Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sıkıcı biri olmak için ne yapmak lazım?/emaleth


Emaleth

Öne çıkan mesajlar

Daha önce de yapmıştım, Non Serviam dergisinde yayınlanan bir yazımı daha post ediyorum, içimden geldi...
yazı Nası Davranmalı diye bir yazı dizisinin 5. ayağı olarak yazılmıştır. Güle güle okuyun :)

-----------------------------

Bu ay bi değişiklik yapıp ters manyel verelim diye düşündüm. Malum, nası davranmalı köşesi yaşına yaş katıyor (ve biliyor musunuz, ben de…), değişiklik yapalım, yüzümüz eskimesin allah muhafaza… Bi orasından, bi burasından kemirelim hayat denen rokfor peynirini (küflü ya, o hesap… Fena halde edebiyat yapasım var ama işyerinde bu kadar oluyo)… Anlatalım ve uygulanmasını izleyelim bakalım, sıkıcı biri olmak için nası davranmalı?

Valla aslında, burda oturup satır satır yazıyı döşeniyoruz ama aslında sıkıcı olmak atla deve değil. Ana kural abartmak olmak üzere, o kadar çok yolu var ki, birinden birini becerememek için dünyanın en ilginç şeyi olmak lazım. Bana düşen sıkıcı olmanın yollarına açılan çeşit çeşit kapılardan birkaçını aralamaktır. Kimler aradan nasıl süzülür, bu yolda nereye kadar, hangi hızla koşabilir, bu da artık kişisel kabiliyetlerle ilgili bir durum. Şimdi ve şu anda 9 tane kapı açıciim (gökkuşağı renkleri, aşırı renk ve renksizlik durumlarına müteakiben), renkleri karıştırmak, bir kapıdan girip öbüründen çıkmak, kapı olayını yiyip bitirmek serbest.

Kara Kapı: Bunalım takılmak
Halk arasında trip yapmak, depresyon geçirmek, içi kan ağlamak, hayattan tat alamamak gibi tabirlerle de anılan bu yol, en bir iflah olmaz, tahammül edilmez, maruz kalanda en bir cinayet isteği uyandıran sıkıcılıktır. Denemeden önce tespit edilmesi gereken gerçek şudur: Öyle azıcık darlanmakla sıkıcı olunmaz. İnsanlar, yaşamak zorunda oldukları hayatların genel gidişatı itibariyle, küçük sıkıntılara karşı efsunlu olmak durumundadırlar. Dolayısıyla, “bunalım” dediğim zaman öyle iki gözyaşı, bir ayrılma, karnede 5 kırıktan doğabilecek can sıkıntısından bahsetmiyorum. Bunlar her insanoğlunun başına gelir ve aha söylüyorum, geldiği gibi de gider. Sıkıcı olmanızı sağlayacak bunalım, genel bir ruh hali olmalıdır. Gerçek kara sıkıcı, hayattan zevk almamak ve etrafındakilere de hayatı zehir etmek için elinden geleni ardına koymaz. Bir parti mi var, içer içer, bir köşede ses çıkarmadan, yüzünde “hepimiz eriyip gidiyoruz, ölüyoruz, bu dünya kokuşmuş, her şey iğrenç” diyen bir bakışla durur, ona ilgi gösterenlere “yok bir şeyim… ben iyiyim… yani artık en iyi halim bu, hiçbir şeyden tat alamıyorum ben” gibi laflar geveler, dikkat çekemezse masanın altına girmek, kendini tuvalete kilitlemek ve hatta zaman zaman intihar söylemlerine girişmek gibi saçmalıklar yapar. İşi ileri götürenleri, korkunç varlığına rağmen eğlenmeyi ve az ya da çok mutlu olabilmeyi başaranlara bulaşır, aşağılamaya çalışır, sıçıp bokuyla kavga eder. Böylece herkesin tadını kaçırır, kendine de zerre kadar faydası olmaz. Sıkıcılığa bu yoldan ulaşmak isteyenlere son bir uyarı: Bu şekilde sıkıcı olduğunuz zaman çok az kişi cesaret edip size “ooof be, amma da baydın haa” deyip, sıkıcı olmayı ne oranda başardığınız konusunda ipucu verecektir, çünkü etraftaki birçok insan; ya kektir, bunların abartılmış ve derinliksiz davranışlar olduğunu anlayıp dalgasını geçmek yerine “vah vaah, kendisinin üstüne ne kadar çok düşüyor” diye düşünür; ya da akıllıdır, bulaşıp kendi tadını kaçırmak istemez, sizi kuyunuzda çürümeye bırakır. Dolayısıyla şöyle bağlayalım, müzmin bunalımlıysanız, sıkıcısınızdır, bir de tasdik beklemekle uğraşmayın.

Sarı Kapı: Salak olmak
Halk arasında enayi, kek, moron, aptaligo, vs. diye anılan sarı sıkıcılar, aslında masum insanlardır. Tek kabahatleri cenabırabbülalemin tarafından kendilerine verilen zekayı geliştirememiş olmalarıdır. Bunlar hayatı, çiçeği ve böceği, ilkokul kitaplarında verilen anlamlarıyla bellemişlerdir ve buradan bir adım ilerisine geçme fırsatını da kaçırmışlardır. Bir şey söylediğinizde suratınıza bön bön bakmaları sıkıcılık babında çok önemli bir eylem değildir, asıl sıkıcı olan şey, sınırlı kapasitelerine aldırmadan her boka maydanoz olmaya çalışmalarıdır. Sarı sıkıcılar, hiç de üzerlerine vazife olmayan konularda fikir yürütmek, karar vermek ve hatta peşinden kitleleri sürüklemek söz konusu olduğunda, sanatlarının doruğuna çıkarlar ve sıkıcı nasıl olunurmuş dünya aleme gösterirler. Başarılı bir sarı sıkıcı olmanın yolu, her konuya yırtık dondan fırlar gibi atlamak ve hiç müdanası olmamaktan geçer. Fıkra anlatılan rakı masalarında ortaokul fıkralarını, üstelik de yanlış sonlarla anlatanlar, Türkiye ekonomisi, Balkanlardaki durum ve deprem gibi kasık konularda, gazetelerden sadece başlığı okuyup edindikleri bilgileri profesör edasıyla anlatanlar, hayatta dinlemediği bir müzik grubuyla ilgili abuk sabuk konuşanlar, layıkıyla yaptığı tek eylem fosur fosur uyumak olduğu halde herhangi bir konuda çabalayanlara, oturduğu yerden bok atanlar hep bu gruptan çıkar. Eğer iyi bir sarı sıkıcıysanız, etrafınızdakiler size “tebii tebii” tavrını sergileyecektir.

[b]Mavi Kapı: Benmer
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kapı numarası 666 inanmayın bu kafire...vurun zındıga...

:P :P

eline saglık cicim. kapımı bastan asagıya laciverte boyatacagım..

lasatemiye de mor-beyaz-mavi uclemesi lazım .biraz goz yorucu olacak ama napalm death...

[Bu mesaj caine tarafından 10 Ocak 2002 21:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Üher her şeyi anladım. Fikirler filan harika ama ben sivrilik yapıp kişiye bilem bok atacağım burada. Ee şey emaled, bu kadar kapıyı bulana kadar kaç kişi üstünde gözlem yaptınız ki ? Kendinizi de gözlemlediniz mi ? Siz hangi kapılardan geçtiniz.. Ehem mehemm...

(şahsen çoğundan geçtim zaman zaman. geçmeye de devam ediciim. çok zevkli yahu insanların canını sıkmak.. nihojd)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bak bende merak ettim şimdi

Her kişi bu kapılardan birinin arkasındamı saklı ?
Sadece belirli tipteki insanları tanımak için yapılmış kalıplarmı?
Bunlardan olmayan insanlarda varmı ?
Gözlemliyorum Emaleth "13 f"ye selamlar saygılar...[hline]How can I erase my pain and aid myself
When Death wants to kiss me and I want kiss Him back...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaw laaciwırt walla billa böhü..
bu 1hafta tatilde acaip kış uykusuna yattım mesela
toplam 2 kere çıktım ewden o da zorunlu yani (cenaze flm)
ama ayımıyım ki şimdi ben acaba? yani uyumuşum çok acaip
ama lacivert.. ayu.. kış.. uyku.. bilg... hede...hmmh..zzZzzZ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehe negzel bi sürü yorum gelmiş :) hemen cevapları sıralayalım :)
said:
BombaciMulayim, 10 Ocak 2002 21:43 tarihinde demiş ki:
Ee şey emaled, bu kadar kapıyı bulana kadar kaç kişi üstünde gözlem yaptınız ki ? Kendinizi de gözlemlediniz mi ? Siz hangi kapılardan geçtiniz..

gözlem ne be? popomdan uydurdum ben bunları (hoş cevap by Cem Yılmaz)...
boşver bunları cicim, okumana bak sen (ek cevap by Emaleth).

said:
Denth, 10 Ocak 2002 22:05 tarihinde demiş ki:
efet emel teyze senin kapı ne renk?

yeşil üzerine kırmızı ve lacivert puantiyeli :)

said:
Magic, 10 Ocak 2002 22:36 tarihinde demiş ki:
Her kişi bu kapılardan birinin arkasındamı saklı ?
Sadece belirli tipteki insanları tanımak için yapılmış kalıplarmı?
Bunlardan olmayan insanlarda varmı ?

quote: "Bana düşen sıkıcı olmanın yollarına açılan çeşit çeşit kapılardan birkaçını aralamaktır. Kimler aradan nasıl süzülür, bu yolda nereye kadar, hangi hızla koşabilir, bu da artık kişisel kabiliyetlerle ilgili bir durum ... renkleri karıştırmak, bir kapıdan girip öbüründen çıkmak, kapı olayını yiyip bitirmek serbest."

said:
Lasatami_Kantare, 10 Ocak 2002 22:51 tarihinde demiş ki:
Saçma bir yazı... Zaten bir dergiden çalıntı... pöhhhhh

hıh!

said:
caine, 11 Ocak 2002 00:00 tarihinde demiş ki:
*saves vs. terlik*

kaçarsın ama saklanamazsın.

said:
DamienThorne, 11 Ocak 2002 01:00 tarihinde demiş ki:
Shekinah Ruleszz

mujk.

said:
BladeSinger, 11 Ocak 2002 01:35 tarihinde demiş ki:
bütün renkler karışınca beyazı verir ya
peki bütün kapılarda karışınca beyaz kapıyı mı veriyor?
renklerdeki aynı sonuca kapılardanda varabilirmiyiz?

beyaz ona göre seçildi zaten, kendi rengi olmayan, bütün renklerin karışımı olan çirkin, soysuz renk olarak. anlamı bundan ibarettir. sıkıcılıkları karıştırınca beyaz sıkıcılık olacak şekilde değil. ama ilginç bir gözlem, tebrik ve teşekkürler :)

said:
Nefr, 11 Ocak 2002 01:57 tarihinde demiş ki:
Haklısın Bombacı, diğerlerinden de mevcut demek ki, yoksa nasıl yazsın di mi? Evet evet oyle olmalı. Lasatami sen ne dersin?

kaşınmayalım çok pis kaşırım :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya emaleth bunalima soktun beni yaaa. Etrafimda bunlardan birinde olmayan bir kisi bile yok o zman herkes cok sıkıcı bu hayatta. Ben gidip butun arkadaslarimi oldureyim bari. Hapisteki son gunlerimde bana baklava getirmeyi unutma ne de olsa benim bu oldurme icgudumun bir anda ortaya cikmasinda seninde ufakta olsa bir payin var. :P
Buradan cikardigim sonuc ise insanin sıkıcı olmamasi icin bunlardan her birini icinde tasimasi yani kısaca kapısının cok renkli puantiyeli olmasi gerek. O kapidan cikip oteki kapiya girmek insani donem donem ayri sıkıcı yapar ve maalesef ben ogleyim galiba...
Ühhhüüüüüüüüü......[hline]Biligsizke bilgi kılıncı yagı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
heh :] (Bir an hüzünleri aldım öne bir adım eskileri görünce..)

Süper oldu Ghald upladığın,ellerine sağlık...

Simsiyah bir kapı benim ki...

Arada o kadar çok farklı renk var ki,saymak imkaansız...

Siyah,Lacivert,Kırmızı,Mor,Yeşi,Sarı,Turuncu...

Ama hepsini karıştırınca simsiyah oluyor...

O kadar siyah ki, aydınlatmak yada açmak için bayağı bir-iki kilo dökmek gerekiyor gerekli boyadan...

Tabii,bu siyahın birde "tonu" var..Öyle farklı bir ton...Tamamiyle patlar siyah değil...Mmmm..Yanlızlığın siyahını,beyaz yapacak olursa,ondan işte bir parça...

Vazgeçtim....

Ben Kara Kapıyı seçiyorum...
Mordorun kara kapıları ardında,kuyularda binlerce yıl hükmetmek istediğim karanlığıma hükmetmeyi tercih ediyorum...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...