Kumadam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Herkese iyi geceler; Aslında konu başlığı bir ifadeye sahip olsada ben içerikte birden fazla noktayı vurgulamak, yıllardan beri belirtiğim konuları yeniden üşenmeden bahsetmek istiyorum. Şöyle bir başlayacak olursak, hem burada hemde avaturk forumlarında oyunun kısırlığı, çabuk söndüğü(ne demekse), SOE'nin bu işi beceremediği vb. gibi sürekli olarak çeşitli başlıklar açılmakta, yeni öneriler dile getirilmekte ve hemen hemen bir kaç kez çeşitli fikirler bu konuda yoğunlaşmakta. Öyle veya böyle gördüğüm bu oyunu oynayan büyük bir çoğunluğun Jedi olma gibi bir beklentisi var. işte bu noktada Star Wars filmlerine bakıp zmaanda kısa bir geri dönüş yaparsak bu filmlerde herşeyin jedi'lardan oluşmadı, bir çok meslek ve bir çok karakteri içerdiğini, hatta bir Han Solo'nun, bir prenses Leia'nın en az jedilar kadar ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. İşte bu düşünce beni oyuna başladığımdan beri herzaman Jedi olma fikrinden uzak tuttu ve tutacakda. Şöyle bir kaba taslak oyunu ve mekaniğini inceleyecek olursak aslında dengeli bir ekiple bir çok zor görevler gayet güzel başarılıp çokda zevk alınabileceğini düşünüyorum. Bu açıdan baktığımda bardağın dolu kısmı olarak tarif edebileceğim noktada kısa sürede sağlanacak gelişimin aslında kötü yada kaka bir şey olmadığını düşünüyorum hatta en büyük avantajının kısa sürede gelişmiş karakterle ister galaktik sivil savaşına katılma şansı yaratması isterse de diğer bir çok quest'de görev yapma şansı tanıdığını düşünüyorum. Beni en mutlu eden sistem ise bir server da sadece bir karakter yaratma şansı (jedi hariç) gerçekten çok güzel bir uygulama, bir çok rol yapma oyunda atlanan ama bence atlanmaması gerekli önemli bir ayrıntı diye düşünüyorum. En başta dediğim gibi gitgide dallanıp budaklanıyorum yakıdna yazdıklarım kendi içinde bir bağ içermeyecek, şimdiden sizlerden beni mzur görmenizi rica ederim. Konuya geri dönecek olursak; oyundan sıkılma sadece beklentinin büyüklüğü yada küçüklüğü ile doğru orantılıdır diye düşünüyorum, eğer sadece aksyon beklerseniz oyunun sizi çabucak bıktırması çok normal ve ne siz anormalsiniz denek bu ne de oyun. Eğer oyunu bir devasa rol yapma oyunu olarak düşünürseniz ise, belkide oyunun bu kadar sığ olmadığını görme şansınız çok yüksek. Şimdi bu satırları okurken aklınıza gelen hayır öyle değil cümlelerini tahmin ediyorum. Ülkemizde ki oyuncu yapısında hemen herşeyi oyundan bekleyen mantığı gerçekten kavramış değilim, bir anıyla bunu anlatmak isterim, ilk özel UO servelerı açıldığında gelen eleştirilerden biri neden elf,cüce,vampir yada orklar bu oyunda yoktu, hatta bazı özel serverlar bu konuda ırk kapmasınıda eklediler oyunlarına, aslında kişisel görüşüm olarak gözden kaçan hep oyuncunun kendisini nasıl oynamak istiyorsa o şekilde oyanayabileceği bir oyundu, nitekim atlantic serverında stromreaver klanı osi'nin sağlamadığı imkanlar ile ork olarak oyunu oynuyorlardı kafalarına geçirdikleri ork maskesi ile kendilerini insandan ayırıyorlar, hatta deri renklerini olduğunca yeşile yakın seçerek oyuna başlıyorlar, saç ve sakalları olmuyordu, ki tüm grup bu işi bir adım ileri götürerek kendilerine bir alfebe bile yaratmışlardı (hoş belkide çalıntıda olabilir bu nede olsa orklar işte), tüm bunları gördükten sonra öğrendiğim odur ki, oyunu oyun yapan biziz, sistem değil, herşeye hakim olmak, herşeyi yapabiliyor olmak ne gerçek yaşamda mümkün neden sanal yaşamda zevkli olduğunu düşünüyorum. Hele hele modayı takip eder şekilde