Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

python sorunsalı...

Horrible

Öne çıkan mesajlar

Bu aksam 12'e kadar pythonda bazı programlar yazmam gerekio, python bilen biri bana yardımcı olabilirse çok mutlu olucam çünkü nası yazabiliceğimi çözemedim :(

yazmam gereken programlar:

"kullanıcıdan bir sayı alıp onu tersten yazdıran bi program yazınız. Örneğin sayı 4536 ise program 6354 yazdırmalıdır."

"Kullanıcıdan iki sayı alıp, bu iki sayının ortak bölenlerinin en büyüğünü hesaplayan bir program yazınız."

" tesadüfi hareket (random walk) istatiksel sistemlerin simulasyonunda kullanılır. Uzun bir sokağın ortasında olduğunuzu düşünün. Yazı tura atıyorsunuz, eğer yazı gelirse bir adım ileri tura gelirse bir adım geri gidiyorsunuz. n adım tesadüfi hareket yaptığınızı düşünün. Ortalamada başlangıç noktasından kaç adım uzaklaşırsınız? Program yazarak bu soruyu çözün.
randrange (1,3) fonksiyonu ile 1 ve 2 random sayılarına ulaşabilirsiniz. Bu fonksiyonu kullanmak için programın başına "from random import randrange" yazınız."
Sosyal ağlarda paylaş

Test edecek development ortamim yok python icin ama string reverse olarak aratinca string.reverse seklinde bir metod buluyorum google'da.

Aldigin sayiyi string olarak tanimlayip islemi yapip sonra yine integer'a cast edebilirsin sanki.

edit : bir de bu var; http://love-python.blogspot.com/2008/02/reverse-string-in-python.html
Sosyal ağlarda paylaş

Yapmamam gerekirdi biliyorum, gelecegini karartiyorum, ama canim cok sikildi... Bu kadar basit seyleri bile yapamamissan, bosver, okuma sen. Abim var benim, bilgisayarla alakasi yok, o bile oturup yazardi bunlari.

"kullanıcıdan bir sayı alıp onu tersten yazdıran bi program yazınız. Örneğin sayı 4536 ise program 6354 yazdırmalıdır."

def myReverse():
input_num = raw_input('Bir sayi yazin (tirnak isareti kullanmayin): ')
result = ''
for i in input_num:
result = result + i
print result

"Kullanıcıdan iki sayı alıp, bu iki sayının ortak bölenlerinin en büyüğünü hesaplayan bir program yazınız."

def obeb():
input_num1 = input('Ilk sayiyi yazin (tirnak isareti kullanmayin): ')
input_num2 = input('Ilk sayiyi yazin (tirnak isareti kullanmayin): ')
if input_num1 > input_num2:
big_num = input_num1
small_num = input_num2
else:
big_num = input_num2
small_num = input_num1
obeb = small_num
while big_num%obeb != 0 and small_num%obeb != 0:
obeb = obeb - 1
return obeb

" tesadüfi hareket (random walk) istatiksel sistemlerin simulasyonunda kullanılır. Uzun bir sokağın ortasında olduğunuzu düşünün. Yazı tura atıyorsunuz, eğer yazı gelirse bir adım ileri tura gelirse bir adım geri gidiyorsunuz. n adım tesadüfi hareket yaptığınızı düşünün. Ortalamada başlangıç noktasından kaç adım uzaklaşırsınız? Program yazarak bu soruyu çözün.
randrange (1,3) fonksiyonu ile 1 ve 2 random sayılarına ulaşabilirsiniz. Bu fonksiyonu kullanmak için programın başına "from random import randrange" yazınız."

from random import randrange
def ortalama_yurume(n):
baslangic = 0
for i in range(n):
adim = randrange(1,3)
if adim == 1: //yazi
baslangic = baslangic + 1
else:
baslangic = baslangic - 1
return baslangic

toplam = 0
for i in range(300): //300 deneme
toplam = toplam + ortalama_yurume(10) //10 adim
ortalama = toplam / 300
Sosyal ağlarda paylaş

oha yuzsuzsun bi de
otur kendin arastir neden calismiyo diye. Hoca anlatmayinca soru da mi soramiyosunuz?

def obeb():
input_num1 = input('Ilk sayiyi yazin (tirnak isareti kullanmayin): ')
input_num2 = input('Ilk sayiyi yazin (tirnak isareti kullanmayin): ')
if input_num1 > input_num2:
big_num = input_num1
small_num = input_num2
else:
big_num = input_num2
small_num = input_num1
print big_num, small_num
obeb = small_num
while (big_num%obeb + small_num%obeb != 0):
obeb = obeb - 1
print obeb
return obeb

from random import randrange
def ortalama_yurume(n):
baslangic = 0
for i in range(n):
adim = randrange(1,3)
if adim == 1:
baslangic = baslangic + 1
else:
baslangic = baslangic - 1
return baslangic

toplam = 0
for i in range(300):
toplam = toplam + ortalama_yurume(10)

ortalama = toplam / 300.0
Sosyal ağlarda paylaş

nie böle yüzsüzsün die ezdin ki ?!?
ya bi gel hocayla tanış ne demek istediğimi çok ii anlayacağını düşünüyorum. Nitekim 2. sınıftaki arkadaşlar derse girdi ve hak verdiler bana. Hadi ben anlamıyorum cidden malım diyelim, bölümde 60 kişi var hepsi mi mal ?
Sosyal ağlarda paylaş

hayatımda ilk defa kod yazıyorum, bunu bi belirteyim önce...
bilg. müh. 2. sınıfı. Bunların kolay olduğunu ve benim yapamamamın sorun olduğunu kabul ediyorum ben, hoca için 2. sınıftaki arkadaşlar çok kötü dediler zaten sorular için değil.

bence hayatında hiç kod yazmamış birinin, elinde hiç bir bilgi olmadan yazamamasını garipsemek çokta mantıklı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz sert cikmisim... Bundan 4 sene sonra adam benim karsima gecip "ben onu biliyorum bunu biliyorum" diyecek. Ondan sonra yap diyince "ama gostermedin ki" diye cevap verecek. Sert cikmak nasil oluyor biliyor musun? Ilk 2 ay deneme icin aldigin elemani 1. haftanin sonunda kovalarken oluyor. Adam hala ctrl-c'yi bilmezken, binlerce lira maas alacak ve bana "ama gostermedin ki" diyecek.

Kimse sana bir sey gostermez. Oturup kendin arastirirsin, ogrenirsin, yaparsin. Ac gigapedia.org'u. Kayit ol once. Wesley J. Chun'un Core Python Programming kitabini indir, okumaya basla. Universitedesin, isin gucun yok; milletin sana ogretmesini beklersen, 4 sene sonra nato mermer cikarsin, is bulamazsin. Ondan sonra "universite bitirdim ama issizim, is yok" dersin. Bazisi 3. senesinde ogrenir bunu, bazisi 4. bazisi 5. Benimkisi sana abi tavsiyesi olsun, daha 1. siniftayken kulagina kupe olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

haha riglous iş yerindekilerin acısını horrible'dan çıkarmış.

yahu daha üniversitede okuyor bu, üniversitenin olayı öğrenmek zaten.
ha, üniversiteden mezun olup "biliyorum" diyerek işe girip hala "ben yapamam, göstermedin ki" felan diyorsa o zaman kişiye kızmakta haklısın...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...