Wispy Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 sg-1 said: barış tu kaka mı? barışın böyle geleceğine ihtimal vermiyorum. teröristle barış olmaz. katille, şantajcıyla pazarlık yapılmaz. bugün anlaştın diyelim, ya yarın? Sen ona ihtimal vermiyorsun. Ben sadece silahlı mücadeleyle savaşın biteceğine inanmıyorum.
Max Damage Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 akp den önce bal gibide bitmişti. Onu bunu bilmem ben. Terör akp zamanında tırmanışa geçti.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 terörist olduğu gibi dağdaydı silahı da elindeydi. nereye bitmişti? kendimizi kandırmak dışında bişeyler yapmaya çalışsak artık?
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Sufi said: kandile nuke basmak dışındaki çözümünü bi anlatır mısın sg-1. samimiyetle söylüyorum, eğer yapılması durumunda terörün gerilemeye gireceğine ihtimal vereceğim bir fikir olursa neden bunu uygalamıyorlar diye uygulamayanlara seninle beraber kızacağım. bugünkü yöntemin teröristin şantajını görmek olduğunu söylüyorum. Bunu görmek için diplomat olmaya, asker olmaya gerek yok. belli ki bunu siz de görüyorsunuz, bu sürece siz de inanmıyorsunuz, ama size sürekli başka çözüm olmadığı telkin edildiği için daha fazla sorgulamıyorsunuz. Dediğim çok açık, şu an için pkk'nın yuvası bir tek kandildir, kandil ve civarı işgal edilirse ve bu süreç halka, özellikle güneydoğuya düzgünce anlatılırsa her açılımın, her adımın tıkır tıkır sağlıklı bir şekilde işleyeceğini söylüyorum. bu süreçte muhattap aranıyorsa pkk'yı reddetmiş bir kürt partisi, mümkünse dtp muhattap alınmalıdır, pkk değil, pkk'yı muhattap almak pkk'ya desteği sanıldığının aksine azaltmaz arttırır. Kısa süreli bir barış ortamı sağlanabilir belki, ama sürekli gergin bir hava oluşacaktır. Taraflar sürekli birbirinin açığını kollayacaktır. Sonunda ufak bir kıvılcımla yangının yine başlaması işten bile değildir. Tekrar söylüyorum, pkk'yı muhattap almak pkk'ya desteği arttırır, amaç pkk'yı yalnızlaştırmak olmalı. Benim metodum kandilin kuşatılması, daha iyi önerisi olan varsa ona da açığım.
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Nefr said: hersey gulluk gulistanlikti da, durup dururken mi basladi bu acilim konusmalari? uc hamleye mat ediyorduk pkk yi ama iste demokrasi adina mi yapmiyoruz? kaldi ki pkk yi bitirsen, tek bir pkkli kalmasa daglarda bitecek mi kurt sorunu bu ulkede?
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 sg-1 said: sorgulamıyorsunuz. Dediğim çok açık, şu an için pkk'nın yuvası bir tek kandildir, kandil ve civarı işgal edilirse ve bu süreç halka, özellikle güneydoğuya düzgünce anlatılırsa her açılımın, her adımın tıkır tıkır sağlıklı bir şekilde işleyeceğini söylüyorum.
Leopar Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Sufi said: kandile nuke basmak dışındaki çözümünü bi anlatır mısın sg-1. forum uyeleri ne zamandan beridir hukumetin yaptiklari yanlislara alternatif sunmakla yukumlu? hukumetin yanlis politikalarini elestirebilmek icin daha iyi bir alternatif sunmak zorunda miyiz? burada ki uyelerin hicbiri politikaci ya da yuksek rutbeli asker degil o yuzden burada ki insanlardan alternatif bir cozum beklemenin veya insanlar bisey yazmayinca "LOLOLO dunyadan haberi olmayan ulusalcilar sizi, cozumunuz yoksa SAYGI DUYUNN" diye sacmalamanin da hicbir anlami yok
fede Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 sg -1, kandili kuşatalım demek ne demek, oradaki pkklalıları tasfiye etsen ne olur? kandil dağında konuşlanan pkk örgütü üyelerinin ne kadarı kürt? varsa diğer milletlerden ne kadar insan var? diğer milletlerden olan insanların orada bulunmasındaki amaç ne? bugün ortadoğuda hiçbir faal veya pasif pkk örgütü üyesi silahlı insan olmazsa kürt sorunu çözülmüş olur mu? özellikle son soruya cevap istiyorum
_TaYFo_ Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 sg-1 said: sg-1 said: sorgulamıyorsunuz. Dediğim çok açık, şu an için pkk'nın yuvası bir tek kandildir, kandil ve civarı işgal edilirse ve bu süreç halka, özellikle güneydoğuya düzgünce anlatılırsa her açılımın, her adımın tıkır tıkır sağlıklı bir şekilde işleyeceğini söylüyorum. tıkır tıkır vatanın bölünmesi yolunda ilerleniyor,düzgünce anlatmaya kalksan kaç yazar.Bugün herşey güllük gülistanlık görünür,yarın gene sudan sebeplerle daha da fazlasını isteyecekler..
fede Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Leopar said: Sufi said: kandile nuke basmak dışındaki çözümünü bi anlatır mısın sg-1. forum uyeleri ne zamandan beridir hukumetin yaptiklari yanlislara alternatif sunmakla yukumlu? hukumetin yanlis politikalarini elestirebilmek icin daha iyi bir alternatif sunmak zorunda miyiz? burada ki uyelerin hicbiri politikaci ya da yuksek rutbeli asker degil o yuzden burada ki insanlardan alternatif bir cozum beklemenin veya insanlar bisey yazmayinca "LOLOLO dunyadan haberi olmayan ulusalcilar sizi, cozumunuz yoksa SAYGI DUYUNN" diye sacmalamanin da hicbir anlami yok neden diyemesin çözüm üret diye? şu konu 17 sayfa olmuş, sadece sg -1 tek başına 2 3 sayfalık yazı yazmış, neden çözümünü duymak istemeyelim? ha olmayabilir, çözümle ilgili bi fikri yoktur, olmak zorunda değil, kendisi söyler o zaman çözümle ilgili fikrim yok ama böyle olmamalı diye. söylemiş de zaten böyle olmamalı diye üstüne de kandili kuşatalım diyor. biz de sonra ne olacak diye soruyoruz. nesi sorun bunun
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 oncelikle kurt diye bir millet yok, onlar dag turkleri, isimleri karda kert kurt eden ayak seslerinden geliyor. kurtce diye bir dil de yok, surekli daglarda olduklari icin turkceyi unutup bozuk bir farsca kullanmaya baslamislar simdi bu iki onemli duzeltmeden sonra dikkat cekmek isterim ki, sg1 acilim surecinin guneydogu halkina uygun bi dille anlatilmasi durumunda butun sorunun cozulecegini soylemis zaten buradaki 'uygun dil', sufinin gectigimiz sayfalarda verdigi ornekteki dil gibi diye anliyorum ben, ama baska bir kasti varsa ben yanlis anlamisim, pesinen ozur dilerim =P
Leopar Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 fede tamam bende onu diyorum iste, insanlarin bi cozumu olmasi zorunluluk degil elestirebilmek icin, ama hem bu konuda hemde diger konularda boyle bir uslup goruyorum ve cok canimi sikiyor tamam varsa adamin bi cozumu, tartismak istiyorsa yazsin cizsin okur irdeleriz ama hukumetten daha iyi bir cozum uretemiyorsak hukumetin "cozumunu" elestiremezmisiz gibi bir uslup kullaniliyor bi buna ayar oluyorum bi de "DAHA COK KAN DOKULMESINI MI ISTIYORSUN??!" sorusuna hani boyle cocukken birbirimize sorup guldugumuz sorular vardir ya cavap olarak evet desende, hayir desende sonucu kotu olan sorular onlara benziyor
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Leopar said: ama hukumetten daha iyi bir cozum uretemiyorsak hukumetin "cozumunu" elestiremezmisiz gibi bir uslup kullaniliyor "nesi kötü bu filmin, SEN ÇEK DAHA İYİSİNİ O ZAMAN" gibin
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 fede said: sg -1, kandili kuşatalım demek ne demek, oradaki pkklalıları tasfiye etsen ne olur? kandil dağında konuşlanan pkk örgütü üyelerinin ne kadarı kürt? varsa diğer milletlerden ne kadar insan var? diğer milletlerden olan insanların orada bulunmasındaki amaç ne? bugün ortadoğuda hiçbir faal veya pasif pkk örgütü üyesi silahlı insan olmazsa kürt sorunu çözülmüş olur mu? özellikle son soruya cevap istiyorum ben yazımın hiçbir yerinde pkk biterse kürt sorunu biter demedim, bunu nerenizden uyduruyorsunuz, hayretler içerisindeyim. pkk terörist bir örgüt, eşkiya, barbar, milletinin ne olduğu umurumda değil, mühim olan bugünkü açılım konusunda pkk muhattap alınması durumunda olacaklar. Tipik bir şantaj süreci. Göz boyamak için şovlar eşliğinde teslim oluyor bir grup. Sonra istedikleri olmazsa (ki ne istediklerini bile bilmiyoruz, ama muhattabımız olarak aldık artık terörist pkk'yı) çatışma sürecinin yeniden başlamayacağının garantisi yok. Önce, bir şekilde, pkk zaptolunmalı, yanlızlaştırılmalı, basit söylemlerle bile başlanabilecek birşey bu aslında, dtp pkk'yı tamamen reddettiğini açıklasa bile büyük etkisi olur, bunu yapamayan dtp barıştan yana değildir zaten, sonra tehdit şantaj ortamı ortadan kalkmalı. Sonrasında taraflar özgürce, birbirlerinden korkmadan oturup sorunun çözümüne yönelebilirler.
fede Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 ben sana pkk biterse kalmaz demişsin demedim zaten abi pkk biterse kürt sorunu biter mi sence diye bi soru sordum o kadar
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 önce tali konular, sonra esasa gireyim. sg-1 said: bugünkü yöntemin teröristin şantajını görmek olduğunu söylüyorum. Bunu görmek için diplomat olmaya, asker olmaya gerek yok. "devletin iyi niyet göstermesini abuse etmek" bence için şantajdan daha doğru bir tanım olurdu. yine de dediğine nispeten katılıyorum. nispeten dememin sebebi, bardaktaki mevcut su yüzdesini bardağın boş kısmıyla ifade etmekten kaynaklanıyor. said: belli ki bunu siz de görüyorsunuz, bu sürece siz de inanmıyorsunuz, ama size sürekli başka çözüm olmadığı telkin edildiği için daha fazla sorgulamıyorsunuz. sürece inanmamaktan çok muhatabıma güvenmiyorum. bu arada "terörist muhatabımız değil" sözünü de reddediyorum. eğer yöntemimiz teröre destek veren herkesi soykırımdan geçirmek değilse eninde sonunda teröristi muhattap alarak çözeceğiz bu işi. başka çözüm görmemekten kastın eğer bugünkü somut uygulamaysa, tabi ki başka türlü uygulamalar da olabilir. ama prensipte çözümün gelebileceğini gördüğüm nokta, suçun sürmesini engellemeyi gevşetmeden suçtan vazgeçilmesini sağlamak için yöntemler üretmektir. ayrıca bana bir şeyin telkin edilmesi sözkonusu değil, ve sorgulamadığım hiç doğru değil. emin ol ki ısrarla savunduğum fikirlerimi bile sorgularım. gerekirse değiştiririm de. telkinle ve sorgulamadan bu işe destek verenler herkimse benim onlarla bir ilgim yok. (ofensif bişey söylemezsen defansif bi paragraf da olmaz yazdığımda) said: Dediğim çok açık, şu an için pkk'nın yuvası bir tek kandildir, kandil ve civarı işgal edilirse ve bu süreç halka, özellikle güneydoğuya düzgünce anlatılırsa her açılımın, her adımın tıkır tıkır sağlıklı bir şekilde işleyeceğini söylüyorum.buna en sonda bakalım. said: bu süreçte muhattap aranıyorsa pkk'yı reddetmiş bir kürt partisi, mümkünse dtp muhattap alınmalıdır, pkk değil, pkk'yı muhattap almak pkk'ya desteği sanıldığının aksine azaltmaz arttırır. keşke dtp, pkk'dan bağını koparabilecek ve peşindeki insanları pkk'sız sürükleyebilecek güçte olsa da bu dediğini yapabilsek. pkk konuş dediğinde konuşan, sus dediğinde susan bir parti. bu dediğine tamamen katılıyorum ama şu an olabilitesi yok. dtp'nin pkk'yı reddetmesinden umudumu keseli uzun süre oldu. pkk'yı muhttap almak ne şekilde muhattap aldığına göre sonuç verir. eylemin kendisi değil içeriği sonucu belirler bence. pkk hareketinin yasadışı olduğunun, hareketin devamında yeniden yasadışı duruma düşüleceğinin altı iyi çizilebilirse dediğin gibi sonuç vermez. said: Kısa süreli bir barış ortamı sağlanabilir belki, ama sürekli gergin bir hava oluşacaktır. Taraflar sürekli birbirinin açığını kollayacaktır. Sonunda ufak bir kıvılcımla yangının yine başlaması işten bile değildir. son derece olası. itiraz etmiyorum bunun olabileceğine. ama bunu öngörerek bunun olmasına karşı önlemler alınabilir belki. said: Tekrar söylüyorum, pkk'yı muhattap almak pkk'ya desteği arttırır, amaç pkk'yı yalnızlaştırmak olmalı. Benim metodum kandilin kuşatılması, daha iyi önerisi olan varsa ona da açığım. şimdi gelelim önerinin bütününe. kandilin kuşatılması... bu söylediğin öyle böyle bir operasyon değil. tam teşekküllü savaş durumundan bahsediyorsun. bunun işe yarayacağına inansak bile böyle bir harekatın fizibilitesinin çok detaylı yapılması gerekir. harekata uluslarası tepkinin ne olacağını iyi kestirmek gerekir. ırak'taki "yasal" güçlerin bu harekata müdahil olup olmayacağının çok iyi hesaplanması gerekir. hepsinden öte bu harekatın ne şekilde sonuçlandırılacağının belirlenmesi ve sonuçlarının nasıl olacağının iyi kestirilmesi gerekir. buraya kadar söylediklerim bu önerine karşı durmama sebep verecek şeyler değil. her ne kadar savaşa tamamen karşı bir insan olsam da ülkeler gerektiğinde savaşırlar. karşı olmak gerçeği değiştirmiyor. yani özetle çekincelerim bunlar olsaydı, bütün bu söylediklerimin iyi düşünülüp iyi hesaplanmasıyla böyle bir harekatı desteklerdim. ancak çok önemli başka bir sebep var. hani önerinin ikinci bölümünde söylediğin şey var ya... "halka, güneydoğuya düzgünce anlatılması" dediğin bölümdeki nesne: güneydoğu halkı. işte mesele şu kuşatalım dediğimiz kandilin köklerinin orada olması. kandili kuşatmamız durumunda kürtlerle türklerin arasında gerçek anlamıyla bir iç savaşı tetikleyebiliriz. yani olaya kandil ve güneydoğu diye iki bağımsız unsur olarak bakamayız. ikisi birbiriyle gereğinden fazla içiçe, tehlikeli bir biçimde iç içe. senin önerine destek veremeyişimin esas sebebi bu. bugünkü yapılana da karşı durmayışımın sebebi (desteklemek demiyorum çünkü gerçek anlamda bir desteğim yok, endişelerim çok fazla) bu iki unsur arasındaki bağı azaltma ihtimalinin oluşu. işe buradan başlanmalı zaten: kandil ve güneydoğu arasındaki ilişkinin zayıflatılması, etkisizleştirilmesi. ve bence bu kesinlikle "önce kuşatalım sonra bağı koparırız" yöntemiyle başarılamaz.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 fede said: ben sana pkk biterse kalmaz demişsin demedim zaten abi pkk biterse kürt sorunu biter mi sence diye bi soru sordum o kadar pkk biterse kürt sorunu mevcut durumda çözüleceğinden çok çok çok daha rahat çözülür. 25 seneden alınan derslerin yansımasıyla çözülür, bir terörist örgütün dayatmalarıyla değil. hangisi daha sağlıklı sonuç verir sence?
fede Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 bu söylediğin gibi daha iyi olur tabi. önceki 17 sayfada bunu söylemeyip, sadece kandile girelim biter gibi anlaşılacak postlar attığın için sordum. attıysan bile ben anlamamışım demekki ki sorma gereği duydum
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Leopar said: Sufi said: kandile nuke basmak dışındaki çözümünü bi anlatır mısın sg-1. forum uyeleri ne zamandan beridir hukumetin yaptiklari yanlislara alternatif sunmakla yukumlu? hukumetin yanlis politikalarini elestirebilmek icin daha iyi bir alternatif sunmak zorunda miyiz? burada ki uyelerin hicbiri politikaci ya da yuksek rutbeli asker degil o yuzden burada ki insanlardan alternatif bir cozum beklemenin veya insanlar bisey yazmayinca "LOLOLO dunyadan haberi olmayan ulusalcilar sizi, cozumunuz yoksa SAYGI DUYUNN" diye sacmalamanin da hicbir anlami yok bi müsade et konuşalım. şözümü yoksa yok der. ayıp değil günah değil çözümünün olmaması. "çözümüm yok ama bu yapılanın çözüm olmayacağına eminim" diye bir düşünce de gayet dayanaklı bir düşüncedir.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Sufi said: said: Tekrar söylüyorum, pkk'yı muhattap almak pkk'ya desteği arttırır, amaç pkk'yı yalnızlaştırmak olmalı. Benim metodum kandilin kuşatılması, daha iyi önerisi olan varsa ona da açığım. şimdi gelelim önerinin bütününe. kandilin kuşatılması... bu söylediğin öyle böyle bir operasyon değil. tam teşekküllü savaş durumundan bahsediyorsun. bunun işe yarayacağına inansak bile böyle bir harekatın fizibilitesinin çok detaylı yapılması gerekir. harekata uluslarası tepkinin ne olacağını iyi kestirmek gerekir. ırak'taki "yasal" güçlerin bu harekata müdahil olup olmayacağının çok iyi hesaplanması gerekir. hepsinden öte bu harekatın ne şekilde sonuçlandırılacağının belirlenmesi ve sonuçlarının nasıl olacağının iyi kestirilmesi gerekir. buraya kadar söylediklerim bu önerine karşı durmama sebep verecek şeyler değil. her ne kadar savaşa tamamen karşı bir insan olsam da ülkeler gerektiğinde savaşırlar. karşı olmak gerçeği değiştirmiyor. yani özetle çekincelerim bunlar olsaydı, bütün bu söylediklerimin iyi düşünülüp iyi hesaplanmasıyla böyle bir harekatı desteklerdim. ancak çok önemli başka bir sebep var. hani önerinin ikinci bölümünde söylediğin şey var ya... "halka, güneydoğuya düzgünce anlatılması" dediğin bölümdeki nesne: güneydoğu halkı. işte mesele şu kuşatalım dediğimiz kandilin köklerinin orada olması. kandili kuşatmamız durumunda kürtlerle türklerin arasında gerçek anlamıyla bir iç savaşı tetikleyebiliriz. yani olaya kandil ve güneydoğu diye iki bağımsız unsur olarak bakamayız. ikisi birbiriyle gereğinden fazla içiçe, tehlikeli bir biçimde iç içe. senin önerine destek veremeyişimin esas sebebi bu. bugünkü yapılana da karşı durmayışımın sebebi (desteklemek demiyorum çünkü gerçek anlamda bir desteğim yok, endişelerim çok fazla) bu iki unsur arasındaki bağı azaltma ihtimalinin oluşu. işe buradan başlanmalı zaten: kandil ve güneydoğu arasındaki ilişkinin zayıflatılması, etkisizleştirilmesi. ve bence bu kesinlikle "önce kuşatalım sonra bağı koparırız" yöntemiyle başarılamaz. diğer konular, dediğin gibi, detay, son kısmı aldım o yüzden sadece. Türkiye'nin en büyük sorunu değilse bile en kangren sorunlarından biri terör sorunu. 25 yıllık bir mazisi var. Üstelik neredeyse %100 iç sorun, uluslararası bir karmaşası yok, terörün kaynağının derdi bini aşkın bir ülkenin sınırları içerisinde olması dışında. Şimdi bu sorunu çözmeye karar verdiniz diyelim. En kati ve sağlıklı çözüm için gerekirse savaşırsın. Bunu sen de kabul etmişsin zaten. Sonuçlarını göze alırsın, ki ben bugün Türkiye'ye dayatma yapabilecek bir devlet tanımıyorum. Güneydoğuya anlatma konusuysa yalnızlaştırmaktan kastımdır zaten. Oraya çıkan çocuklarının başarısız olduğunu, yanlış yaptıklarını, kandırıldıklarını, olmayacak işler peşinde olduklarını anlatabilirsen, kandilden sağ çıkan çocukları (böyle bir durumda kitleler halinde teslim olacaklarını zannediyorum) dün yaptığın gibi sorgusuz sualsiz ailelerine teslim edersen, yani sen kendi şovunu yaparsan, kısacası pkk'nın beyin yıkayıcı tepe yönetimini yalnızlaştırıp desteksiz bırakırsan, pkk'nın mağlup olduğunu, başarısız olduğunu o insanlara kanıtlarsan, sonuca varman kolaylaşır. pkk zafer kazanmış görüntüsü yaratırsan bugünkü gibi, ağzınla kuş tutsan yaranamazsın, pkk kahraman sen mağlupsundur çünkü.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Sufi said: Leopar said: Sufi said: kandile nuke basmak dışındaki çözümünü bi anlatır mısın sg-1. forum uyeleri ne zamandan beridir hukumetin yaptiklari yanlislara alternatif sunmakla yukumlu? hukumetin yanlis politikalarini elestirebilmek icin daha iyi bir alternatif sunmak zorunda miyiz? burada ki uyelerin hicbiri politikaci ya da yuksek rutbeli asker degil o yuzden burada ki insanlardan alternatif bir cozum beklemenin veya insanlar bisey yazmayinca "LOLOLO dunyadan haberi olmayan ulusalcilar sizi, cozumunuz yoksa SAYGI DUYUNN" diye sacmalamanin da hicbir anlami yok bi müsade et konuşalım. şözümü yoksa yok der. ayıp değil günah değil çözümünün olmaması. "çözümüm yok ama bu yapılanın çözüm olmayacağına eminim" diye bir düşünce de gayet dayanaklı bir düşüncedir. benim çözümüm var, uygulayacak yürekli bi iktidar arıyorum.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 isimlerle iş yapmam, bunu yapan iktidar akp olsa ayakta alkışlarım.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 sg-1 said: Güneydoğuya anlatma konusuysa yalnızlaştırmaktan kastımdır zaten. Oraya çıkan çocuklarının başarısız olduğunu, yanlış yaptıklarını, kandırıldıklarını, olmayacak işler peşinde olduklarını anlatabilirsen ufak tefek noktalar dışında diğer söylediklerine ciddi bir itirazım yok. ancak şu alıntıladığım noktadaki endişemi bir kez daha ve son kez belirteyim. işte bu dediğin şeye kandile tam teşekküllü savaş açmayla başlarsak güneydoğuda (cehaletin diz boyu olduğu, insanların gerçeklerden çok kendilerine anlatılmışlara inandığı bir bölgede) lafını anlatabilecek sakinlikte ve akıl sağlığında bir insan bulamayabilirsin. edit: bu arada leopar'a söylediğim şey "çözümü olmasa bile" idi. sana önerin yok demiyorum. yazmış olduğun için bir önerin olduğunu biliyoruz.
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Unuttuğunuz birşey var. pkk neden böyle gurup teslimlerini yapıyor ? elebaşı neden destek vermeye çalışıyor ? pkk zafer kazandığı içinmi teslim olmaya geliyorlar ? yoksa çaresizlikten mi ? Güçlenen bir örgüt neden teslim olsun ya da bu işin bitmesi yolunda adım atmaya çalışsın ? Ülkenin içine girip , ülkeyi bölmeye çalışmak vs. diyenler olacak. Hiç inandırıcı bulmam bu söylemi şimdiden belirteyim.
Öne çıkan mesajlar