Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xbox 360 natal project

Ben&Jerry's

Öne çıkan mesajlar

wiimote with less buttons ne komik bir itirazdir yanniz sadf

http://techepics.com/files/wiimote.jpg

http://gameaxis.com/wp-content/uploads/2010/08/PS-Move_01.jpg

her iki alettede altta birer trigger var

move start ile selecti yanlara almis, wiimote da ortada direk

her ikisindede home button mevcut

wiimote da yon tuslari ile A tusu var

move yon tuslari yerine 4 PS tusunu kenarlara dagatmis

simdi layout olarak move wii nin hatalarindan ders almis, altta kalan 1-2 tuslari wiimote u yatay kullanmadiginiz durumlarda erisilebilir degil, yatirdiginiz zamanda zaten klasik bir NES kontrolorune donusuyor

http://hackedgadgets.com/wp-content/2/Nes_Controller.jpg

directional buttonlar daha cok menulerde gezmek arayuze ulasmak icin tasarlanmis, o yuzden cogu wii oyununda ustteki A ile trigger B tuslari disinda basicak pek birsey bulamiyorsunuz

nintendo bri gamecube controllorundeki butun tuslari wiimote a yedirmeyi basaramadigi icin nunchuk var

http://thefourmation.com/wp-content/uploads/2009/05/wii_nunchuk1.jpg

ustteki iki tus genelde ziplama ile kamera tusu oluyor, sony ise biraz daha farkli yaklasmis olaya

http://www.psu.com/media/articles/image/ps_move_guide_2.jpg

ustteki tuslari elimine etmis komple, sadece navigasyon icin kullanilicak bir cihaza cevirmis buda move un size joypad hissi veremiyecegi demek

bunun yaninda wiimote eklentileri ile, farkli kontrol sitili ile basarmis bir alet, sony wiimtoe u kopyalarken ne yazikki bunu gorememis

misal metroid prime (ki FPS dir kendileri) oynarken ortaya cikan kontrol semasi benim bir oyunda gordugum en yenilikci ve en imba semalardan biridir

wiimote u pointer olarak kullaniyorsunuz, tuttugunuz yone gore ekranda silahin pozisyon degisiyor, trigger direk silah tutuyorsunuz hissi veriyor, karakteri nunchukdaki analog ile hariket ettirirken gene nunchugu ileri savurarak hook filan atabiliyorsunuz

simdiye kadar oyuncu olupda evime gelen herkese bir el metroid oynatmisimdir, su kontrol semasi ile oyun oynayipta "yok aga konsolda FPS olmaz" veya "yaa wii cocuk isi, abidik gubidik kol salliosun iste" seklidneki dusucnesine devam eden birini gormedim

move bu yeni oyun sitilini kullanabilir tabikide, ancak allah askina sorarim kinekt de nasil FPS oynicaksiniz?

hangi tuslar menulerde gezip hangi tusla grenade firlatip hangi tusla reload aticaksiniz, kinekte tetigi cektiginizi nasil anlicak falan filan

kinekti hos bir oyuncak statusunden kurtaramayan seyde budur zaten, wii den cok cok daha casual bir kitleye hitap ediyor

http://www.youtube.com/watch?v=btNPLILa45U&feature=related

pointer ile crosshair i kontrol edip silah kotnrolu icin kamerayi dondurmek zorunda olmamaniz bile sahane bir olaydir, kusursuz denen klavye + mouse ustune nasil birseyler koyabilicegini gostermistir nintendo metroid ile
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:

Kinect iyi olabilir, daha denemedim ama xbox 360 yüzyılın failidir. 3 kırmızı mı dersin, çıkardığı ses mi dersin, microsoftun online oynamak için extra ücret talep etmesi mi dersin. Ne dersen de.
haci 3 kirmizi ilk chipsette vardi sadece uzerine kaldi xbox'in, son zmanlarda xboxtan cok ps3 bozuluyor bu arada okudugum kadariyla.

ses konusunda haklisin, onu da yeni konsolla cozduler.

online icin para istemesine gelince, yilda 25 dolar vermek koymuyor benim icin eglenceye, normal fiyati da 45-50 dolar bisey sanirim, para degil. xbox live efsane bisey, psn live gibi olsun da para vereyim dedirtir size yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi bilgisayarda ve ps3'te sana ücretsiz olarak sunulan birşeyden adamlar para istiyor ve eğlence diyip verdiğin para koymuyorsa tam anlamıyla ileri derece fanboy olmuşsun demektir.

