Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi Cumhuriyet ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Valla bence hiç lazım değil diyanet, sonuçta uygulanacak yasalar aynı yasalar. Dini kontrol etcem diye eşek yüküyle para gidiyo. Kendi haline bırakılsa gayet yine yürür sistem ama bırakmıyolar nedense.
Mesaj tarihi:
En basitinden kur'an çevirilerini denetleyecek, bir kurum gerekiyor.

Yoksa afganistan, ırak gibi yerlerdeki(ing çeviri) çevirileri görürüz.
"Düşmanın atları(tank, uçak, gemi) bla bla bla" direk terör e yönlendiren çeviriler mevcut.
Mesaj tarihi:
Bende mailden sinemada koltuğun üstüne konulan iğneden aids bulaştırdıklarını öğrenmiştim. O zamandan beri sinemaya gitmiyorum

Gerçekten FWR: çok işe yarıyor!
Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:

demogoji (o ile) yazının geneli itibarıyla

provokasyon yazının son paragrafı itibarıyla.

tereciye tere sattığın için teşekkür ederim.

Tamam da yazı kime karşı provokasyon içeriyor? Bölücülük, ayrımcılık, gruplaştırma desen hiç bir şey demeyeceğim. Doğrudur, adam durduğunuz yeri seçin demiş. Tamamen olmasa da gene olarak katıldığım bir söz.
Mesaj tarihi:
Kmaraşta ve sivasta katledilenler laik, sosyal demokrat veya solcu kimlikleri ile değil alevi kimlikleri ile bu haksızlığa uğramışlardır ve yine türkiye laiktir laik kalacak diyenlerin içinde de bu insanlar vardır!Hedef şaşırtmayın sivas davasında yargılananlar ve avukatları bellidir.(bunu bile ergenekona bulamaya çalışıyorlar ya)
Mesaj tarihi:
Valla yazıyı boş bulunlar neden boş buldu anlamış değilim, gayet rasyonel şeyler yazmış taa ki son paragrafa kadar

said:
Özellikle ülkemizde kimi güç odaklarınca sürekli vurgulanmakta olan ‘’LAİK CUMHURİYET’’ söylemi bir aldatmacadır zira laiklik bir yönetim biçimi değil, bir ilkedir. Bir ilkeyle devlet yönetilemez elbet. Yani laik cumhuriyet diye bir cumhuriyet olamaz. Biri duyarlılığımızı kullanarak bizi demokrasiden kaçırıyor olduğunu anlamamız güç olmasa gerek.. hem ‘’Türkiye laiktir laik kalacak!’ sloganını attıranlarla K.maraşta ve Sivas’ta laiklerin katline seyirci kalanların aynı odaklar olup olmadıklarını gözden geçirmekte büyük yarar vardır. ÇünküŞimdi nerede durmamız gerektiğini belirleme zamanıdırNerede durmamız gerektiğine karar vermeliyiz ki kimin yanında ve kimin karşısında olmamız gerektiği de açığa çıksın;çünkü şimdi durduğumuz yer kadar durmamız gereken yeri de görme zamanıdır.Zaman;‘’Ben durduğum yeri biliyorum, durmam gereken yeri de…
ya sen?’’ diye sorabilme zamanıdır…

İşte burada hakikaten sallamış.
Mesaj tarihi:
yok ergenekon oda

AKP diye bir parti kurulursa darbe yapariz diye o zamandan faliyete baslamislar

simdi malum shambala var atlantis var isin icinde, kult bunlar
kara cuppeliler filan var

MO 800 lerde kara cuppeli tarikatinin ulu lideri Togan Bey yildizlardan bir kehanette bulunmustur

"Isadan sonra 2.Milenyumun sonunda turkiyede AKP diye bri parti kurulucak ve bu parti ulkeyi saticak" diye

hemen tarikat bri aray agelip bu kehaneti degelendirip onlem almaya baslamistir, roma imapratorluguda tarikatin bir eseridir, romus ve romulus kardesler turktur ve asenanin kayincosunun onderliginde romayi bulup kurmuslardir

tarihinizi ogrenin cahil kalmayin
Mesaj tarihi:
provokasyon nerde diye o kadar takıldıysan,

anladığım kadarıyla haberpanorama sitesi genellikle kürt kökenli vatandaşlarımızın ziyaret etmesi amacıyla yapılmış bir site.

bu kitleyi cumhuriyete karşı, pkk saflarına doğru dan tut çeşit çeşit provokasyondan bahsedebiliriz.
Mesaj tarihi:
Bunu okuyanları neden katagorize ediyorsunuz işte onu anlamıyorum. Ha büyük ihtimalle o siteye giren kitlenin ne olduğu bellidir de sonuçta buraya bir yazı koymuş, sitenin nasıl bir yer olduğu neden umrumuzda olmalı?

Onu geçtim yazının propaganda kısmı hariç(son paragraf), geri kalan yazılan şeyler yanlış mıdır? Yanlışsa doğrusu nedir? Neden böyle tartışmıyorsunuz da her şeye lulz boş yazı, cool story bro ya da tarafçı diyorsunuz?
Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:

provokasyon nerde diye o kadar takıldıysan,

anladığım kadarıyla haberpanorama sitesi genellikle kürt kökenli vatandaşlarımızın ziyaret etmesi amacıyla yapılmış bir site.

bu kitleyi cumhuriyete karşı, pkk saflarına doğru dan tut çeşit çeşit provokasyondan bahsedebiliriz.

Kürtleri pkk saflarına geçirmek için internet sitesi açmaya gerek yok. Genel olarak kanunlarımız bu işi zaten internet siteleri yerine çok güzel sağlıyor.

İkincisi soruma hala cevap vermedin. Siteden bağımsız olarak bu yazı kime karşı provakasyon içeriyor.

NoT 1: Bu yazı bana mail yoluyla geldi. Arkadaşlar belritene kadar siteden veya sitenin kimler tarafından açıldığıyla ilgili bir bilgim yoktu.

NoT 2: Bilseydim yine de buraya eklerdim. Bu yazının kürt propagandasıyla ilgisi yok. Bir kavramı açıklıyor. Yazının yanlış veya eksik bilgi içerdiğini söyleyenleriniz varsa buyrun tartışalım.
Mesaj tarihi:
Pkk safına geçmeye engel yok zira pkklı olmak suç değil.Hakim karşısına çıkıp beni apo yolladı pişman değilim diyorsun salıveriyorlar.

Pkk safına geçmek kötü birşeymiş gibi anlatmayın.Ne de olsa demokrasi,barış,insan hakları,abi sahibi geldi,analar ağlamasın vık vık...
Mesaj tarihi:
said:
Ülkemizin kimi okur-YAZARLARI ve politikacıları genellikle anlamlarını bilmedikleri kavramlarla okuyucu-dinleyici ya da taraftarlarını etkilemeye çalışırlar. Hele ‘’akademisyen (!)’’ oldukları gerekçesiyle televizyonlardan kendilerinden akılhocalığı istenen kimi diplomalıların saçmasapan bilgilendirme formatlı bilgiçlikleri bilgi kirliliğinin başlıca dayanağı olmuştur.Malum klavuzların yol şaşırtmacalığına ve kafa karıştırıcılığına infazcı siyaset ve tetikçi medyanın maharetleri de eklendiğinde, bu ülkenin çetecilerin egemenliğine girme tehlikesiyle karşı karşıya olma riski de o denli artmaktadır.

AKADEMİSYENLER ÇETECİLER BAĞI KURARAK AKADEMİSYENLERE KARŞI

Özellikle ülkemizde kimi güç odaklarınca sürekli vurgulanmakta olan ‘’LAİK CUMHURİYET’’ söylemi bir aldatmacadır zira laiklik bir yönetim biçimi değil, bir ilkedir. Bir ilkeyle devlet yönetilemez elbet. Yani laik cumhuriyet diye bir cumhuriyet olamaz. Biri duyarlılığımızı kullanarak bizi demokrasiden kaçırıyor olduğunu anlamamız güç olmasa gerek.. hem ‘’Türkiye laiktir laik kalacak!’ sloganını attıranlarla K.maraşta ve Sivas’ta laiklerin katline seyirci kalanların aynı odaklar olup olmadıklarını gözden geçirmekte büyük yarar vardır. ÇünküŞimdi nerede durmamız gerektiğini belirleme zamanıdırNerede durmamız gerektiğine karar vermeliyiz ki kimin yanında ve kimin karşısında olmamız gerektiği de açığa çıksın;çünkü şimdi durduğumuz yer kadar durmamız gereken yeri de görme zamanıdır.Zaman;‘’Ben durduğum yeri biliyorum, durmam gereken yeri de…

LAIK CUMHURIYETE KARŞI

yazının bütünü dahilindeki bilgi yanlışlıklarına hiç girmiyorum. Nispeten doğru bilgiler bulunsa dahi eksikler ve yanlışlar göze çarpıyor. Siyasetçiler bilmemkimle kanka akademisyenler emperyalizmin uşağı falan gibi kaynağı sadece yazarın üzerinde oturduğu lob'a dayalı çıkar ilişkileri ve bağlantıları yazıda doğru verilmiş bilgilerin meşruiyetinden faydalanarak yedirilmek isteniyor. sıkıntı orada biraz da.
Mesaj tarihi:
Sanırım kelimenin açıklamasını biraz daha uzun yapamam gerekiyordu.

Provokasyon: Birini, bir topluluğu suç sayılacak bir eyleme, harekete itmek için tahrik etme; kışkırtı, tahrik.

Provokasyon olarak gösterdiğin iki paragrafta da kim hangi suçu işlemeye teşvik ediliyor? Birinde kendine akademisyen diyen insanların sıfatlarının verdiği gücü kullanıp bir takım şeyleri çarpıttığını, ikinci paragrafta da ’Türkiye laiktir laik kalacak!’ sloganı atanların aslında nekadar ikiyüzlü olduklarını yazmış. Hiç birinde gidin de bunları kesin yada askere, devlete silahlı direniş başlatın gibi bir imada bulunmamış. Yazıda şiddette yönelik bir içerik te yok.

İkinci olarak yazı içeriğini yalan ve yanlış bulduysan lütfen doğrularını buraya yaz biz de bilelim. Ben yazıyı okuyana kadar bu kadar çeşitli cumhuriyet türü olduğunu bilmiyordum açıkçası. Yanlış olduklarını bilecek kadar iyi biliyorsan lütfen doğrularını yaz ben(aslında hepimiz) de öğreneyim.

Son olarak da gördüğüm kadarıyla yazının son cümlelerine takılan çok arkadaş var. Burada şöyle bir yanlış anlaşılma olmasın. Bu yazı Estel, Tenekeadam veya sir, balon, ben gibi insanlar için yazılmamış. Bizim durduğumuz yerler zaten belli. Bu yazı durduğu yeri tam olarak kestiremeyen, "akp şöyle hırsız, böyle dinci, ama bak chp'nin(örnek) de hiç bir icraat yaptığı yok, söylemleri de bazen faşistlik içeriyor" düşüncelerine sahip insanlar için. Yoksa ben de biliyorum bu yazıyı sana damardan da verseler yerini belirlemiş insanların değişmeyeceğini.
Mesaj tarihi:
öncelikle TDK'nın provokasyon tanımı senin bahsettiğin gibi suç sayılacak hareketlere teşvik etme falan gibi bir mana taşımıyor.

TDK said:

provokasyon Fr. provocation

a. Kışkırtma
Devleti savaşı sokmak kolay değildi, bunun için ağır bir provokasyon gerekiyordu. -H. Topuz.

şu linkten sen de ulaşabilirsin
burdan

bu sebepten ötürü yazı bana göre provokasyon amacı taşımaktadır. Netekim daha önceki postlarında sen de yazının bölücü, ayrıştırıcı bulunabileceğini fakat provokatif sayılmayacağını savunmuştun. Ki bu şartlar altında provokatif de sayılabilir. Kimseyi silahli direnişe, ya da birilerini infaza teşvik etmesi gerekmiyor. Kamuoyu nezdinde akademisyen kadrosuna karşı bir antipati yaratma amacı da bir provokasyondur.

Daha önceki mesajlarımı tekrar okursan yazının yalan yanlış bilgiler içerdiğini söylemediğim. Bilgilerin bir kısmı doğru olmakla birlikte eksiği, aralarda da yanlışları bulunduğunu belirtmiştim. Bizzatihi siyaset bilimi okuyorum. Amiyane tabirle kendi bilgi birikimimi oluşturabilmek için yığınla kitap okudum. Türk eğitim sisteminin indirgemeci, hazır-hap bilgiyi edinme, kronik araştırmama yarası çoğu türk gencinde bulunduğu için hazır bilgi istemeni anlayışla karşılamakla birlikte sana Ahmet Taner Kışlalı - Siyaset Bilimine Giriş, Platon - Devlet, Machiavelli - Prens, Montesquieu, Voltaire, Rousseau - Toplum Sözleşmesi gibi kaynakları önermeyi tercih ediyorum. Aradığın bilgiden biraz daha fazlasını da araştırma sürecinde öğrenirsin belki.

Öte yandan bir yönetim şeklini tam olarak tanımlayabilmek için idari erk arasındaki güç ilişkilerini de göz önünde bulundurmak gerekir. Kuvvetler ayrılığı olup olmadığı, bu kuvvetlerin hangi idari teşkilatlar tarafından kullanıldığı, yargı-siyaset ilişkisi gibi bağlantılar da ele alınarak bir analiz yapılmalıdır. Aksi takdirde üzerine bir yazı inşa ederek kişi ve kuruluşları topa tutmak için fazlasıyla eksik ve teorik kalır.
  • Yeni Oluştur...