sürekli karakter yapısını değiştirmek bana rol yapma oyununda mantıklı gelmiyor. Şimdi diyebilirsiniz ki SOE yaptığı değişiklikler ve uygulamalarla oyuncularını buna mecbur ediyor. Ben buna da katılmıyorum, eskiden tek başınıza öldürebildiğiniz bir büyük yaratığı bu sefer bir grupla yapmanın ne kötü yanı olabilir ki, yada pvp de en büyük olmamanın, sonuçta fikrim odur ki, eğer pvp de en büyük olmak istiyorsanız stratejiniz ne kadar iyi olursa olsun, karakteriniz ne kadar gelişmiş olursa olsun en iyi bağlantı hızına sahip olmanız gerekir. Biraz toparlayacak olursak, tüm devasa rol yapma oyunları sadece sizin hayal gücünüzde vereceğiniz bedel kadar size eğlence yaratır. Biraz karışık oldu ama ne yapalım, dolmuşum sanırım. Son söz; Ne oynuyor olursanız olun, zevk alın. İnanın yaşınız ilerledikçe hayatta oyun oynamaya vakit ayırmanın değerini bir kat daha anlayacağız, zaman bu kadar değerli ve kısıtlıyken biraz da bardağın dolu tarafına bakmaktan bir zarar gelmez. Ölümsüz kalın[signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI Zulkir of Necromancy RED Red Mages Guild -------------------------------- Goktug Tetik - Star Wars Galaxies Eclipse - Combat Medic/Carbineer Kettermoor - Doctor/Pistooler - DARK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Bu yazının stiki olmasını, hatta swg için değil tüm mmorpg'ler için hyper-stiki olmasını isterim! +1[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Obi-Wan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Pörfekto, pörfekto yani.[signature][hline]Deno O'Connor-FrF-Eclipse Master Commando,Master Marksman,Master Medic,Master Scout,Master Pistoleer,Rifleman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 eh gerçekten güzel. keşke herkes senin gibi düşünse bu konuda.[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır. Azmodai, 09 Haziran 2004 20:21 tarihinde demiş ki: yalakalik yapmak isteyenler ozelime pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 bi insan nasıl bu kadar güzel düşünce okuyabilir düşündüklerimizin aynısını yazmışsın said: Kumadam, 14 Haziran 2004 23:27 tarihinde demiş ki: işte bu noktada Star Wars filmlerine bakıp zmaanda kısa bir geri dönüş yaparsak bu filmlerde herşeyin jedi'lardan oluşmadı, bir çok meslek ve bir çok karakteri içerdiğini, hatta bir Han Solo'nun, bir prenses Leia'nın en az jedilar kadar ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. İşte bu düşünce beni oyuna başladığımdan beri herzaman Jedi olma fikrinden uzak tuttu ve tutacakda. ztn bu oyunun sıradan bi mmorpgden öte Star Wars ruhunu yaşatan o atmosferi bize weren tek oyun olduğunu anlatabilsek insanlara çok güzel olcak ama... aynen senin gibi düşünüyorum. jedi olmak mı? peeh. pistolüyle ortalıklarda dolaşan sıradan bi adam, hatta belki bi freelancer olmayı deişmem hiçbişeye. *!episode 4'te han solo'nun silahıyla tatooine mos eisley'de jabba'nın gönderdiği rodian bounty hunter'ı haşladığı sahneyi hatırlar, iç geçirir*[signature][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 güzel bir düşünüş[signature][hline]|apache the taksimetre| have no fear,vlad is here! -vlad adama küfür ediyorum 'ohhh ohhhğssss' dio.-blackchaos[/i] allah allah deyip geçer genç osman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 İşte kumadamın sırrı ortaya çıktı! kumadam ultima online'ı bıkmadan yıllarca nasıl oynadı! hepsi bu yazıda! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codmaster Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Evet,ben de aynı şekilde düşünüyorum.Swg şu an Jedi vs BH olarak satıyor sadece,çok yanlış bir satış politikası bence.