Şimdi bir ücretsiz hizmet, birde ek özellikli ücretli olsa neyse mesela ben ona da karşıyım da,

Steam'den çok mu iyi Xbox Live? PSN'den çok daha daha kullanışlı olması dışında PSN'den çok ekstra bir farkı var mı?

Eee o zaman diğerlerinde olmayıpta kendisinde olan ne var ki Xbox Live'a verilen paraya değsin ?

Online oyun oynamak için para istiyor senden ya, yapma etme, herşeyi savun şu Xbox Live'ı savunma,
Sosyal ağlarda paylaş

abi adam hakli ama, yeni cika nslim xboxlarda 3 kirmizi yok cunki herifler kirmizi ledleri kaldirdi aletten AAHAHAHAHAH

http://shootersonly.com/wp-content/uploads/red_dot_of_death-360slim.jpg

artik sadece red dot veriyor alet

su forumda bile kac kisinin aleti patladi, jasper patlamicak dediler jasperlarda patladi, bu yeni slimlerde patliyor gayet

rrod un sebebini hala cozemediler cunki, islemci sorunlu bir kere, cell den devsirme IBM e alel acele yaptirdiklari bir islemci, haliyle stabilite sorunlari var ve asiri isiniyor

http://gamerinvestments.com/video-game-stocks/wp-content/uploads/2010/06/500x_shuttingdown.jpg

sole boktan bir koruma yontemi getirdiler bide dillere destan, dlei gibi oyun oynarken PARDON BEN KAPANACAM COK ISINMAYA BASLADIM diyor alet sana AHAHAH, ama ise yariyor orasi ayri aleti kullandirmiyarak koruyor iste sizi mis gibi asfadsf

RROD un hala genel sebebi kullanilan kursunsuz lehimlerin islemcinin yaydigi asiri isidan catlamasi, bazi durumlarda islemcinin direk yongadan ayrilmasi ve anakarta hasar vermesi, bu anakartla cozulucek bir sorun degil islemci mimarisinde problem var, yeni model cikardik 45nm ye indirdik, guzel hava kanali koyduk diyip dursunlar ayni islemciyi kullandiklari surece RROD dedigimiz general hardware failure varolucak, tek tamir yontemi ise hasarli anakartin yenisi ile degistirilmesi

gelelim yellow light a, 1500 kere yaizldi cizildi tamiri asiri kolay cogu vakalarin

cogu kisi bilmez ama RROD ile yellow lightin sebebi birebir ayni, iyi havalandirilmiyan, televizyon altinda dolaba veya dar bir yere sokulmuz, hava kanallarinin toz tarafindan tikanmis oldugu bir PS3 de asiri isinmadan lehimleri catlatiyor, islemci mimarisinden kaynaklanan bir asiri isinmadan cok hava sirkulasyonunda kaynaklandigindan xbox a oranla cok daha random yerlerde gerceklesebiliyro bu kirilmalar, lehim yapmayi becerebiliyrosaniz evde bile tamir edebilirsiniz, kadikoyde cakallar 100 kagat filan aliyor ve cok sisirme is yapiyorlar ama yellow light yiyen bir makina RROD gibi ebediyen GG olmiyor, bide red light var parlayip sonen onun tamiri ise cok cok daha kolay cunki HDD hatasi
Sosyal ağlarda paylaş

yılda 60 dolar fakirmisiniz RERÖRÖ
hayır xbox live master race diyip duruyor xboylar da psnin bi farki kalmadi livedan. nerdeyse herşeyi birebir geldi psnede bedava olarak

bide tabi efsane xbox live kullanıcı kitlesi varki 4chanda bi live rage mesaj threadlerine bakmanızı öneriyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Alıcam xbox. Japonların sevdiği mi Amerikalıların sevdiğimi ikileminde kalınca Amerika'yı tercih ederim. ABD sempatizanı falan değilim ama, film, dizi, müzik... hepsinde amerikan yapımı olanlar daha çok hoşuma gidiyor.

Denizler imparatorluğu yerine spartaküs izlemeyi daha çok seviyorum.

