Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Solid State Drive (SSD)

Toledor

Öne çıkan mesajlar

Aramızda sanırım kullananlar var bunu. Biraz araştırdım fiyatları baya uçuk gördüm. Normal bir ev pc si için iyimidir değilmidir? Normal hdd lere göre gözle görülebilecek hissedebilecek farklar varmıdır? Elektronik bir alet olduğu için normal elektrik kesilmelerinde çok çabuk etkilenirmi
Sosyal ağlarda paylaş

biraz okumuştum ve youtubedan ssd olanla olmayan 2 pcnin açılış hızlarını karşılaştıran videolar falan izlemiştim. gözle görülür şekilde hız farkı ama var gerçekten de erken henüz.

fiyatlar çok uçuk. değmez yani.

bide 786gblık ssdnin boyutu kredi kartı kadardı.(dhde görmüştüm sanırım)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bir suredir kullaniyorum 128 gb lik bisi, ozellikle almadim gerci, notebook da ha iyi bu da varmis diye aldim, ama hayran kaldim, oldukca iyi performansi var su ana kadar. Desktop a da almayi dusunuyorum, c: surucusu olarak kullanmak icin, birde cok kullandigim programlari koymak icin, diger suruculeri eski harddisk olarak atayacagim.

Hatta bundan sonra sunucularda ozellikle database sunucularina almayi dusunuyorum, bir kac review okudum ciddi anlamda performansi etkiliyor. Su an icin evet pahali bir oyuncak, facebook da ucuzlamasini bekliyormus sunucularini SSD ye gecirmek icin, ama yolu simdiden belli bi teknoloji, alternatif bi teknoloji degil, mainstream bir urun olacagi simdiden gorunuyor bence.
Sosyal ağlarda paylaş

daha eclipse yuklemedim, ama baska yazilimlarda direkt farkini hissettim. notebook unda bir kac teknolojisi daha hayran birakti beni. sey gibiyim zaten son zamanlarda, hapse girmisim cikmisim, bilgisayar teknolojisi gozle gorulur bi sekilde degismis gibi ehueheue. hayatim bilgisayar ustunde ama bi an teknoloji ziplamasi yasatti bana bunlar. hatta gotum basim agriyo diye desktopda calisiyodum, simdi surekli notebookdayim bunlar yuzunden.

cidden sevdim, zamanim olsa guzel bi benchmark yapmayi dusunuyodum (server bazli uygulamalar icin gerci)
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

daha eclipse yuklemedim, ama baska yazilimlarda direkt farkini hissettim. notebook unda bir kac teknolojisi daha hayran birakti beni.

Merak ettim notebook'da hayran bırakan şeyler ne ki? Bir de Eclipse yükleyecek olursan sonuçları heycanla bekliyorum.

Şimdi heveslenip fiyatlara baktım. 64GB'lar 150 euro, 128GB'lar 250 euro civarında. Şimdi alsam fantazi olcak. Daha en az bir sene falan beklerim herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...