dünyanın sonu gelmişti
fede Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 bakteri gibi hareket etmeyeceklerinin garantisi yok. o tipte virüsler de var çünkü
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 İkisi çiftleşecek demiyorum. Bir şekilde domuz gribi kuş gribi gibi ölümcül mutasyona uğrayabilir veya daha kolayı kuş gribi airborne hale gelip domuz gribi hızı ile yayılabilir.
Seperate Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Virüslerin hala canlı mı cansız mı olduğu tartışılıyor,hareket edebilen bir virüs bugüne kadar görmedim,yada 2 virüs arasında oluşan mutasyona,ha kendi içinde mutasyona çok açıklar çnkü çok basit canlılar DNA ve RNA ları ,çevrelernde kılıfları ve hücrelere tutanmaya yarayan birkaç yapıları var sadece.Yaşayan bir hücreyle temas halinde olmadıklarında,yani dış dünyada yaptıkları hiçbir metabolizmik aktiviteleri yok,zaten yapabilecekleri mevcut yapılarıda yok.
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Sonumuz gripten olacak yani her yıl kendini yenileyip tamamen farklı halde geliyorlar pis virüzler.
rahatsiz Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 http://www.wrongdiagnosis.com/f/flu/deaths.htm said: Death rate extrapolations for USA for Flu: 63,729 per year, 5,310 per month, 1,225 per week, 174 per day, 7 per hour, 0 per minute, 0 per second.
Böjeek Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 ben ölebilirim gripten. çok çabuk grip olabilen bir yapım var. hala domuz gribi nasıl bana bulaşmadı şaşıyorum
Seperate Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Rakamlara bakmadım,çok ilgimi çekmedi de birşey ekleyesim geldi. Bu rakamlardaki ölü vakaları AIDS li kişileride kapsıyor mu acaba,eğer kapsıyorsa AIDS ztn bağışıklık sistemini etkisiz hale getirdiği için genelde ölümler grip vb hastalıklardan oluyor,rakamlar çok şaşırtmasın o bakımdan,AIDS öldürmüyor aslında.
fede Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Flu şurda da baya çok bilgi var
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 ben domuz gribiyim galiba su anda, astim bronsitim oldugu icin nefes alma sorunu yasiyorum baya bi de cok oksuruyorum yarin bi doktora gidicem. ev arkadasim 3-4 gundur yataktan kalkamiyordu, o bulastirdi heralde zaten. o doktora gitti, domuz gribi olabilirsin baska bi virus de olabilir, panik yapcak bisi yok kronik hastaligin yoksa demis kadin. bagisiklik sistemini gucsuzlestiriyor sadece, kronik hastaliklar varsa onlar tehlikeli olabiliyor. yoksa zaten bu kis grip olan neredeyse herkes domuz gribi olucak, bu senenin salgini o. dipnot olarak amerikadayim, salgin durumunda direk
sharky Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 2-3 gundur hastayim ben de, insallah domuz gribidir. Gecmek uzere, mis gibi bagisiklik kazanirim bedavadan.
Wispy Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 fede said: Known flu pandemics[35][142] Name of pandemic Date Deaths Subtype involved Pandemic Severity Index Asiatic (Russian) Flu 1889–1890 1 million possibly H2N2 NA 1918 flu pandemic (Spanish flu) 1918–1920 20 to 100 million H1N1 5 Asian Flu 1957–1958 1 to 1.5 million H2N2 2 Hong Kong Flu 1968–1969 0.75 to 1 million H3N2 2 2009 flu pandemic 2009–Present NA H1N1 NA Bu bilgiden her yüzyıldaki grip salgınlarının sırasıyla H1N1, H2N2.. diye gittiğini çıkarabiliriz sanırım. İspanyol gribinden de feci insan kırılmış be kardeşim. Veba Avrupada kaç milyon insan öldürmüş ki ortaçağda, ondan beter sanırım.
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Ateş, kusma, ağır eklem ağrısı, düşmeyen ateş tipik belirtileri şimdilik ki bu zaten grip belirtileri.bunlar varsa hemen bi doktora görnün sonrasında yatın dinlenin ve kendinizi extradan yoracak etkinliklere girmeyin.
fede Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 ortaçağdaki veba salgını, dönemin avrupasının nüfusunun 3te1 ini telef etti diye hatırlıyorum. yanlış hatırlamıyosam 10 milyon insan öldü yanlış hatırlıyomuşum said: Usually thought to have started in Central Asia, it had reached the Crimea by 1346 and from there, probably from black rats on merchant ships, it spread throughout the Mediterranean and Europe. The Black Death is estimated to have killed 30% to 60% of Europe's population, reducing the world's population from an estimated 450 million to between 350 and 375 million in 1400
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 dasaaa said: ateş yaptı mı sizde?ates yok bende bugun olctum, 1 derece falan yuksek yani normal degerden, 37.5 mu oyle birseydi. ama vucudumdaki her kas agriyor, ayakta duramiyorum bas donmesi ve halsizlikten. yataktayken rahatim ama :)
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 O zaman kapat LapTopunu al bi grip ilacı vur kafayı yat dinlen. Gribin başka ilacı yok dinlenmekten başka.
Öne çıkan mesajlar