Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oha Sapikligin Bu Kadari

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
O ülkelerde de vardır kayıt dışı suç elbette. Ha birkaç basamak daha çıkarız ama uçurum yaratmayız diğer ülkelerle aramızda.

Bi de suçtan suça farkediyo işte çok üstünkörü olarak da olsa abd avrupa türkiyedeki suç farklarını anlatmıştım geçen sayfada mı ne bi mesajda
Mesaj tarihi:
evet o raporlar türkiyedeki emniyet ve polis sisteminin kötülüğünde de olabilir. her istatistiğe güvenmemek lazım.

ama olayı müslümanlığa da yormak yanlış. din genel olarak güç unsuru olarak kullanılmaya çalışıldığında insanların sapıtmasına sebep olabilen toplumsal bir olay. müslümanlığın da özünde böyle bir şey olacağını sanmıyorum. yanlış toplum, yanlış din. belki daha iradeli bir toplum için müslümanlık iyi bir seçim olabilirdi ama görüyoruz ki türkiye için değil.
Mesaj tarihi:
said:
Estimates suggest that 90 percent of all rapes are not even reported...

bu kısmı ondan koydum zaten. yoksa önemli bişi demiyor o kısım.. suçlarda polise başvurma oranları avrupada en iyi avusturya da %60..

kalanı hırsızlıkta %40civarında..

aileiçi şiddeti falan siz düşünün bence..

evropa çok da evropai değil hani...
Mesaj tarihi:
http://www.nationmaster.com/graph/cri_rep_to_pol-crime-reporting-to-police

Öeh, hakikaten avrupa'nın Türkiye'den daha kötü olduğunu düşünmek için çok farklı bir kafada olmak lazım. Af denilen olay yok oralarda, bir de suç gerçekten sağlam bir şekilde polise haber veriliyor.

Bir nevi dünyanın en mutlu halkının adını bile hatırlayamadığım dandirik bir 3. dünya dünya ülkesinde yaşaması gibi bir olay işte.

Neyse, işte bunlara rağmen Türkiye dünyada 54. ama mahkum sayısı oranı bakımından dünyada 98.

http://www.nationmaster.com/graph/cri_pri_per_cap-crime-prisoners-per-capita
Mesaj tarihi:
senin kafa iyi be kanka..

biz avrupadan iyiyiz demiyorum ki. sadece "biz hep süper kötüyüz lan, evropa falan hep süper lan" diyenleri emrah bakışlı emolar olmakla suçluyorum..

ha unutmadan o grafik de 2000lerden kalma.. dur sana 2007 versiyonunu vereyim.

http://www.picamatic.com/show/2009/11/01/03/00/5729284_500x432.gif

daha güncelleri mevcut ama kesin değil.. dediğim gibi şu an için ayrıntılı çalışmalar birleşmiş milletler gözetiminde okullara kadar girilerek yapılmış 99-00 dönemine ait.

bunlar yeni yeni çıkanlar.
Mesaj tarihi:
"Yapay olarak yaşatma" konusuna katılıyorum. Ama yanlış ifade edilmiş gibi geldi biraz. "Asmayalım da besleyelim mi?" mantığı biraz saçma geliyo, farkındayım ama şu dünya kaynakları açısından bakarsak asıl beslemek saçma.
Dünyada kaynaklar kısıtlı, onca insan hayat standartlarını sağlamayı geçtim, yaşamakta bile zorlanıyo, biz hala devlet eliyle suçluları besliyoruz. İnsanlar açlıktan-soğuktan sürünürken katilleri tecavüzcüleri milletin çalışıp uğraşıp verdikleri vergileriyle yaşatıyoruz. Saçma değil mi? Yani "ufak bi suç işleyeyim de hapse gireyim, en azından kışı rahat atlatırım" diye işlenen suçların istatistiği tutulmuyodur muhtemelen ama toplumda böyle bir mantık var resmen ya. Bunun önüne geçmek gerekli bir şekilde.

Hayır işin komiği, cezaevleri ağzına kadar dolu. Artık ceza veremiyolar resmen ya, polisler canlarından bezmiş, tinerciymiş gaspçıymış yakalamakla bile uğraşmıyolar neredeyse. Yakalananları da 2 gün nezarette tutup salıyolar. Hele bi af kavramı var ki ayrı bir komedi.
Mesaj tarihi:
Arkadaşım faşist misiniz ya devlet eliyle suçluları besliyoruz, kaynaklar kısıtlı falan. İsterseniz engellileri de öldürelim? Kim n'aparsa yapsın sizin o kişiyi idam etmeye hakkınız yoktur, ben buna inanırım. Her böyle aşırı tecavüz olayında falan çıkar bence idamı düşünelim konuları falan da yok yani...
  • Yeni Oluştur...