Fistan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 C# ile ilgilenenlerden ricam sonsuz sayıda bir öğrencisi bulunan bir sınıfın not ortalamasını hesaplayan kodu yazabilir misiniz? öğrencilerin notları tek tek girilecek sonra kaç öğrenci girildiyse ortalamasını verecek. şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 su anda tum kodu yazamiycam da, console application'in main'i soyle birsey olmali string input = Console.ReadLine(); // virgulle ayrili sekilde notlar girilecek. string[] grades = input.Split(","); int total = 0; foreach (string grade in grades) { total += Int32.Parse(grade); } int avg = total/grades.Length; Console.WriteLine(avg.ToString()); Console.ReadLine(); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 bu arada mum sonsuz sayıda ise, örneğin öğrenci sayısı olarak 1000000 girersek, int aralığı karşılar mı böyle bir sayıyı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 ya sonsuz değil işte programını test ederken 3ten fazla girmicek zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 yau testi manuel yapmak zorunda değil ki.. for döngüsü içinde random sayılar üreterek, input olarak kullanabilir. şimdi şöyle; bildiğim kadarıyla generic List<> objesinin teorik olarak sınırı yok. bir capacity'si var ama ekledikçe arttırıyor kendi kendine.. tek engeli donanımın memory'si. bu da zaten bizi bağlamıyor. //liste inputları integer olarak girdiğimizi varsayalım. List<int> notes = new List<int>(){1, 2, 3, ...}; double avg = notes.Average(); bu durumda avg'nin ortalamayı vermesi lazım. yani verir de sonsuz listede çakar mı bilmiyorum =) teorik olarak çakmaması lazım. şu anda bu bilgisayarda test edebileceğim bir ortam da yok (sonsuzluğu değil de.. average metodu farklı olabilir. ona da bakamadım. ama list olayını kullanabilirsin). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 bence sonsuz sayida derken fistan array boyutu ile limitlenmeyecek demek istemis. en azindan ben boyle pratik bir limitten bahsettimizi varsaydim. ayrica notlarin da 0-100 arasi tamsayi oldugunu varsaydim. en azindan ortalamayi racta'nin kodundaki gibi double yapmak daha mantikli olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 vector var mi c#ta? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 tşkler herkese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar