Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elektriksiz kalan araç (atış serbest)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cihaz: Focus 2004
Çok kısaca;
Farı açık unuttum.
Ertesi gün merkezi kilit, kontak, marş vs hiçbir yaşam belirtisi göstermiyordu.
Peder Bey bugün başka araç ile aküye takviye yaparak çalıştırmamamış.
Daha önce de açık bırakılan far sebebiyle akü boşalmıştı.

2. defa olduğu için akü ölmüş olabilir mi? Beni bu duruma sürükleyen başkaca sebepler neler olabilir?

Eninde sonunda ücreti mukabilinde önlüklü falan bir servis elemanı geleceğinden gereksiz merak duygumu gidermek için açıyorum konuyu. Dolayısıyla atış serbest.
Mesaj tarihi:
evet, bizde unuttuk bi ara farını açık.

ertesi sabah destekle çalıştırdık. sonraki hafta da 3-4 kere tekrarladı bu olay.

sonra düzeldi gibi oldu.

ardından 2 hafta sonra abim gene açık unutmuş farları. takviye bile kâr etmedi. 240 milyona yeni akü almıştık.
Mesaj tarihi:
Beş buçuk yıldır çalışan akü ikinci defa boşalıyor. O gebermesin de ben mi gebereyim :) Konuşmadım ama bugün halletmiş olmalı peder bey sorunu. Bilgi veririm kaç paraya ne yaptığını.
Ayrıca iterek çalışacağını da sanmıyorum, immobilizerın anahtarı tanıması için bir nebze elektrik lazım olsagerek. Takviyeyle de tık dememiş araç sanırım.
Akünün bakımlı olması ne demek bu arada? Neler yapılıyor ki? Normal servis bakımları neyse o yapılmıştır sadece. Onun dışında sadece cam suyu eklemek için motoru açmam gerekiyor.
Mesaj tarihi:
takviyeyle calısması lazım, senin akünün yerine odun koysan bile.
takviye ile bagladıgınız akünün amperi düşüktür.
ondan calısmamıstır.
diger aracı calısır durumda bırakın
Mesaj tarihi:
aradigim cevaplardan biriydi yerine odun koysan calisir demen. Sagol. Benim universite derslerim oldugundan babam ugrasti ama oteki araci calisir durumda birakmayacak kadar kadar kiro degildir. Belki oteki aracin akusu falan zayif kalmistir, yapmistir bi sakatlik.
Mesaj tarihi:
Fistan +1.
Öteki aracın aküsü zayıf olabileceği gibi takviye kablosunun eski, ya da dandik olma ihtimali de var. Mümkünse sağlam bir kabloyla deneyin. Takviye ile her şekilde çalışır araç.
Mesaj tarihi:
Arabayı aldım bugün bizim evin ordan. Sanırım babam tanıdık bir eleman çağırarak halletti de bir haftadır babamı bir defa evden çıkarken yolda gördüğüm için detaylı olarak bilemiyorum.

Sonuç olarak gayet çalışıyor da gidiyor da araba. Teşekkürler yol gösterici herkese.
  • Yeni Oluştur...