Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 GEnle falan alakası yok. İnanan inanır inanmayana inanmaz. İnananların fazla aşırısı Taliban olur, İnanmayanın fazla aşırısı da, forumdaki bazıları gibi aklınca olmadığını iddia ettiği Allaha laf sokmaya çalışarak kendini ispatlamaya çalışır. Kendi kendine eğlenir, Günün sonunda bir şeyler ona girer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Cuce said: necmi said: ne zeusu yaf kardeşim IV amonhotep te senin zeusun kadar tanrıydı insanlar için ama ne yaptı adam ben tarı değilim ve bi yaratıcıya tapıyorum dedi ve adını akhanethon olarak değiştirdi sende kalkıp burada insanların mistik veya miteolojik tanrılarını referans veya örnek olarak değerlendirirsen tartışmaya gerenk yok bende diyorumki, bende allaha tapmıyorum. bak eşitlendi. kardeşim sen daha put neyse zeusun o olduğu gerçeğini ve Allahın varlığını bu basit mantıkla ele aldığını kavrayamamışın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 yanlız bu başlık inanç başlığı islam başlığı değil. necmi'nin inancı islamın tekeline alan mesajları diğer dinlere mensup musevi, hrıstiyan ve pagan arkadaşlarımızı üzebilir :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Yine mi aynı konu ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Ne zeusu abi hala orcuna inaniyo millet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 lan tamam neyse ne bi gidin lan herkez neye inanırsa inansın veya inanmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 e zaten herkez ıstedığı şeye inanıyo veya inanmıyo. sennın inandığın tanrı allah diye bizde secde etmiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 iki cümle arasını neden enter ile bol miktarda ayrık bırakıyosun sen bize bunu izah et önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Genlerimde var. hadi düzgüna acıklama yapıyım bari, disleksiğim ben, alışkanlıktan boyle yapıyorum. başka türlü kontrol ederken asala goremıyorum hatalarımı. kelimelerin şekline şemaline bakarak okuyorum kalabalık oluncada hataları hiçmi hiç göremiyorum. tekrar tekrar okuyup doğru sanıyorum. zamanla oluşmuş bi mekanizma yanı böyle yazmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 İnanan niye inandığını kanıtlamaya çalışıyor? Çünkü insan rekabet etmeyi sever, bunun inanmakla alakası yok.Yani kendi argümanı seninkini dövsün, seni yensin istiyor.Yada diyelimki misyonerlik yapıyor kendi dini için, gene aynı amacı aşıyarak yapıyor.İçten içe bu fikir savaşını istiyor. İnanmayan neden kanıtlamak istiyor tanrının olmadığını? Aynı sebep.Rekabet sebebi, yani argümanı inananınkini dövsün istiyor. Yok efendim inanmayanı doğru yola yöneltmekmis falan bunları geçiniz.Rekabet aşkından oluyor bu, modren dünyanın bireyleri arasındaki bir savaş ; ama silah yerine fikirler kullanılıyor.Yani insanların tanrı konusundaki tartışmaları tamamen insansı sebepler yüzünden.Tanrı sadece bir araç bu tartışmadaki. İnanma ihtiyacı niye?Mantıklı gelmesinden dolayı olabilir.Onun dışında, İnancın 2 öğesi var: Şükür ve Korku.Şükür, insanın başına gelen iyi olaylardan ötürü memnuniyetini teşşekür ederek göstermesidir.Ancak sadece bu yönü yoktur: hem bir teşşekür hem de bir istemdir; başa gelen iyi olayların devamının istenmesi.Peki başına iyi olaylar gelmeyen insan neden inanıyor?İşte onun sebebi de korku. Korku insana 2 şekilde etki eder. 1.si şükran duyulan olayların, başa gelen iyi olayların bitmesinden korkulur. 2.si ise doğrudan ilahi varlıktan korkmaktır, onun yapabilecekleri sonsuzdur ve böyle bir varlığın gazabı çok büyük acılar doğurabilir.Görüldüğü gibi korku, hem şükran duygusuna bir dayanak hem de inancın temel dayanağı.Bu 2.yöne ek olarak inancı destekleyen en büyük etken ahiret.Ahiret hem cennet ile başa gelebilecek en iyi olayı vaad ediyor hem de cehennem ile başa gelebilecek en kötü olayı tehdit ediyor.Ahiret sayesinde başına kötü şeyler gelen birisi, korku öğesi sayesinde inancını sürdürebiliyor. Kısaca ben böyle analiz ediyorum, tabii yukarıdakine uymayacak hem din kalıpları hemde kişiler elbette olmuştur, olacaktır. Ayrıca ben inanıyor muyum? Evet.Neden? Mantıklı geliyor. Peki bu mantığı anlatmaya ihtiyacım var mı? Hayır. Çünkü anlatsam inanmayana mantıklı gelmez, gelse inanırdı zaten.Ama zaten anahtar kelime "inanmak", "Bilmek" değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 genlerinde falen yok sen entere tapıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 oku işte yazdım yukarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 yaşlı emo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 en üzüldüğüm şey de tanrının olmadığını göremeyecek olmanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Earenwen said: ama hangi dini tutturacağını nerden biliyorsun :D ötekiyse gerçek yine yanarsın brand-new olanı seçiyo tabiki müslümanlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 semavi dinler> semavi olmayan dinler mantığına karşı çıkmakla beraber, sizleri dinleri ve dinler tarihini araştırmaya davet ediyorum. elbet içinde mantıklı birşeyler bulacaksınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 miras olayında bug var galiba ayrıca http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=t%C3%BCrk+islam+sentezi+frp&nr=y&pt=turk+islam+sentezi+frp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 estel üstteki troll resmini niye silmedin :) benim karikatürü silmiştin ama hakkımı yedin öbür dünyada görüşenzi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 onu da gizleye bastım da cache mache bişeyler. geç saklanıyo bazen mesajlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abilify Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Benim normal mesajlarımda silinmis arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 troll içerikli konuyu baltalayan mesajları uçurmuştum dün gece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 tmm estel hakkımı helal ettim akşam rahat uyu asd . bi de bu topicten çıkan sonuç sonuca ulaşamayacağımız olmuş o da güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Hehe bunu bilmiyordum. Çok güzelmiş 1,125 muhabbeti. Benimde merak ettiğim birşey var. Daha önce sordum birkaç yerde ama cevap alamadım. Kuzey kutbunun tam ortasında nasıl namaz kılınır. Bir eskimo, müslüman olmak isterse çok mu çile çeker? Bir de malum uzay araştırmaları pek bir hız kazandı. Aya gidiyoruz yakında marsa da gideriz; diğer gezegenlere giden müslüman astronotlarımız seferi olarak mı kabul edilecek yoksa namaz oruç gibi ibadetlerini yerine getirebilecekler mi? Bir açıklaması varsa bilmek isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 KEndine bi yönü kıble sayar oraya doğru kılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar