Horizon Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Pişmanlık yasası kullanılarak salıverildiler. Pişman olup olmadıkları sorulmamış. Haberlerde böyle söyleniliyor.
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 said: 221.madde pişmanlık duyanlar için uygulanması gereken bir madde ama gelenler pişmanlık duymadıklarını, -aslında sorulmadı da- teslim olmaya değil demokratik sürece katılmak için geldiklerini ve bunu yaparken de bir çağrıya uyarak, Abdullah Öcalan’ın çağrısına uyarak geldiklerini ifade ettiler.
Smoke Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 mahmur-diyarbakır metro hattı yapalım...
|Joker| Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Cem Garipoğlu'nu neden yargılıyorsun o zaman Türk Adaleti? Adam pişman, salın gitsin.
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Benim gözüme takılan mesajlar da bunlar konuda; Sam said: halihazırda zaten pişmanlık yasası var ki akp'den eski bir olay, bu durum olsa olsa pkk açısından bir teslimiyet işaretidir. bükemedikleri bileği öptüklerini gösteriyorlar bütün dünyaya. yabancı kaynaklara bakarsanız da bu olayın türk hükümetinin başarısı olarak değerlendirildiğini görebilirsiniz. "PKK açısından teslimiyet işaretidir" dediğin olayda, gelen PKK'lılardan 1 tanesi bile "teslim olmaya" gelmiyor ve bunu ifadelerinde belirtiyor. Hiçbiri "Pişmanlık Yasası"ndan yararlanmayı kabul etmediği gibi, herhangi bir şekilde örgütle alakaları olduğunu/örgüt eylemine katıldıklarını kabul etmiyorlar. Kısacası ortada bükemediği bileği öpmekten çok "Geldik, gördük, hiçbir şey yapamıyorsunuz" olayı var. Bahsettiğin yabancı kaynaklar hangileri? "Hayvansever gerillalar" haberlerinin kaynaklarıyla karşılaştıracağım da. Horizon said: Böyle süreçler de her sene ortaya çıkmaz , imkan olmaz. Süreçi abuk sabuk , klişeleşmiş inat kafayla ayrıntılara takılarak sekteye uğratarak iptal etmek de bana göre akılsızlıktır. Süreç = Dağdan inip "Benim alakam yok, pişman da değilim, zaten teslim de olmuyorum" diyen adamı "Peki" deyip bırakmak Her sene ortaya çıkabilir bence ya. Horizon said: Hepsinin gelip teslim olması kötü birşey mi ? Teslim olmaya gelen yok, "Demokratik sürece yardımcı olmaya" gelenler var. Wispy said: Benim anlamadığım, eve dönüş yasası 2003'ten beri yürürlülükteyken senelerdir örgütten gelip teslim olanlar için insanların ruhu bile duymazken şimdi yazıklar olsun niye diyor insanlar ? Eve dönüş yasasından yararlanmak istemediğini belirten adamın "Pişmanlık Yasası" dahilinde serbest bırakılmasından olabilir gibi geliyor bana bazı bazı. Horizon said: Olanı başka yönlere çekerek çarpıtanlara karşı , olanı söylüyorum. Net olarak olanları eleştirseniz eyvallah , ama ayrıntısını bilmediğiniz bir olayda, dedikoduları gerçek kabul edip saldırdığınızda doğal olarak , ben şöyle değil böyle dediğimde savunmuş gibi oluyorum. Tekrar tekrar aynı şarkılar sizin için geliyor; "Pişmanlık yasasından yararlanmayı kabul eden yok", "Teslim olmaya gelen yok" Halen "net olarak olanları eleştirin" diyorsun, söylediklerinin net olmayı bırak, doğru bile olmadığını bilmeden konuşarak.
Perfectionist Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Zegna said: şaka oldu bu memleket, bildigin şaka. allah topunun ve onları savunanların belasını versin. Çok daha ağrını yazıyordum da, durduk yere atılmanın manası yok...
deady Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Giovanni said: Absolut said: Demek ki bu gelenler ne örgüt üyesi ne de TCye karşı suç işlemiş insanlar yani PKK hava yollamış bize. Çoğu Mahmur kampından gelenlerdi Mahmur Kampı nedir diye sorarsanız, bir Birleşmiş Milletler Mülteciler Kampı. Bu kamp, 1990’lı yılların başında Türkiye’de ‘terörle mücadele’ adı altında yürütülen köylerin boşaltılmasına, faili meçhullerin ve yargısız infazların yaygınlaşmasına neden olan devlet uygulamalarından Kuzey Irak’a yani Kürdistan’a kaçan insanların oluşturduğu bir kamp. Birleşmiş Milletler yetkililerinin bildirdiğine göre, kampın toplam nüfusu 11 bin 930. Bunun 5 bin 885’i çocuk. Bu çocukların çoğu göç ettikten sonra doğmuş. UNHCR Türkiye sözcüsü Metin Çorabatır, kampın sivil kimliğiyle çelişen iddialar üzerine şu açıklamayı yapmıştı: “Mahmur’un bir BM mülteci kampı olduğunu unutmamak gerek. Oradaki insanlar sivil ve bizim için mülteciler. Bu yıl başındaki nüfus sayımına göre yüzde 49’u çocuk, yüzde 51’i kadın. Zaten terörist olana mülteci statüsü verilemez. Oha Kamp değil Terörist üretme çiftliği 1990 da kurulduysa ilk üretim cıkmak üzeredir herhalde ,tazecik teröristler siyasi ve askeri eğitimini tamamlamış .Sistem süper ,karıları getirmişler kampa damızlık olarak dağdanda azmış teröristleri göndermişler "hadi üreyin lan başkan emir verdi" demişler bunlarda çoğalmış .Bu nedir yaa yarısı kadın yarısı çocuk İsa gibi doğmadılarsa bunları yapan erkekler nasıl geldi oraya Bu arada Bm de Pezevenk oluyor bu durumda ...
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 O mesaja da bir şekilde ıkınıp ucundan tutup kıvırır sam ve horizon. Bazen attıkları taklaları gördükçe çok gülüyorum ahah.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Cassiline said: "PKK açısından teslimiyet işaretidir" dediğin olayda, gelen PKK'lılardan 1 tanesi bile "teslim olmaya" gelmiyor ve bunu ifadelerinde belirtiyor. Hiçbiri "Pişmanlık Yasası"ndan yararlanmayı kabul etmediği gibi, herhangi bir şekilde örgütle alakaları olduğunu/örgüt eylemine katıldıklarını kabul etmiyorlar. Kısacası ortada bükemediği bileği öpmekten çok "Geldik, gördük, hiçbir şey yapamıyorsunuz" olayı var. Bahsettiğin yabancı kaynaklar hangileri? "Hayvansever gerillalar" haberlerinin kaynaklarıyla karşılaştıracağım da. dağdan inmiş adam sözkonusu herşekilde, orada kalıp 3-5 askerimizi öldürdükten sonra bombalanmaları milli peenimiz için daha iyi olurdu belki ama ben daha az kan dökülecek olmasından üzgün değilim. wall street journal'da bir yazı vardı, tv'de gösterdi hatta. sen de kaynağını yaz bari.
thenumberse7en Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 sg-1 said: Theridone said: Pişmanlık yasasından da yararlanmak istemiyoruz, barışa katkı sağlamak için geliyoruz, olacaklara razıyız diyorlardı. kıyamam. şu çocuk babasız kalırken neredelermiş? demagoji taş olsa çatlardı bu mesajdan sonra.
thenumberse7en Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 şunu da eklemek isterim, kimsenin pkk yı yada itirafçıları vs. savunacak hali yok, böyle şuursuz bir insan ne burda ne de türkiye'de (pkk sempatizanı degilse) bulunmaz, ama burda bi ton insanın hukukçu kesilmesi, generallik oynaması, başsavcı olması da ayri bir olay, bu tür şeyleri çok biliniyor da rerörö yapılıyor.
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Sam said: dağdan inmiş adam sözkonusu herşekilde, orada kalıp 3-5 askerimizi öldürdükten sonra bombalanmaları milli peenimiz için daha iyi olurdu belki ama ben daha az kan dökülecek olmasından üzgün değilim. wall street journal'da bir yazı vardı, tv'de gösterdi hatta. sen de kaynağını yaz bari. Öncelikle, benim kaynağım; http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/gallery/2008/03/07/GA2008030703660.html İkinci olarak, benim derdim "Dağda kalsınlar, 30.000 asker daha verir hepsini temizleriz" değil. Bu konuya mesaj atan binbir türlü farklı düşünceye sahip insanların da bu tarzda bir isteği olduğunu sanmıyorum. O yüzden "Daha az kan dökülecek" edebiyatını geçelim. Benim derdim dağdan inen PKK'lının serbest bırakılması da değil. Benim bu konuda kafama takılan, beni ciddi anlamda rahatsız eden olay, 34 kişinin Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla dağdan inmesi, açık seçik "Biz önderimizin çağrısıyla geldik, teslim falan olmuyoruz, pişmanlık yasanızdan yararlanmak gibi bir talebimiz yok" demesi ve ellerini kollarını sallayarak özgür kalmalarının ardından tüm liberallerin sanki Türkiye Cumhuriyeti Devleti PKK sorununu sonsuza dek, bir daha başlamayacak şekilde bitirmiş gibi davranması. Benim derdim sanki bu olayın bitirilmesi için atılabilecek tek ve en mantıklı adım atılmış gibi davranılması. Ben Kürt sorununun çözülmesini istiyorum. Bu sorunun çözülmesi için iki tarafın da birbirine doğru adım atması gerektiğini düşünüyorum. "Devlet teröristle anlaşmaz, silahlarını atıp teslim olsunlar, cezalarını çeksinler, akan kanlar ancak o zaman durur!" diyenleri en az bu olaya "Demokrasi Zaferi!" diyenler kadar hayalci buluyorum. Ama dağdan inen adamı, sadece o adamın ifadesine dayanarak, istemediği halde Pişmanlık Affından yararlandırarak serbest bırakmak gerçekten de bu konuda devletin zaferi midir? Hadi bak farklı bir bakış açısı sunayım sana. Boy boy gazetelerde listesi çıktı dağdan inip gelen insanların. Bu kadar hassas bir konuda, sence bu yapılacak iş midir? O 34 insanın isimleri tek tek -terörist veya değil, hiç girmiyorum bile o konuya- binlerce şehit vermiş bu ülkedeki yüzbinlerce insanın aklına kazınmadı mı şimdi? Yarın öbürgün bu insanlardan 1 tanesi intikam için zarar görürse ülkede çıkacak karışıklığı düşünebiliyor musun? Evet belki kısa bir süre için daha az kan dökülecek. Fakat 25 senelik bir terör örgütünün, binlerce masum insanın kanını dökmüş bir terör örgütünün dağıtılmasında, üyelerinin tekrar ülkeye kazandırılmasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin oynadığı rolün "Önderleri Abdullah Öcalan'ın emriyle ülkeye giriş yapıp 'Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istemeyen ve 'Teslim olmadık, demokratik sürece desteğe geldik'" diyen insanlara "Peki, buyrun" diyerek salıvermesi gerçekten senin en akılcı hareket, devletin ve demokrasinin zaferi olarak gördüğün şey midir Sam? http://img30.imageshack.us/img30/3762/9072424.jpg Bu mudur Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne binlerce masum insanın canına, eğitim, sağlık, ekonomi sorunları olarak vücut bulan milyarlarca dolara malolan sorunun uzun vadeli çözüm planı?
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 http://online.wsj.com/article/SB125595831033393957.html Wall Street Journal'da "Turkey" ve "PKK" anahtar kelimeleriyle yaptığım aramanın 3 sonucundan olayla alakalı olanı bu. Eğer bahsettiğin yazı buysa "Türk Hükümetinin Başarısı" fikrini tam olarak hangi kısımdan çıkardın lütfen gösterir misin? Eğer bu yazı değilse bahsettiğin yazıyı görmek isterim.
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 veridigin linki okuduysan eger, orada 'hukumetin aylardir suren cabalarinin meyve vermis olmasindan' bahsediliyor istedigin anlam oldu mu bilemem, ama 'pkknin basarisi' olarak yorumlanmadigi ortada gaza gelirken atladiginiz bir nokta var, ki daha once soylenmisti topicte ama israrla gozardi ediliyor; evet bu bir anlamda sova donustu halktan yogun katilim ve hatta yerel yonetimlerden kimi insanlarin katilimiyla, buna tepki gosteriyorsunuz ama zaten amac sov. bizim acimizdan da onlarin acisindan da amac sov yani, kamuoyuna mesaj vermeye calisiyorsun, sadece dagdakilere degil, kenttekilere de bir mesaj yolluyorsun bu sekilde. gercekten yollamak istediginiz mesajin goruldukleri yerde vurulacaklari olmasini mi istiyorsunuz? simdi bir elinizde bir onceki girisimden kalan ve hala hapiste olan insanlar var, diger elinizde bir onceki ornege ragmen yine ayni denemeyi yapan baska insanlar. bu yeniden deneyen grubu da hapseder, olayi kapatirsak kisa vadede mutlu olursunuz belki, ama orta vadede nasil cozulecek bu sorun, nasil gelisecek surec? musaadenizle ben de uzum yemek istiyorum. arada bagciyi da dovebilsek guzel olurdu ama iki vurup stres atmak icin mahsulu yakmak istemem kendi adima
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Nefr said: orta vadede nasil cozulecek bu sorun Sorun, PKK lıların istediği gibi çözülme yönünde ilerlediği için tepki veriyor olabiliriz mesela Nefr. sorun çözülecekse illa taviz vermek gerekmez.
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 e vermedik bunca zaman taviz, cozebildik mi sorunu, ufukta gorunuyor muydu hatta bir cozum olasiligi bu dalga gecilen surec olmasa? dis politikamizi pkknin teror orgutu olarak taninmasini saglamaya adadik, ne kadar basari kaydedildi ceyrek asirda? hersey gulluk gulistanlikti da, durup dururken mi basladi bu acilim konusmalari? uc hamleye mat ediyorduk pkk yi ama iste demokrasi adina mi yapmiyoruz? kaldi ki pkk yi bitirsen, tek bir pkkli kalmasa daglarda bitecek mi kurt sorunu bu ulkede?
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Nefr said: veridigin linki okuduysan eger, orada 'hukumetin aylardir suren cabalarinin meyve vermis olmasindan' bahsediliyor istedigin anlam oldu mu bilemem, ama 'pkknin basarisi' olarak yorumlanmadigi ortada "Dünyada PKK'nın başarısı olarak gösterildi" diyen yok zaten, "Bükemedikleri bileği öpmek" de yok öte yandan. "Türk Hükümetinin Çabası"na değinilmiş, gözden kaçırmışım. Nefr said: gaza gelirken atladiginiz bir nokta var, ki daha once soylenmisti topicte ama israrla gozardi ediliyor; evet bu bir anlamda sova donustu halktan yogun katilim ve hatta yerel yonetimlerden kimi insanlarin katilimiyla, buna tepki gosteriyorsunuz ama zaten amac sov. bizim acimizdan da onlarin acisindan da amac sov yani, kamuoyuna mesaj vermeye calisiyorsun, sadece dagdakilere degil, kenttekilere de bir mesaj yolluyorsun bu sekilde. gercekten yollamak istediginiz mesajin goruldukleri yerde vurulacaklari olmasini mi istiyorsunuz? Bu olayda kamuoyuna verilen mesaj nedir Nefr? Sen bu olaylardan hangi mesajı aldın tüm samimiyetimle soruyorum sana. Açık söyleyeyim, benim devletin bu yaklaşımından aldığım mesaj "Sen dağa çıkıp yılmadan devletle çatışırsan sonunda devletten istediğini alırsın". Daha önce de söyledim, PKK terörünün bitmesi için iki tarafın da adım atması gerekir, taviz vermesi gerekir. PKK şu anki durumda nasıl bir taviz verdi? Nefr said: simdi bir elinizde bir onceki girisimden kalan ve hala hapiste olan insanlar var, diger elinizde bir onceki ornege ragmen yine ayni denemeyi yapan baska insanlar. bu yeniden deneyen grubu da hapseder, olayi kapatirsak kisa vadede mutlu olursunuz belki, ama orta vadede nasil cozulecek bu sorun, nasil gelisecek surec? Hah işte ben de tam olarak bundan bahsediyorum. Benim başından beri eleştirdiğim olay PKK'lıların serbest bırakılması falan değil, izlenen prosedür. Ben demiyorum ki "Geleni sınırda indirelim" veya "Geleni 10 sene hapse atalım". Benim söylemeye çalıştığım şu, bu adam onlarca yıldır dağda olabilir, bu adam onlarca çatışmaya girmiş, onlarca insan öldürmüş olabilir. Bu adam senin çağrınla değil, uğruna dağda yaşayıp, kurşun sıktığı örgütün liderinin sözüyle geliyor oraya, sen hiçbir şey olmamış gibi bu adamı ülkeye salıveriyorsun. Bu gerçekten normal mi geliyor size?
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 demökrasi çığırtkanları neden peki şimdi ülkenin teröre genel bakış açısının değişimi gibi geniş çaplı bir konuyu referandumla halk oyuna sunmuyorlar?
Noyanh Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 barış gücü ! bu günleride mi görcektik ya .. terörist oldu gerilla . pkk lı oldu barış gücü . meclis te geniş geniş sayın apo demeler . sonra apo posterleri taksim meydanında . ben cıkıp bi tane apo posteri taşıyan adamı dövsem faşist kafatasçı olurum falan . bu noktadan sonra şu 15 sayfa tartışılan herşey boş .
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 fasist olur musun bilmem ama iyi birsey olmayacagin belli. adam dovmek suctur cunku.. Estel'e bir konuda katiliyorum, daha planli duzgun yapilmasi gerek bu islerin. Sorunu halinin altina supurmeye benziyor su an ki. Tabii DTP sikisan sureci acmak icin sonucta boyle bir adimi atti, bakalim Tayyip nasil bir planla cikacak, daha dogrusu ne kadarini nasil uygulayacak onemli olan orasi. Yani butun olay dagdan insanlarin inmesi degil, olay o insanlari bir daha daga cikarmamak, ayni zamanda Turk halkinida galeyana getirecek hareketlerden kacinmak. Iste bunlarin hepsi oldugunda iyi bir seyler oluyor deriz. Ama tum surece baktigimda, baskada care goremiyorum. AKP yi ne kadar sevmesemde, Deniz Baykal tayyip'in tirnagi olamaz, mhp hic biseyi olamaz. Butun bu kalitesizler arasinda Tayyip en kaliteli durdugundan, en azindan uzun vadeli bir iyimserlik var icimde. Bekleyelim gorelim diyorum sadece..
Leopar Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Yalcin Bayer/Hurriyet said: Obama TBMM’de ne dediyse o oldu 1999’da PKK’lıların gelişi iki ay sürmüştü; şimdi ise iki gün... Böyle bir organizasyon kolay değildir. Demek ki, bu işler önceden hazırlanmış; son derece iyi pişirilmiş ve ‘servisi’ de etap etap kamuoyuna gayet biçimli şekilde sunuluyor. Siyasal Kürtçüler ortalığı kapladı; hepsi Mercedes’ler ve Jeep’lerde... 34 PKK’lı hemen DTP otobüsüne bindiriliyor. Hükümet, bu işleri ‘talimat’la gerçekleştirdiğinde olanların farkına varamıyor henüz. Türkiye’nin ‘asli unsuru’ olan Türkler rencide oluyor. İki günden beri yaşananlara büyük tepki olduğu görülüyor. Gelen telefon ve e-mail’lerden bu açıkça ortaya çıkıyor. Çok kişi zafer işareti ve davul-zurna nedeniyle henüz ‘ayılma’ noktasında değil. Dikkat edin, yaşanan manzara karşısında olanlar siyasal bir tepkiye dönüşmüyor. İyi ki Baykal var, Erdoğan’ın oyunlarını bozuyor. ‘Sesiz dalga’yı MHP temsil edemiyor.Esas nokta şu... İktidar, ABD’nin dikte ettirdiklerini teker teker yerine getiriyor. ABD Başkanı Obama ilk ziyaretini Türkiye’ye yaptığında Meclis’te hangi talimatları verdi: * Ermenistan meselesini halledeceksiniz. * Kuzey Irak’ı tanıyacaksınız. * Kıbrıs’ta limanları açacaksınız. Meclis, Obama talimatlarını verdikten sonra Amerikan Meclisi’ndeki gibi alkışlamadı mı? Milletvekilleri ayağa kalkmadı mı? Şimdi sıra KKTC’de, bekleyin neler olacak? aman tanrim, cok basarili hukumetimizin cok basarili acilimlarini elestirdim!!!11!BIR!!1'BIR! irkci, fasist ve ulusalciyim, hatta bir hamsterim olsa ismini savas koyardim, o kadar da baris dusmaniyim. hadi simdi obama abinizide, aciliminida alin gidin. cCc, TTK falan --------------------------------------------------------------- BALKANLAR, ORTADOGU BIZE YETMEZ BEKLE ALPHA CENTAURI BIZ GELIYORUZ
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Nedanko emin ol çok planlı yapılıyor herşey.Planı uygulayanlar beceriksiz ve küçük insanlar,plansızlık görüntüsü ondan kaynaklanıyor.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Hadi gelin MR’ınızı çekeyim... Kimmiş bu gelen teröristler? “Barış” grubu. Sen kimsin bu durumda? “Savaş” grubu. * “Demokrasi, özgürlük, barış, empati, uzlaşı, kültür, hoşgörü, etik, insan hakları” gibi saygın kavramları, seni susturmak için, sana karşı kullanıyorlar. * “Kara propaganda”dır bu. * Terörün silahsız olanı. * Cephanesi, hile, iftira, entrika, fitne, nifak, dedikodu ve rivayettir... Maske takar. Yalanı, gerçek gibi anlatır. Ajanı, aydın diye ambalajlar. Yorum üfler, manşet pompalar. Biat edeni yüceltir, itaat edeni alkışlar. Varolmayanı, varmış gibi gösterir. Saptırır... “Bu açılımın içinde ne var?” diye sor mesela... “Analar ağlasın mı istiyorsun?” diye kontra sorar. Dağa çıkan sendin çünkü! Hayatında kırmızı ışıkta bile geçmediğin halde, anaları ağlatan sanki senmişsin gibi suçlanırsın, utanırsın, susarsın. * At izi, it izine karışır böylece. * Ve, muhtemelen... Endişelisin bu yüzden. Moralin bozuk. Mutsuzsun. Böbreğinde taş varmış gibi, kıvranıyor beynindeki düşünceler... Aklın karışık, zihnin bulanık, vicdanın sancılı... Devlete inancın sarsıldı. Güvenini kaybettin. Geçenlerde, o arkadaş ortamında, öyle düşünmediğin halde, öyle düşünüyormuş gibi yaptın, hâlâ için içini yiyor. Irkçı filan diye yaftalanmaktan korktuğun için, fikirlerini özgürce ifade edemiyorsun. Kendini yalnız hissediyorsun, “Bi tek ben aksini düşünüyorum herhalde” diyorsun. Son zamanlarda sık sık “Acaba ben mi yanlış düşünüyorum” duygusuna kapılıyorsun. Ramak kaldı... Sürüye katılmak üzeresin. * Çünkü... Bir türlü açamadıkları açılımın önünde tek engel var. * Sana PKK’lıların teslim olduğunu söylüyorlar ama, aslında senin tıpış tıpış teslim olmanı bekliyorlar. Özdil
Öne çıkan mesajlar