Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürtçe karakter nüfus cüzdanında

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aquila said:

Ismin anlami veya bir dilde karsiligi olmali gibi bi kural mi var?

işte öyle bi kural yoksa bende koyarım bunları diyorum ama saldırıyolar bana hakim bey
Mesaj tarihi:
di said:

Horizon said:

Böjeek ,

O vatandaş orada bulunduğu için gösterebilmiş. Senin ismin sen olmadan kaç ayrı kamu kuruluşunda kaç ayrı elden geçiyor. Oralarda sıkıntı yaşanabilir işte.

Hersey kagitla kalemle 100 yil daha devam o zaman ? Saka gibisin be. Onundeki klavyeye indir gozlerini de bir bak zor mu degil mi bu harfleri basmak.

Sakin biraz.. Ben kalem kağıttan bahsetmiyorum öncelikle orayı anlayamamışsın. Elektronik ortamdan bahsediyorum. Demişim ki(burası Böjeek'e de gelsin);
"düzenleme yapılmadan sıkıntı yaşanır".

Niye böyle "berserk mode on" olup yazılanları anlamadan saldırıyorsun ki ?
Mesaj tarihi:
@bonepart
önemli olan isimin anlamı değil.
bizim alfabemiz'den harflerin kullanılmaması.
yapmayın lütfen bu kadar açık görüşlü olcam diye saçma sapan yorumlar yazmayın.

İyi o zaman araplarda arapça yazdırsınlar,ermeniler ermenice,TÜRK alfabesi denmesine de gerek kalmaz böylece.
bir devletin etnik yapısı ne kadar çeşitli olursa olsun resmi dili tektir.
Yarın bir gün üniversiteye giriş sınavların da ve Kamu kurumlarında işe başvurularda gerekli sınavlarda bu karakterleri nasıl kodlayacak o çocuk?

o zaman alfabeyi değiştirmeli gerek tamamen.

bu arada

anayasanin ilk uc maddesi

1. değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez maddelerdir.

I. Devletin şekli
MADDE 1. Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı "istiklal Marşı"dır.
Başkenti Ankaradır.

Mesaj tarihi:
Böjeek said:

@bonepart
önemli olan isimin anlamı değil.
bizim alfabemiz'den harflerin kullanılmaması.
yapmayın lütfen bu kadar açık görüşlü olcam diye saçma sapan yorumlar yazmayın.

İyi o zaman araplarda arapça yazdırsınlar,ermeniler ermenice,TÜRK alfabesi denmesine de gerek kalmaz böylece.
bir devletin etnik yapısı ne kadar çeşitli olursa olsun resmi dili tektir.
Yarın bir gün üniversiteye giriş sınavların da ve Kamu kurumlarında işe başvurularda gerekli sınavlarda bu karakterleri nasıl kodlayacak o çocuk?

o zaman alfabeyi değiştirmeli gerek tamamen.

bojeek mesagin devamini okusana bi
ne yaziyo diye
demisim ki
anlam deil onemli olan yazilimdir diye
Mesaj tarihi:
evet komple değiştirelim
hatta ben ilerde çocuğum olursa robot gibi isim koyarım madem arkadaşlar açısından sorun yok
grt-107 1. çocuğumun ismi
grt-108 de 2. çocuğumun ismi
3 4 gelirse ardışık bi şekilde devam eder.
Mesaj tarihi:
kermit said:

evet komple değiştirelim
hatta ben ilerde çocuğum olursa robot gibi isim koyarım madem arkadaşlar açısından sorun yok

bu arada gökalp sen konuyu farklı yere çektin
k3r3m filan diyerek.

grt-107 nin anlamı nedir açıklar mısın.
bide adam kürtçe isim koymuş ama anlamı yüzünden koymuş.
belki de bir siyasi olayın devleti protestonun amacıydı bu isim.

he tabi devletin buna nasıl izin verdiği ise pek merak konusu tarafımdan. onu geçtim o adam kimi arayıp izin almış ve bu haber neden bu kadar detaysız ?
Mesaj tarihi:
Olay ne kadar türkçe anlamı olup olmadığı değil, ne kadar ileriye gitmek istedikleri.
Yakında istiklal marşında şu kıtaları değiştirelim diye gelceklerine gebedir bu değişimler.
Yani ne kadar hak istiyolar, ne kadar ''bazı'' şeyleri değiştirmek istiyorlar karambole gelmeye başladı.
Mesaj tarihi:
bu arada isimde anlam olucak diye bi sart yok diye biliyorum ben ya
gotunden isim uyduruyo ya bi suru insan
annenin adi mesela aysen
babanin adi mehmet

cocuga bole kufur gibi
mehsen yada aymeh felan diye isim koyuyolar

aytek isminin ole bisi oldugunu dusunuyorum ben
Mesaj tarihi:
Böjeek said:

kermit said:

evet komple değiştirelim

bu arada gökalp sen konuyu farklı yere çektin
k3r3m filan diyerek.

grt-107 nin anlamı nedir açıklar mısın.
bide adam kürtçe isim koymuş ama anlamı yüzünden koymuş.
belki de bir siyasi olayın devleti protestonun amacıydı bu isim.

he tabi devletin buna nasıl izin verdiği ise pek merak konusu tarafımdan. onu geçtim o adam kimi arayıp izin almış ve bu haber neden bu kadar detaysız ?

adı bende saklı. istediğim ismi koyma gibi bi özgürlüğüm varsa anlamı ilgilendirmiyo.
hatta @$½{[£ gibi işaretlerde koyarım olur biter. zor bişi değilmiş nede olsa o karakterleri çıkarmak. klavye önümde kafamı eğip bakarsam yazabilirim.
Mesaj tarihi:
"Hürriyetten yorumcu" said:

YAKINDA OĞLUM DÜNYAYA GELECEK.ADINI ERGENEKON KOYACAĞIM.BAKALIM BUNADA İZİN VERECEKMİ AKP ZİHNİYETİ.

hehe

en azından bu adam alfabade olmayan bir harf ile bir isim koymak istemiyo. gz.
Mesaj tarihi:
yahu el insaf. tamam (her ne kadar anlayamasam da) bazı hassasiyetleriniz vardır. Belli olayların gerçekleşmesini istemezsiniz. statüko bağımlılığınız vardır falan da. Ne olacak yani bir insan evladına kürtçe karakterler içeren isim koysa.

nevroz = Genellikle bunalım ve beden görevleri üzerinde yakınmalarla beliren, kişiliğin ve uyumun bütününü etkilemeyen, ruhsal kaynaklı sinir hastalığı, sinirce.

newroz = bir bayram

misal ben amerikalı olsam oğlumun ismini türkiye de okunacak diye con, meri, arçibıl koymam. her şeyin bir okunuşu vardır. hadi bunlarda dış mihraklı karakter yok diyelim. ispanyol olsam oğlumun ismini (salllıyorum) pena koymam pe(üstü çızıklı)na koyarım. biri pena diğeri penya diye okunuyor. sonra sırp olsam oğlumun soyadının kezman olarak geçmesini istemem. kejman larız lan biz soyumuz tiii saraya dayanıyo derim, falan da filan...
Mesaj tarihi:
kejman koymani engellemiyo ki kimse
koycaksan koy
turkce okundugu gibi yazilamayan bisi yok

nevroz diye okunuyo diyosan nevroz koyarsin
nevruz diye okunuyo ersen nevruz koyarsin

kimse nevroz koy demiyo sana
Mesaj tarihi:
kermit said:

yoo
götünden uydurmak değil
ben oğlumun adını 4hm3t koycam.
yada k3r3m. sana göre uydurmak bana göre isim.

yazdırabilmen gerekiyo zaten.
Mesaj tarihi:
Bone özel isim bu yahu, bildiğin özel isim. insanlar cocuklarına kürtce özel isim koyamıycakmı?

Benım adım gökçen mesela, ben yarın öbürgün amerikaya gitsem cocuğuma gökçen adını veremeyimmi?
  • Yeni Oluştur...