Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LCD vs Tüplü TV

calimero

Öne çıkan mesajlar

Selamlar. Ben bu tarz teknolojik olaylardan pek anlamayan ve de umursamayan biri olarak kafama takılan bişeyi sormak istiyorum. Şimdi ben sağda solda, teknolojik marketlerde falan görüyorum bu LCD leri falan, yani bi fark göremiyorum normal televizyonla (fakirlik, göz alışmamış naparsınız:P) şimdi bir bölümünde HIMYM' ın şöyle bir muhabbet geçiyordu. Barney, Robin' e aşık Ted' le seviştikleri için falan bu çıkıp çıkıp bardan TV parçalıyodu, izleyenler bilir. burada TV satıcısı diyodu ki "renkler konusunda soruyorsanız, LCD Tüplü tv nin yanına bile yaklaşamaz. bu konuda tüplü en iyisidir" falan. dövmeyin ama ben de böyle düşünüyorum lan, teknoloji marketlerinde gördüğü LCD lerdeki görüntü ne anasını satim. Bi açıklarsanız sevinirim. Komplo mu lan yoksa bu? hani orada satamadıkları tv leri buraya mı yolluyolar?

Aslında IKEYA, Mek danılds gibi bunlar orada çok ucuz da burada kakalıyolar mı lan bize?:P
Sosyal ağlarda paylaş

lcd teknolojisi, crt teknolojisini geçemedi diyorlar, sonra 55 ekran vestel uzaktan kumandalı (tüm özellikleri bunlar) televizyonda hd film oynatmaya çalışıp fatal error alıyorum.

şimdi hiç hd crtler var demeyin. ama hakkaten crt monitörün renkleri lcdlerden daha iyi.

bunları yaparken 19 inç monitörümde çözünürlüğü 1080p yapıp hd film oynattım ama lcd deki o imba görüntüyü de alamadım ayrıca bunu belirtmek isterim. neden ki acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

biraz araştırdım netten, her yerde CRT bariz iyidir deniyor. Yalnız şöyle bir ayrım yapayım. CRT; görüntü açısından daha iyidir fakat, göz yorma, ve enerji tüketme açısından daha kötüdür deniyor. ben zaten televizya olarak sorduğum için demek oluyor ki tv de crt, bilgisayarda lcd. zira ekrandan uzaklaştıkça lcd de görüntü problemler yaşanıyormuş, crt nin böyle bir eksisi yok. bilgisayarda zaten kıçının dibinde olduğumuz için, hem göz yorma, hem de görüntü kaybı olmaması dolayısıyla lcd. bir de en büyük eksi olarak crt de elektrik harcaması ve taşıma gösterilmiş, göz yormanın dışında hemen hemen her yerde. e televizyonu da zart zurt oraya buraya taşımadığımız için bence np...
Sosyal ağlarda paylaş

LCD monitörlerde bit arttıkça renk skalası da ona göre genişliyor.

Mesela TN panellerin çoğu dither la 6 bit lik renk düzeninde 16.2 milyon renk gösteriyor.

IPS panelli lcd ler 8 bit le 16.7 milyon renk gösteriyor (her renk için RGB de 8 bit toplamda 24 ediyor)

Yeni çıkan HP DreamColor ise 10 bit (1 milyar renk o_O) gösteriyor. Hayalimdeki monitör şu an bu. Ekran kartları artık 10 bit destekliyor. Bu da cillop gibi görüntü anlamına geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mino ya ek olarak;

tn panel dahi olsa renk sicakligi, gamut tutarliligi daha ziyade lcd nin aydinlatma teknolojisine daha cok baglidir. ayni panel dahi olsa kaliteli aydinlatma ile farki tecrubesiz goz dahi anlar gayet.

birde genelde renk falan diyince plasma versus lcd yapilirdi, bi an garipsedim crt yi etkin gorunce. =]
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

şimdi hiç hd crtler var demeyin. ama hakkaten crt monitörün renkleri lcdlerden daha iyi.

hd crt ler var cidden. ama tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş. gecenlerde bi sitede gördüm adam bi yere bağışlamış mı satmış mı naptmıştı. şuanki hd den daha yüksek çözünürlüğü destekliyordu hatta o cihaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...