Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Developer Network grubu

di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Google groups'ta bir grup actim az once Developer Network adiyla (developers'li olani doluydu =) ).

Buradakiler ve burada olmayan tanidiklariniz olarak toplansak da teknik muhabbetlerimizi orada etsek, bilgimizi paylassak diye dusunmekteyim.

Neden burasi degil sorusuna ise buradaki development ile ilgili insanlarin cogunun konulari sansa gormesi, sayinin cok da fazla olmamasi ve genel konulara oranla biraz daha teknik konularla ugrasacagimiz gerceklerini neden olarak gosterebilirim.

Ilke olsun, Racta, Mum olsun, Mirage olsun, sharky olsun (cok fazla geliyor aklima kesiyorum burada) olsun beyinlerini yiyip surekli spam yapacagim kendilerine zaten =P Listemde olmayanlar da ayrica gruba katilirlarsa sevinirim.

Grupla ilgili tek ricam ortamin ceviz net ya da turevlerine dondurulmemesi olacak. Kisacasi kendinizi ve yaptiginiz isi taniyamadiysaniz, henuz gerekliliklerinizi bilmiyorsaniz, dunyada sadece sizin kullandiginiz dil var saniyorsaniz, algoritma denen seyin kelime anlamindan bi haberseniz, okumak bana gore degil iki satir ekleseniz olur musunuz diye dusunuyorsaniz lutfen katilmayin.

Grup adresi : http://groups.google.com/group/developer-network

Tesekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Insanlarin okuyup ogrenebilecekleri seyleri ben ya da baskasi satir satir anlatacaksa grubun hic bir amaci yok demektir. ceviz net gibi r10 gibi yerler isimizi fazlasiyla gorur.

Lakin durum boyle degil. Ben gercekten isini bilen bir kesim insanla belli fikirleri tartismak ve gelistirme amacindayim.

Sorular cok basit olabilir ve programlamadan uzak sekilde sadece algoritmik/metodal yaklasimlara sahip olabilir hic dert degil -ki aslinda asil amac bu olmali. Fakat diger yandan sorulan/istenen kisinin "kitap okuyamiyorum ben benim icin sunu yaziversenize" olayi ise iste bu bir sorun. Bunun yeri benim adimini attigim grup degil.

Ha insanlarin bilgili olmasi da sart degil, herkese acik bir grup gordugunuz gibi. Yeterki bahsettigim tavirlardan uzak olunsun.

Burada benzer sekilde gecen konulari bulup incelerseniz ya da bahsettigim forumlara goz atarsaniz hic de haksiz bir istek olmadigini gorursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

İkinci posttaki gibi bi anlatı olsa hiç öyle bi cevap vermezdim ama işinizi bilimyosanız gelmeyin tarzı bi tanımlama ters geldi bana.

Öte yandan 4, 5 kişilik böyle bi grubun kimseye bi faydası olacağını zannetmem. Zaten programcı milleti olarak genelde haldır haldır mesai yapan insanlar olduğumuzdan takıldığımız yerleri hızlı bi şekilde işi bileninden destek alma yöntemiyle aşıyoruz.

Bence bilgi paylaşımı vs yerine, vakti olan patiler olarak bir projeye başlayın. Bu grup veya burdaki sabit bir topic ile de geliştirme günlüğü, ya da metodsal tartışamlar veya kod yazımında takıldığınız yerlerin tartışılacağı bi bölümde diğer patili geliştiricilerle beraber tartışalım/çözüm bulmaya çalışalım.

Herkes için daha faydalı olur kanaatindeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Grupla ilgili tek ricam ortamin ceviz net ya da turevlerine dondurulmemesi olacak. Kisacasi kendinizi ve yaptiginiz isi taniyamadiysaniz, henuz gerekliliklerinizi bilmiyorsaniz, dunyada sadece sizin kullandiginiz dil var saniyorsaniz, algoritma denen seyin kelime anlamindan bi haberseniz, okumak bana gore degil iki satir ekleseniz olur musunuz diye dusunuyorsaniz lutfen katilmayin.

Hala anlatimimda bir sorun olmadigini dusunuyorum, zira yukaridaki tanimlari kabul edecek bir developer oldugunu sanmiyorum.

Okumayi sevmeyen, ben okuyamam diyen.
Algoritma nedir bi haber olan.
Bir tek kendi kullandigi var zanneden ve herseyi onun ustunden yuruten/dusunen.

Kabul eden varsa da gereksiz bir adamdir, bosu bosuna milleti yormasin diyorum. Farkedersen begendigin ve begenmedigin iki anlatimim da ayni cumleleri ve anlamlari tasiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...