Oyun konsolu seçerken de Japon mu Amerikan mı tercihine gelince iş, pek düşünmem gerekmedi. (Çok zor karar verdim ama bu belirliyecilerden birisi oldu)
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika vs. Geri kalanı olarak kıyaslama yapman gerek yalnız,

Nitekim Avrupa'da 1-2 ülke dışında Xbox yarışamıyor bile PS3 ile, hatta İngiltere hariç adam gibi satış bile yapılmıyor diye biliyorum.

Yani Live'a 60 dolar niye vereyim herşeyden önce, veremeyecek durumda olduğumdan veya benim için çok büyük bir fiyat olduğundan değil. Ne gerek var?

Hani başka her türlü hizmetin sana her yönüyle bedava sağladığı birşeyden adamlar para alıyor, daha büyük saçmalık var mı lan?
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

abi kinect alinca orjinal xbox bozulmuyo, fps yi onla oynuyorsun, fps oynucaksiniz bunla gibi bi iddaayla gelmedi microsoft bugune kadar.

kinect = eye toy olayina cevap vermiyorum artik, cok aciklamaya calistim cunku, allah akil fikir versin.

kinect super bisi gencler, oneririm herkese.

Ben sırf gamepad ile FPS oyun oynamak istemediğim için konsol almadım bugüne kadar, sadece PS1 almıştım zamanında orda da bu gerçekle karşılaştık zaten. Sonra PC'den ayrılmadım ama şimdi Move ile PS3 almaya karar verdim. Çünkü FPS ve diğer aksiyon oyunları oynamak çok daha keyifli olacak.

Kinect = Eyetoy değil tabiki, kinect daha gelişmiş bir cihaz fakat dediğim gibi X-Box'ta ve PS3'te hardcore oyun oynayan kitleye hitap etmiyor. Arada çerezlik oyunlar çıkar oynarsın eğlenmek için ama gerisinde kimse kullanmaz. Halo oynarken ne işine yarayacak Kinect?
Sosyal ağlarda paylaş

microsoftta seneler ocne eye toy un yaptiginin aynisinin tipkisinin gelismisini yapip YUZYILIN ICADI, INNVOATION TARIHTE BIR ILK, FIKIR BIUZIM AKIL BIZIM, ILK BIZ YAPTIK BU BIR DEVRIM!!111 diye gezmesin o zaman

gerci gerizekali amerikalilar yiyo bunlari, INTERNET COMMUNICATIONS DEVICE a yuzlerce doalri dokup stiv in IT HAS A CLOCK AND CALENDER, A TOTAL REVOLUTION!!11 sunumlarini alkisliyorlar, dunaydaki en iyi cep telefonunu ayfon saniyorlar filan
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bence paticik ikametli fanboyların hata yaptığı konu, kinect veya move'u "YENİ Bİ OYUN PLATFORMU ÇOK SÜFER" sanmaları. yeni bi platform değil, yeni bi konsol değil. kinect veya move veya diğer ek aparatlar "artık bütün oyunları bununla oynayacaksınız!!!1" iddiasıyla gelmiyor. ne bileyim, xbox360'ın vardır, fps'ini normal joypad ile oynarsın, top yakalamaç oyunu oynamak istedin mi kinect ile oynarsın. ya da aynı hesap, araba yarışını sixaxis ile oynarsın, fps'ini move ile vesaire. yani mecburiyet yok. bu ne demek oluyo, istersen seçebiliyosun, seçeneklerini artırıyo, hoş bi olay.

yine de kinect alma sebebimi yine "oha olm bu çok süper bişi lan bu ne çok teknolojik" üzerine kurardım alacak olsam. move'u da "WE GOT DILDO YOU NINTENDO-BOY AND IT GLOWS" geyiği üzerine kurardım. wii de almam zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca victor'un ayfon hakkındaki yorumlarını okuyunca bence onu alan modluğundan falan almak lazım bonzi vermek lazım hacı sana. ayfon hakkaten iyidir yani. stivin sunumlarında alkışlanan aslında "oha adam takvim koymuş telefona" değil, "oha adam daha önceden yarattığı alete takvim falan koymuş, anasını satiym daha da kimse rakip bile çıkaramadı, bari alkışliym de bunu aliym akey" dir. diye düşünüyorum. eyyorlamam bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...