Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 10 yıldır kovboy kıyafetiyle gezen bakkal Durhadi Saraç, 29 Mart'ta muhtar seçildi. Kovboy muhtar, 'Atımla sokak aralarında devriye atıyorum. Mahalle huzurlu' diyor ANKARA - Çanıllı, Ankara’nın Ayaş ilçesine bağlı bir beldeydi. Yeni yerel yönetimler yasasının ardından iki mahalleye bölündü. Uluyol Mahallesi’nin muhtarı, kovboy kıyafeti, silahı ve atıyla dikkat çeken Durhadi Saraç oldu. Saraç’ın mesleği bakkallık. 10 yıldır kovboy kıyafetiyle dolaşıyor. Silah taşıyor. Ata biniyor. Kovboyluğu 1970’lerde TRT’de izlediği ‘İyi Kötü ve Çirkin’ ile başladı. İlk kovboy kıyafeti Meksika’dan hediye: “Yöremizi ziyaret eden büyü-kelçilik çalışanı bir Meksikalı bakkalıma da uğradı. Çok güzel bir dostluk geliştirdik. Benim kovboyluğa meraklı olduğumu öğrenince ülkesinden kovboy şapkası ve çizmesi getirdi. O günden sonra içimde sürekli taşıdığım kovboyluğu giyimime de yansıttım.” Saraç, belde mahalleye dönüşünce vatandaşın isteği üzerine muhtar adayı oldu. 29 Mart’ta açık arayla seçildi. Şimdi memnun: “Görevi layıkıyla yaptığımı düşünüyorum. Çünkü ben mahallemin huzurundan ve güvenliğinden de sorumluyum. Atımla sokak aralarında devriye atarım. Huzurun devamı konusunda mahallelinin de sağduyusuyla şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadık.” Peki hiç yadırganmıyor mu?: “Kovboy kıyafetlerimin tamamı siyahtır. Başka renk giyemiyorum. Giydiklerimin biraz farklı olduğunu biliyorum ama buradakiler artık buna alıştı. Bana bu yörede ‘kovboy’ veya ’Meksikalı’ derler. Çoğu vatandaş benim gerçek adımı bile bilmez. Bazen işlerin dolayısıyla Ankara’ya gidiyorum. Orada biraz insanlar beni garipsiyorlar. Kötü bir manada değil ama. Çoğu zaman yabancı sanıyorlar. Türk olduğumu belli edince çok güzel sohbetler gelişiyor. Özellikle kadınlar ve çocuklar beni çok sempatik ve farklı buluyorlar.” Muhtar Saraç’n ‘dost’larından biri de İçişleri Bakanı Beşir Atalay: “Bakan Beşir Atalay ile seçim çalışmaları için Ayaş’a geldiği sırada tanıştık. Kısa sürede aramızda iyi ahbaplık gelişti. Bunun dışında gerek Ayaş Kaymakamımız gerekse de Belediye Başkanımız her karşılaştığımızda kıyafetlerimden övgüyle bahsederler. Ben bu halimle çok mutluyum. En büyük hayalim gerçek kovboylarla tanışmak.” Ayaş’ın kovboy muhtarının bir hayali daha var: ‘Yahşi Batı’ filmini çeken Cem Yılmaz’a kovboyluk öğretmek: “Silah kullanmaktan ata binmeye, kement atmaktan giyinmeye kovboyluk ayrı bir yetenektir. Eğer Cem Yılmaz isteseydi ona kovboyluğu öğretirdim.” http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=959824&Date=18.10.2009&CategoryID=78 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 tabanca... ı-ıh.. olmamış hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 her saçma açıklamanın cem yılmaz'a dayanma sınırı diye bi değişken var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 tabancayı bilemem de tip yalnız 10 numara uymuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 rohirrim diye bağırmasa bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asfaloth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 andırıyo sanki? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Abimin eyeriyle Peacekeeper'ı eksik kalmış, tip tamam (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinkibinki Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 abim grand tuvalet at üstünde. tabanca çok kötü, foto için keşke oyuncakçıdan falan lazerli 6 patlar alsaymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 bildiğin "kötü" adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 farkettiyseniz gölgesinden bile hızlı resimde gölge yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 10 yıldır şu ana hazırlanıyosun bari bi 6patlar al be adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 O günden sonra içimde sürekli taşıdığım kovboyluğu giyimime de yansıttım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 UAHAHAHAHAHAHAHA muhtarın tip süper.. ama varya sanki böle YHÜÜRÜÜÜGİDİDD LANNZZZ SİDGİİDDD diye bağırsan koşarak kaçıcakmış gibi bir hali de var haha.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 honki ponki torino bu adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozgurtrk Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Fake! Sergeni fotoşoplamışlar! Burda Harbi benziyo ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar