Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu siteden alışveriş yapan oldumu?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu siteden yada bunun benzeri bir siteden alışveriş yapan bir arkadaş varsa bana gümrükle ilgili durumlarını anlatabilir mi?

Car stereo

http://www.onlinecarstereo.com/

Nereye yollanıyor?
Gümrüktenmi alıyoruz?
Antalyadaki adam için hangi gümrüğe yollanır?
Ne gibi vergiler ödemek zorundayım?

Şimdiden teşekkürler
Mesaj tarihi:
bu siteden alışveriş ettim ama direk gümrükten alınmaz. evine kargoyla (ptt veya ups) yollanır, evine gelen paketi alırsın.
büyük kargolarda (örneğin 3-4 kitabı geçen paketlerde vs) ptt'den çağırma ihtimalleri var, gidip kendin alman gerekiyor, o sırada vergi vs de ödetiyorlar.
Mesaj tarihi:
100 euro üstü gümrükte takılır. bazen 100 euro üstü kargolar paket boyutu olarak ufak olursa sanırım çok sallamıyorlar geçiriyorlar. Play-asia dan zamanında 200$ üstünde alışveriş yapmıştım fedexle gelmişti gümrük sorunu olmamıştı. ama gümrükte takılırsa baya bi masrafı olur.

antrepo bedeli, gümrük vergisi, evrak parası, eğitime katkı payı ürüne göre ekstra bi vergi olabiliyor vs. yani gümrüğe takılan ürüne ürün kadar para bayılma ihtimalin var.
Mesaj tarihi:
yok aciyorlar gene

fedex in kendi elemanalri var gumrukte senin yerine o isleri halleden

yazin playasia dan fedexle aldik 100 euro yu gecmedigi halde kutuyu yarmislar gumrukte

cok keyfi calisiyorlar ya senelerdir disardan alisveris yapiyorum hala standartlarini cozemedim

ki genelde onlarda bilmiyor
Mesaj tarihi:
evet dediğin gibi bir keyfilik var. ama paketin boyutuda bu keyfilikte önem teşkil ediyor. göze batmıyor sonuçta. yoksa 250$ lık kargodan adam 400 TL lik gümrük parası çıkartır. anormal yani vergisi, saçma sapan masrafı.

geçen haftalarda gümrüğe takıldı aldığım ürünler. 150 TL antrepo bedeli aldılar ufacık kargo için. soygun resmen. insan bir limit koyar, 2 gün kadar kalırsa bedava ondan sonraki günler için şukadar diye. Ayrıca o paket orda 1 saat kalmadı ha. hemen vekalet vermiş olduğum müşavir çekti kargoyu. Bildiğin havadan 150 TL soydular.
  • Yeni Oluştur...