aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 200 kusur yillik cumhuriyetler onlar, turkiye daha genc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 arkadaşlarım, "kutlanmıyor" değil, "gazeteler tarafından kutlanmıyor". evet dünyadaki biçok gazete resmi bayramları kutlamıyo. dolayısıyla taraf'a "bu adamlar cumhuriyeti kutlamıyo hain, gerici, düşman, reröre" diye bağrınmak abestir. ve adamlar "siz niye kutluyosunuz, kutlayanlar mal" da yazmamışlar, herhangi bişeye saldırdıkları yok. ama "eylemsizlik" bi hakaret olarak algılanabiliyo ilginç bi şekilde. forumda bu topiğin açılma sebebi şu argüman: "taraf cumhuriyet düşmanı çünkü cumhuriyeti kutlamıyo". benzer şekilde fatih altaylı da deyim yerindeyse "sataşmış" ama yazıda görüldüğü üzere cevabını almış. umarım ilerde daha dikkatli yazar. bi de şu forumda batıya "nispeten" sıcak bakan yegane insanlardan biriyimdir, o yüzden sotto'nun mesajındaki o bölümler biraz havada kalmış sanırsam. ha batının herşeyini onayladığım anlamına gelmez ama, zizek'in dediği gibi "the road to universality goes through europe". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 ayrıca hala neden basın troll ü olan bir gazetenin bu kadar ciddiye alınıp eleştirildiğini de anlamak mümkün değil f altaylı yazı yazmış felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 sir,demek istediğim senin o davranışta olduğun değildi aslında daha geneldi...Yani kutlamayacaklarsa kutlamasınlar ama gelipte dediğim gibi Fransa'da Amerika'da yok abi demekki bir bildikleri var bizde yapmayalım onlar işin doğrusunu biliyordur olayı bana garip gelen...Yani onlar herşeyi her konuda doğru yapıyorlar diye birşey yok,Taraf neden cumhuriyeti kutlamadığını açıkça belli etsin,ama "dünyanın büyük gazetelerinde böyle şey olmaz" benim için saçma bir cevap... Yani örnek nasıl olur bilmiyorum ama Avrupa'da maçlarda İstiklal Marşı okunmuyor,e bizde ve Amerika'da okunuyor mesela neden çünkü ülkelerin gelenekleri kültürleri yapıları farklı... Cumhuriyet diktatör ülkelerin gazetelerinde kutlanır lafı mantıklı gelmiyor maalesef,herhangi bir zararını görmedik kimseye, gazetede de bugün bayrağı alıp sokağa çıkın ulan denmiyor,hatırlatma,anma,saygı anlamında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 nevruzu kutlamismiydi bu casitlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 sanmiyorum ki mevcut populer gazeteler samimiyetten ve temiz duygulardan yapiyo bunlari, o yuzden ne kutlayanin ne kutlamayanin tarafini tutmanin manasi yok, hatta taraf tutmanin genelde manasi yok, sen cumhuriyetine sahip cikmadiktan sonra isterse her bayramda sadece cumhuriyet kutlayan gazeteler basilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Elbetteki öyle,ama ben bir hatırlatma,bir anma,bir saygı anlamında en azından belli bir yer edinmesinde bir zarar göremiyorum..Ülkeler için önemli günler bunlar,gazetede obama resmi yerine bir Atatürk resmi görmek çok mu batıyor yani yılın 1 günü... Dediğim gibi bana kutlamamak için verdikleri neden çok basit ve saçma geliyor,yoksa kutlamasınlar,kendileri bilir... Cumhuriyet'i nasıl kutlamak gerektiğini de batıdan öğrenmemiz gerektiğini sanmıyorum... Batıya karşı bir durumum yok,aksine daha fazla batı hayranıyımdır muhtemelen buradaki herkesten,ama bu demek değilki herşeyi de onlar gibi yapalım arkadaş,batı bunları yaparken kime sordu yani,bilimsel birşey değil,doğrusu yanlışı olmayan bir durum,tamamen ülkelerin yapıları,kültürleriye alakalı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 tamam kutlanmasının bi zararı yok zaten, ama "kutlamayanı düşman bellemek" zararlı değil mi? "siz gidin 4 temmuz kutlayın" demek, anlamsız bi hamaset değil mi? kutlamıyosa kutlamasın demene tamam, bi itirazım yok zaten =) benim itirazım şuna: "kutlamıyolar, demekki düşman-abdyalakası reröre". ve kutlamama nedenleri basit; biz günlük gazeteyiz, resmi bayram kutlamak bizim işimiz değil diyorlar. saçma mı? değil bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Sir Tarafçı bu arada!, Stüdyodan çıkıoruz adam dur gazete aliim diip TARAF alio, sonra da EYÜBE gidio dasdasdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 takke de takiyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Evet demek istediğini anlıyorum olay orası zaten: "ve kutlamama nedenleri basit; biz günlük gazeteyiz, resmi bayram kutlamak bizim işimiz değil diyorlar" Benim anlamadığım günlük gazetenin yapması/yapmaması gerekenler diye bir kurallar listesi mi var da bayram kutlamak o kategoriye girmiyor...Günlük gazete bayram kutlamaz...Kabul de peki neden,ben takıldığım nokta o...Yani iş "dünyanın en iyi gazeteleri yapmıyor diye yapmıyoruz" mu yoksa hakikaten gazetecilikte bizim bilmediğimiz ve yapılmaması gereken şeylerin içinde mi geliyor bayram kutlamamak...