di Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Selamlar, Oynayanlar var diye biliyorum fakat hic yorum alamadim bu konuda. Oyunu ubuntu ya da herhangi bir linux distro'su ile oynayan var mi acep ? Varsa performans, oynadigi makina ozellikleri gibi konularda yorum rica ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Ben bir zamanlar oynuyordum da pardus 2008 uzerinde cedega ile (cedega nın birileri pisi paketini yapmıştı,engine de herhangi bir torrent sitesinde bulunabiliyordu) ,daha o zamanlar linux clienti cıkmamıştı. bilgisayarda config olarak : cpu : e8400 core2Duo ram : 4gb GPU : 512 mb Ati 4850 [fglrx driver] HDD : 250 gb Seagate Ses Kartı : Maalesef onborad realtek kullanmak zorunda kaldım cunku Creative sound blaster x-fi extreme gamer desteklemiyordu , ki zannedersem hala sorunlu. Performans olarak windowsa gore daha iyi di en vahşi combatlarda bile pek kastıgını hatırlamiyorum.Yalnız [gerci şimdi varmıdır yokmudur bilemiyorum.] Cedega da bir olay vardı 3d olarak bir ayarlarsan karakterler tepetaklak gozukuyordu OpenGL olarak durum normalleşiyordu.Eve online ilk tıkladıgında bir boot penceresi siyah acılıyordu ve oyunun kendisi başlamiyordu.Onu da ufak bir ayar ile aşabiliyordun ondan sonra oyun gayet duzgun bir şekilde acılıp oynayabiliyordun.Hatta forumda bir muhabbetini yapmıştık birileri ile burda.Konu duruyordur hala bakarsan bulabilirsin. Bu arada arasıra bazen Grafik bugları yok değildi,herşeyin bir anda kırmızılaşması gibi.Gerci ben onu o sırada yarım yamalak olan Ati suruculerine baglıyorum. Genel olarak ise performans windowsa gore kat be kat iyidi. Gerçi şu an linux clienti cıkmış artık ama onu da herhangi bir linux distrosunda denemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Bu tur oyunlar her zaman OpenGL 2.0 istiyorlar. Dolayisi ile ATI kullaniyorsan, biraz kivrandiriyor adami. HoN kuracagim mesela bugun Arch a ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 ati suruculeri her zaman kıvrandırmıştır zaten de, o da ati nin open source desetklememsinden kaynaklaniyordu, gerci son zamanlarda dikkat ediyorum Windows suruculerini cıkarmadan, Once linux a yeni surumu yayınlıyorlar.Ondan sonra windowsa cıkıyor. Gerci şu an Pardus 2009 da (kde sayesinde xorg un ikide de bir cokmesini saymazsan) Ati sürücüleri gayet iyi calışıyor. da Eve yi denemedim bu cıkan yeni linux clienti ile , da yine de yeni linux client te cedega engine kullaniyor.Aslında denemek lazım . Bu arada Arch linuxa ısınamadım nedense , neyse kurunca haber ver HON nasıl çalışıyor merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Ben Linux client'i kullanarak Ati X1600 ile rahatça oynuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 sharky said: Bu tur oyunlar her zaman OpenGL 2.0 istiyorlar. Dolayisi ile ATI kullaniyorsan, biraz kivrandiriyor adami. HoN kuracagim mesela bugun Arch a ben de. HoN'un linux client'i var zaten direkt. Sorunsuz sekilde oynadim bir iki oyun Ubuntu ve Ati Radeon HD serisi bir kart ile =) HoN key'i buldugum icin EVE'e bir sure daha sira gelmez sanirim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Ya bende ATI Mobility X600 var, binary driverlar olmadi :) Ubuntu'da denedim, zaten iyice kafam gozum karisti onda. ArchLinux kurdum onda deniyorum simdi. AUR dan falan bu XServer nasil upgrade ediliyor ? En son sinirlenip Slackware kuracam, 10 dakkada calisacak oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smilized Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Üretici firmalar generic driver istemediği için ati mobilty driver de aşırı sorun çıkıyor.Ati kartlı laptop da linux biraz zor gibi.Yeni ikinci el bi makine topladım ati kartlı.Hdd alırsam deneyeceğim linux ta.1TB hdd dolduğu için deneyemiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paranoya Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 Eve wine ile iyi calisiyo hatta kendi sitesinde soyluyo gecen sene ubuntuda oynuyodum ben cok rahat bir sekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar