Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uykusuzluk, gece geç saatlere kadar oturma, üretkenliği dibe vurdurma, hiç bi bok yapmama

roket adam

Öne çıkan mesajlar

İş hayatında her işi anında yapmak her zaman işe yaramıyor.
Bir rapor hazırlıyorsun 5 gün önceden. Biri diyo ki raporun şurasını da şöle yapalım, şu rakalmarı değil de bu rakamları koyalım. O zaman çöpe.

Ben son saniyede iş yetiştirmenin çok fazla zararını görmedim . Aksine yararını gördüm.
Sosyal ağlarda paylaş

sırf şu sayılan nedenlerden dolayı
öss senemde bilgisayarı kendi elimle uzaklaştırıp
internetsiz yaşamaya başladığım zamanlar kendimi çok huzurlu hissettim
şimdi gene başladım uyuz uyuz zaman öldürmelere hep kızıyorum da kendime ama meeh

napçaz lan
Sosyal ağlarda paylaş

ben yeni eve geçince inat ettim almadım eve internet. tam da bazı problemler yaşadığım bir zamandı. kafayı yiyiyordum sıkıntıdan. düşüncek bir şeyler varsa kafayı takmamak için internet kadar kafa boşaltıcı, beyin öpücü bir şey yok şu anda. önceleri düzenli gideyim filan diyordum yine iptal ettim hayatı. kötü fena.
Sosyal ağlarda paylaş

rahatsiz said:

düşüncek bir şeyler varsa kafayı takmamak için internet kadar kafa boşaltıcı, beyin öpücü bir şey yok şu anda. önceleri düzenli gideyim filan diyordum yine iptal ettim hayatı. kötü fena.

bildiğin uyuşturucu valla

al şu alıntıyı eroin başlığına koy, ahah

of
Sosyal ağlarda paylaş

ya mesela bizim okulda etüd salonu var(genelde tus için ama biz de kullanabiliorz) ... komite yaklaştığında orda çalışıyorum kendime eve gelmeyi yasaklıyorum konularım bitince geliyorum.Evde ilgisayar rahatlatıcı oluyo.Bilmiyorum ya çok gerekli olmadıkça (öss,tus kesin gerekli) tamamen kesmek hayatta büyük bir boşluk yaratıyor.Zararları kesinlikle fazla ama hiç yararını düşünmüyoruz. Onu da bırakınca anlıyosun benden söylemesi.
Sosyal ağlarda paylaş

psikolojik destek alın abi.kurtulamıyorum,kanıksadım artık falan diyenler için söylüyorum.ciddiyim hafife alıncak bişe değil.özellikle artık günlük yaşamın gerekliliklerini yerine getirememeye başlayınca tehlikeli durumlara yok açabiliyor.
he herşeyden önce tercih meselesi tabi.çünkü interneti,bilgisayarı yaşam tarzı haline getiren insanların sayısıda az değil.
önce ona karar vermek gerekiyo bence.
to be or not to be thats the question= )

he şu topiğe bakınca halinden memnun insan görmedim o da ayrı bi olay tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

ya günde 10 saat bilgisayar başındayım, ya okulda arama-kurtarma kulübünde ip malzemesi ile sistem kurup iniş yapıyorum, ya aşağı inip benchpress basıyorum ya da niğde aladağ'lara dağa gidiyorum.

Arada karting, basketbol, kışın 10-15 gün board, yazın bolca yelken ( adalar-fenerbahçe ).

Bunların dışında okul oluyor genelde tabi ama zor geliyor aynen kalk git kaldığın derse tekrar gir falan.

Canım sıkıldıkça yurtdışından malzeme siparişi verip, gore-tex nedir onu okuyorum.

Bazen yazın itfaiye'ye gidip itfaiyecilik yapıyorum. Aşırı sosyalliği-aşırı anti sosyal bilgisayar ile birleştirince ortaya normal insan gene çıkmıyor tabi o kötü.

Kopkop'a bile zaman yok, bu ne be.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

hafta içi uyku düzenimi sağlasam (ki bu uyku düzeni 2-6 oluyor genelde) hafta sonu bozuyorum, 5 te yatıp 2 de 3 te kalkıyorum. KOCA bir hafta sonunu HİÇ BİR ŞEY yapmadan YALNIZCA facebook, paticik, ekşi sözlük, digg, ekşi duyuru, yahoo REFRESHLEYEREK geçirebiliyorum. işim var, gerçekten birikmiş işim var ve acilen yapmalıyım fakat YAPMIYORUM. cumartesi vizelerim var ve ÇALIŞMIYORUM. herhangi bir kıza da yazma girişiminde BULUNMUYORUM, hoşlandığım kıza bir mesajı, bir mesajı ya, ÇOK GÖRÜYORUM. dışarı çıkmaya da hayvan gibi ÜŞENİYORUM.

ailemin yanındayken, 2 dakika oturup bilgisayar başına geçiyorum. bir süre bilgisayardan uzak kalsam "ulan mailler ne oldu" diye yoksunluk hissediyorum. msn'i kapalı tutmuyorum. eve gelince ilk iş modemi bilgisayarı açıyorum ve UYUYANA KADAR KAPATMIYORUM. bilgisayarsız bir hayat düşünemiyorum.

sanırım deliriyorum ve zamanı boşa harcıyorum.

[tamamen troll'e açıktır]

bence bu depresyon başlangıcı olabilir, sonuç olarak hayatta yapman gereken şeylerden bir kaçış seziyorum; yapmak gerektiğinin farkındasın ama uzaklaşıyorsun, neden? seni alıkoyan bir şey mi var? bunu düşünmek lazım (lafım böyle hisseden herkese ben de dahil olmak üzere)

ayrıca, bu bilgisayar bağımlılığına doğru uzanan bir yol gibi gözüktü bana, bizi hayvanlardan ayıran en önemli şey İRADE ise iradeyi kullanarak istediğimiz (yapmamız gereken) bir sürü şeyi de yapabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

synorin said:

Sotto said:

Bir süre sonra canın istemiyor,alışıyorsun,ha niye geldim,boş vaktim çok artık,boşlukta kalmaktansa oyalıyor ama yine istersem yine bırakırım...

tüm bağımlılar bunu diyomuş

Daha doğrusu şöyle açalım synorin,mantıklı bir neden verirseniz,o işi anında bırakabilirim,ki bence bunu herkes yapabilir...
Mesela roket adam ve diğer arkadaşlarımız durumun farkındalar ki bu iyi birşey demekki bu durumdan rahatsızlar,birşeyler yapmak istiyorlar veya yapmaları gerektiğini düşünüyorlar...
Çok uzun bir hayat tecrübem yok ama şu ana kadar gözlemlerimle rahatlıkla söyleyebilirim ki istedikten sonra bırakılmayacak bağımlılık yok,ha belki fiziksel kimyasal uyuşturucular da durum farklı olabilir,o ayrı bir durum,ancak bilgisayar olsun,tembellik olsun vs bu durumlar istendikten sonra rahatlıkla bırakılabilir..
Ama mesela yerine koyacak birşeyler lazım,bence en tehlikelisi boş kalmak,yani sırf bilgisayarı bırakacğım diye de boş boş oturmayın,başka şeyler bulmaya çalışın...Eskiden üşendiğiniz,hayır dediğiniz şeyleri denemeye,yapmaya çalışın,bu herhangi bir hobi,size zevk veren birşey olabilir,kaldı ki illa bunun sosyal olması-yani başkalarına da bağımlı olması- gerekmez...
En sık görünen durum mesela,illa birşeyler yapmak zorunda hissedip,ama kendi elinde olmayan nedenler yüzünden(mesela dışarı çıkacaksınız,ama o insanlar gelemedi) yine eski huylara dönmek..
Bu yüzden kendi kendinizi eğlendirmeyi,motive etmeyi,öğrenmek lazım,ama bu her hayatımın her dakikası müthiş eğlenceli geçecek inanılmaz deneyimler yaşayacağım demek değil elbette...
Sıkılmakta gayet normaldir,ama önemli olan en ufak sıkıntıda yine eski kalıplara-bu durumda bilgisayar- dönmemek,başlarda biraz direnmek...
Az bir irade ile,bahsettiğiniz ve hoşnut olmadığınız her durumdan kurtulablirsiniz ki eminim bilgisayar tamamen olmasa da biraz kısarak çok daha farklı şeylerden farklı zevkler alabilirsiniz,bu dediğim gibi illa hergün partiye gitmek gece çıkmak olmak zorunda da değil....
Boş kaldığınız zamanlarda size vaktin nasıl geçtiğini unutturacak şeyler lazım,hepimizin aradığı bu,ama bunu bütün gün bilgisayar başında,sadece isteyerek ve lafta gerçekleştirmek mümkün olmuyor...
Kendinizi test edin mesela,1 hafta bilgisayar,msn,pati yok diyin,bir deneyin en azından,ama gerçekten dokunmayın 1 hafta hiçbir şekilde,yapacak hiçbirşey bulamasanız bile ki eminim mutlaka başka birşeyler bulursunuz,çünkü ancak o zaman birşeyler bulmak zorunda hissedeceksiniz kendinizi,bir nevi zorlama ile eski kalıplardan kurtulabilirsiniz...Bilmem anlatabildim mi...
Sosyal ağlarda paylaş

Oha yalnız değilmişim. Topicte ne yazıyorsa +1

Demin essay yazmam gerekiyordu yarın için yok arkadaş bir türlü konsantre olamadım. En sonunda koftiden de olsa yazdım bitirdim. Arada sürekli pc başına kaçtım ama 0 dikkatle yazdım yok yani olmuyor abi. Bir süreliğine bırakıcam şu bilgisayarı olmuyor yapmam gereken işleri yapamıyorum ya yok böyle bir rezillik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...