İşin doğrusu bu mudur yani,ha doğrusu yanlışı da yoktur,tercih meselesidir diyorsun belki.. Günlük gazetelerin tam nasıl bir tüzükte çalıştığını bilmiyorum,ama günün en büyük olayını hatırlatma,anma da mı yer almaz...O zaman tarihte olmuş büyük olaylar da anılmasın,hatırlanmasın,sadece "günlük haberler"' e yer verilecekse... Kutlamanın zararı olmadığını düşündüğünü biliyorum,Taraf'ı da direk suçlamıyorum ama "günlük gazete-bayram kutlamama" olayını çözemedim tam.. Yani bir gazete bunu "diğerleri yapmıyor" diye savunuyorsa,orada bir gariplik var.. Sanırım fazla tekrarladım söylemek istediğimi,ama bir bayram kutlamamanın gazetenin ideolojisiyle/amacıyla veya herhangi birşeyle neden çeliştiğini anlamıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 işte kurallar listesi yok zaten, ama olmadığı halde "neden kutlamadın"cılar veryansın ediyo. yani burda tarafın dayattığı "kutlayın-kutlamayın" şeklinde herhangi bi düstur yok, "biz böyle yapıyoruz, dünyada da böyle böyle" diyolar, durup dururken saldırı olunca taraf da savunmaya geçiyo yani. her gazete aynı şekilde çıkmak zorunda değil. önceki sayfalarda sözcü'nün 29 ekim nüshasını koymuştum mesela, bi göz at istersen =) cumhuriyetin 86. yılının kutlanması günün en büyük olayı mıdır? esas tartışma o işte =) ha ertesi gün kutlamalarla ilgili haberler çıkıyo tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 TC için evet en büyük olaydır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 tamam TC zaten layıkıyla kutluyo bunu. taraf = TC olmak zorunda mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Yav defolsun gitsin kutlamasınlar, bekleyen yok zaten. Hala Taraf neden kutlamıyora takılıp kalmışsınız. Asıl eleştirilerimiz yukarıda söylemiştik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Taraf alışılmışın dışında cesaret isteyen , ve tüm medyaya ve kurumlara massive taunt atacak şekilde haber yapıyor. Birçok gazetenin eline gitmesine rağmen yayınlamadığı haberleri taraf yayınlıyor. Belli kurumlara yağcılıkla hayatını yıllarca sürdürmüş gazeteler gibi yapmayıp , her kuruma her kesime sağlam eleştiriler getirebiliyor. Bu yüzden ki , alışılmışın dışında yayın yaptığından ki, üst seviyede göz önünde olup saldırılan gazete oluyor. Alıştığımız ünlü birçok gazete bırakın seneyi bir ayda birsürü hatalı ve yalan haber yapıyor. Fakat bunlar alışıldığı için kimsenin gözüne fazlaca sokulmuyor , eğer şu iki taraflı yandaş medya çatışması olmaz ise.. Fakat taraf artık çok göz önünde ve birçok kurum ve medya nın hedefi olduğundan hertürlü hatası, her an didik didik aranıyor ve bulunduğu gibi üzerine anında basılıyor. Böyle olunca biz de burada TROLL gazete YALANCI gazetecilik ! diye bağırıp kendimizi kandırıyoruz. Ama ne varki yaptığı birçok önemli haber gerçek ve gündemi belirleyen haberler oldu. Onlar yapmasaydı birçok şey hiç gündeme gelmeyip sümen altı edilecekti. Kısaca yenilikler veya alışılmışın dışında olmak herzaman ilk etapta dışlanır , ezilir , sövülür vs. Bu yapılan eylemler bazen haklıdır bazen aşırıdır bazen ise sadece bahaneden ibarettir. Bunlara rağmen yenilik yapan ömrünü sürdürebilirse ozaman diğerleri de dönüp kendilerine bakmaya başlarlar. Yukarıda yazdıklarımın en yerleşik örneği bu başlık ve altındaki mesajlardır. Cumhuriyet bayramını gazetede kutlamadı diye cumhuriyet düşmanı ilan edilmeleri. Bukadar robot olmuşuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 taraf = attention whore u kabul etmis horican Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 attention=tiraj=reklam=profit selam econ 101. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Oradaki reklamı çıkar :) , birçok gazeteye ve hatta daha az trajlı gazetelere göre çok az reklam alabiliyorlar. Bu da aslında bir tarafta olmadıklarını gösteriyor bana göre , birçok kesime eleştiri yapabildikleri için herhangibir kesim adamlara reklam yığmıyor. Dün seyrettiğim cnntürk deki programda da bunu direk söylediler. Mesela bir banka size reklam vermiş , bir haber çıkıyor bakıyorsunuz hemen arkasından reklam vermeyi kesiyor vs. Bu da firmaların tarafla beraber rage'den pay alma korkuları. Hani meşhur "mahalle baskısı" muhabbeti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Reklama gerek yok ki amerikan kaynaklı olduğu için akıyordur dolarlar di mi ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar