Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teröristler Devlet Töreniyle Karşılanacak

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Teşvik mi, tahrik mi?
İçim rahat değil.. İyi niyetli bir girişim olarak görmüyorum.. Hafiften dayatma seziyorum..
Mesele şu..
Bugün eline silah almış ama çatışmaya katılmamış bir grup PKK’lı Silopi’den Türkiye’ye gelecek..
İyi; gelsinler, istediğimiz bu değil mi, silahlarını bırakıp gelsinler..
Ama öyle sessiz sedasız gelmiyorlar.. Törenle geliyorlar.. DTP’li milletvekilleri, belediye başkanları sınırda karşılayacakmış..
Davullar, zurnalar, zılgıtlar..
Yanlış olan bu..
Zafer havası yaratılması!.
*
Ankara’ya ‘barış’ yürüyüşü yapmayı planlıyorlarmış.. Bu, Kürt açılımı denen hadiseyi dinamitlemekten başka işe yaramaz..
Tahrik eder..
Zora sokar, yokuşa sürer..
*
Şu yaklaşıma da takıldım.. Gelen grubun amacı Kürt açılımı konusunda Ankara’yı sınamakmış..
Yani adım atmaya zorlamak..
Korkarım tersi olacak.. Bu girişim Hükümet’i adım atmamaya mahkûm edecek..
*
Diyorlar ki; Öcalan’ın iyi niyet gösterisidir..
İyi niyet mi?
Öcalan, PKK militanlarına neden Türkiye sınırlarının dışına çıkın çağrısı yapmıyor?
İyi niyet budur..
Efendim 1999’da yapmış da militanlar Türkiye’yi terk ederken çok sayıda kayıp vermiş..
Hani 1999 Türkiye’si başkaydı, 2009 başka..
*
Gelenler ne olacak? Eyleme karışmadıkları için büyük bir ihtimalle serbest bırakılacaklar..
Sonra..
Kritik nokta burası.. Hem karşılama hem sonrası.. DTP de çok önemli bir sınav verecek.. Tahrik etmeden, o manzarayı görenlere ‘neler oluyor ya’ dedirtmeden bu işi halletmesi lazım..
Kandil’den gelen PKK’lılar il il dolaştırılırsa, kahraman muamelesi çekilirse, gösterilerin vesilesi yapılırsa ortada ne açılım kalır ne de süreç..
*
Bugün belli olacak..
PKK, silahsız, çatışmasız, huzur dolu dönemi istiyor mu istemiyor mu göreceğiz..
Bu geliş teşvik mi, tahrik mi anlayacağız..

Mehmet Tezkan, Vatan
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

olaya karışmamış pkk'lılar silah bırakıp geri donuyo işte. Devletin kırmızı halıyla karşılaması falan yok. geldikleri gibide goz altına girecekler. Jandarma alıp götürecek.

bu kadar progatif bir başlık olamazdı

suvras said:

başlık hakikaten abartı olmuş devlet töreni filan yapılmaz ama zaten adamlar pişmanlıktan filan yararlanmak için geliyorlar teslim oluyorlar napalım sikertelim mi yani ?

Vingthor said:

Cuce said:

olaya karışmamış pkk'lılar silah bırakıp geri donuyo işte. Devletin kırmızı halıyla karşılaması falan yok. geldikleri gibide goz altına girecekler. Jandarma alıp götürecek.

bu kadar progatif bir başlık olamazdı

durum bu net bir şekilde. abartma çabasıda komik hakkaten

Horizon said:

sg-1'in herzamanki gibi kendi kendine polemik çıkarmak için attığı abest , alakasız başlıklardan biri.

Kaynak hürriyet ve taraf , başlık sg-1 polemik gazetesinden alınmıştır. Haha..

Masquerade said:

postları okumadım ama haberin içeriği ile topic adının pek bi alakası yok?

aquila said:

gerek yok sg-1 yazmis zaten.

merkezden husui vali görevlendirilip inecekleri yerdeki kutlamaları şereflendiriyor güzide hükümetimiz.
belediyeler halkın parasıyla gösteriler düzenliyor.

ama başlık progatif (o da ne demekse)
tu kaka sg-1

Adamlar göz göre göre teröristlere şov yaptırıyorlar, devlet de buna bilerek veya bilmeyerek cumhurbaşkanından valisine kadar ortak oluyor

ama başlık progatif (o da ne demekse)
tu kaka sg-1

valla nasıl bi mideniz var anlamıyorum.

bildiğin manda rejimi artık bu, direktiflerle yaşıyoruz,
gerçi epeydir böyleydik de hiç bu dönemki kadar bariz olmamıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

şu terör bitsin kan dursun diyenler gerçekten kara cahil, terör 10 sene öncesinde bitme noktasına geldikten sonra rte ve amerika tarafından hortlatılırken nerdeydiniz
apo lütfediyor da teröristler kışı geçirmek için yurda dönüyor gibi, 4 ay sora serbestler gibi haberler vardı etrafta lol
kafanızı kumdan çıkarın, dünyanın hiç bir ülkesi böyle bir aşşağılanmaya maruz bırakılmadı
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

şu terör bitsin kan dursun diyenler gerçekten kara cahil, terör 10 sene öncesinde bitme noktasına geldikten sonra rte ve amerika tarafından hortlatılırken nerdeydiniz
apo lütfediyor da teröristler kışı geçirmek için yurda dönüyor gibi, 4 ay sora serbestler gibi haberler vardı etrafta lol
kafanızı kumdan çıkarın, dünyanın hiç bir ülkesi böyle bir aşşağılanmaya maruz bırakılmadı

tamam bitmesin terör durmasın kan. her sene 100 lerce asker şehit olsun nasılsa bol bizim genç nüfus yollayın ölsün anasını satayım. askeri yollarla bitiyorduysa 25 yıldır neden bitmedi. bitirseydi şimdi dağa çıkarız diye konuşanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

25 yıldır aynı sistem ile bitirilmeyen bir terör varken , yetkililerden şehitlerin hesabının sorulmadığı bir anlayış varken, terör bitmez.

25 yıldır neden okadar operasyon yapılmasına rağmen , okadar şehit verilmesine rağmen , çapulcu dediğimiz , 4bin 5bin dediğimiz örgüt bitirilemedi diye sorgulayın. Bizim gibi büyük ve bütçeden en büyük paylardan birini alan bir ordu bukadar zamanda bukadar güçle nasıl bitiremez diye sorgulayın.

Ondan sonra , bu böyle çözülmez diye bağırmaya devam edebilirsiniz.

Neymiş ? Güçlü ordu , çok silah , çok operasyon 25 yılda bile böyle bir örgütü temizleyemiyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Türk ordusu şimdiye kadar pkk'yla savaşmış mı,
yoksa sadece çatışmış mı?

kökünü kurutma yönünde bir adım atılmasına izin verilmiş mi?

basit bir soru:

dönüp bakıyorsun suriye kampları temizlenmiş, ne ortadoğunun diğer ülkeleri ne de ermenistan pkk'ya kucak açamaz, iran zaten kendisi çekiyor pkk uzantısı pejaktan,
kala kala bi kandil var,

Türkiye ırak'a girip kandil çevresinde birkaç yıl kalabilmeye muktedir olsa bu süre sonunda pkk kalır mı?

ne tsk ne de devlet tümüyle, 25 yıl boyunca yapabileceklerini yapamamıştır, potansiyelini tam manasıyla kullanamamıştır.

size de "25 yıldır bişey değişmedi, bi de böyle deneyelim" yalanını yutturmuşlardır.
25 yıldır tam birşeylerin değişeceği kilometre taşları yaşanırken (apo'nun ve pkk'nın suriye'den tasfiyesi, iki önemli sınır ötesi harekat, apo'nun yakalanışı, sessizlik dönemi) ne olmuştur da o birşeyler bir türlü değişmemiştir?

bir daha "25 yıldır bişey değişmedi" diyene anti-klişe adamlarını göndericem.
Sosyal ağlarda paylaş

lozan'da sattılar musul'u da, halbuki ne güzel savaşacaktık, trakya'ya yürüyordu ordu. :(

hatta o da yetmedi, ikinci dünya savaşı'na da sokmadılar. oniki ada'yı filan geri alırdık. hep vatan hainlerinin oyunları bunlar. barış değil toprak lazım bize!
Sosyal ağlarda paylaş

sam ne saçmalıyorsun

@horican, kimseyi suçlu bulduğum felan yok, zihin cimlastiği yapıyorum sadece.

Kandil'de, çok değil, 2 yıl geçirsek pkk kalır mı?
bundan on yıl önce tam apo yakalanmışken saddam'la anlaşıp yapsaydık bu işi, bugün hala pkk'dan bahsediyor olur muyduk?
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

sam ne saçmalıyorsun

@horican, kimseyi suçlu bulduğum felan yok, zihin cimlastiği yapıyorum sadece.

Kandil'de, çok değil, 2 yıl geçirsek pkk kalır mı?
bundan on yıl önce tam apo yakalanmışken saddam'la anlaşıp yapsaydık bu işi, bugün hala pkk'dan bahsediyor olur muyduk?

Bunu uzman kişilere sormak lazım.. Hem tsk da hem devlet içindeki insanların arasında ,senin düşündüklerini düşünme kapasitesi olan insanlar vardır sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Wat ?
Bunun için Saddam'dan mı yoksa amerikadan mı izin alman gerekiyor ?

Adam kendi ülke sınırlarının içinde amerikanın koyduğu yssak nedeniyle 36.paralelin yukarısında uçak uçuramıyordu 92 yılından beri.

Kürtlerin kurtarılmış bölgesi nasıl oluştu zannediyorsunuz kuzey ırakta.
Sosyal ağlarda paylaş

orası doğru bak önce IMF den ve Amerikadan aldığımız borçları ödeyelim sonra höt der vururuz o yumruğu masaya. Saolsun adnan menderes aldı bi marshal yardımı sıçtı azımıza hala ödüyoruz bitmiyo. Adamlar bu böyle olucak diyo hop yapmak zorunkalıyoruz yakın başka bi tarafımızı istiycekler vericez borç yüzüne. Devlet adamlarımızda günü kurtarma ve kendi keselerini doldurma peşindeler işte ben onlara vatan haini diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...