Fistan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 C# ile ilgilenenlerden ricam sonsuz sayıda bir öğrencisi bulunan bir sınıfın not ortalamasını hesaplayan kodu yazabilir misiniz? öğrencilerin notları tek tek girilecek sonra kaç öğrenci girildiyse ortalamasını verecek. şimdiden teşekkürler
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 su anda tum kodu yazamiycam da, console application'in main'i soyle birsey olmali string input = Console.ReadLine(); // virgulle ayrili sekilde notlar girilecek. string[] grades = input.Split(","); int total = 0; foreach (string grade in grades) { total += Int32.Parse(grade); } int avg = total/grades.Length; Console.WriteLine(avg.ToString()); Console.ReadLine();
Bone Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 bu arada mum sonsuz sayıda ise, örneğin öğrenci sayısı olarak 1000000 girersek, int aralığı karşılar mı böyle bir sayıyı?
BloodyBeast Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 ya sonsuz değil işte programını test ederken 3ten fazla girmicek zaten
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 yau testi manuel yapmak zorunda değil ki.. for döngüsü içinde random sayılar üreterek, input olarak kullanabilir. şimdi şöyle; bildiğim kadarıyla generic List<> objesinin teorik olarak sınırı yok. bir capacity'si var ama ekledikçe arttırıyor kendi kendine.. tek engeli donanımın memory'si. bu da zaten bizi bağlamıyor. //liste inputları integer olarak girdiğimizi varsayalım. List<int> notes = new List<int>(){1, 2, 3, ...}; double avg = notes.Average(); bu durumda avg'nin ortalamayı vermesi lazım. yani verir de sonsuz listede çakar mı bilmiyorum =) teorik olarak çakmaması lazım. şu anda bu bilgisayarda test edebileceğim bir ortam da yok (sonsuzluğu değil de.. average metodu farklı olabilir. ona da bakamadım. ama list olayını kullanabilirsin).
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 bence sonsuz sayida derken fistan array boyutu ile limitlenmeyecek demek istemis. en azindan ben boyle pratik bir limitten bahsettimizi varsaydim. ayrica notlarin da 0-100 arasi tamsayi oldugunu varsaydim. en azindan ortalamayi racta'nin kodundaki gibi double yapmak daha mantikli olabilir.
Öne çıkan mesajlar