Çok para kazandırıyor filan ama,diğer meslekler asıl swgyi oluşturan elementler bence.[signature][hline]Eaglef Ifock of Eclipse Imperial Colonel R.I.P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sgecca Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 valla bence Han solo gerçekten Luke tan çok daha karizma ancak bir qui-gonn jinn ve master windu var ki sadece onlar benim jedilara tapmama sebep oldular... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute_X Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 /clap[signature][hline]Deadric Of Eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 valla aklımdakileri alıp yazıya dökmüşün..üşenmesem bende dökecektim bir ara:P[signature][hline]Bathory, 07 December 2003 21:43 tarihinde demiş ki: butun kız arklarım cok sevmisti cok rahat alıolar ellerine Emaleth, 24 December 2003 12:33 tarihinde demiş ki: "bok sıçtım" Halfmumi, 15 February 2004 21:21 tarihinde demiş ki: ehem,yumurtada yemiyoruz herhalde?oda civcivden çıkıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 SW atmosferi bile yeter bu oyunu oynamak için. Ki bence sistem olarak da süfer bir MMO kendisi. İş oyuncularda bitiyor senin de dediğin gibi. Şu an Nebula'da, o kadar seviyesiz oyuncunun arasında bile hala Role Play yapmaya uğraşan ve yapan Noldor loncası var en basit örnek olarak. SWG için de, son oyuncu bu dünyadan bıkana kadar, bu oyun oynanacaktır.[signature][hline][b]Penthesilea, MSN = [email protected] I feel peace within as your soul meets a new world A world where you may step up to a higher learning Take my hand and walk down the path of forgiveness Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 nebula hala duruyor mu?[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır. Azmodai, 09 Haziran 2004 20:21 tarihinde demiş ki: yalakalik yapmak isteyenler ozelime pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Alttakine geçiniz. Fazla olmuş. [Bu mesaj Penthesilea tarafından 15 Haziran 2004 19:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Efes Antik Kenti nasıl hala duruyorsa, o da öyle durabiliyor işte =)[signature][hline]MSN = [email protected][i] Hala gülümseyebilirken o çarpık tebessümünü dudaklarından eksik etme büyücü, çünkü kayıp da düştüğün zaman, o tek, minicik hatayı yaptığın an... ellerim üzerinde olacak. Tırnaklarım tenine batacak ve ölmek için yalvaracaksın. Ama ölüm bir türlü gelmeyecek Burada bir gün asırlar sürer Raistlin Majere. Ben de her gün, seni zindanında ziyaret edeceğim, -aklının zindanında. Ve beni eğlendirmiş olduğun için, beni eğlendirmeye devam edeceksin. Hem bedenin, hem ruhun işgence görecek. Ve her günün sonunda, acıdan öleceksin. Ve her gecenin başlangıcında seni yeniden dirilteceğim. Uyuyamayacaksın, onun yerine gelecek günün beklentisiyle uyanık yatacaksın. Sabah da göreceğin ilk şey benim yüzüm olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heyd Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 of be helal olsun +1 +1 +1 dahada gider hatta +999 ne diyim walla.gel sana bi buff hediye ediyim zaten combat medic/carbineer dedin gönlümü bi daha çaldın.support class dedigin boyle olur iste kardes! :) helal![signature][hline]Heyd Spinner Master Smuggler @ Eclipse Galaxy with Freedom Fighters Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2004 xxx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadATS2 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2004 /bow3[signature][hline]Army Captain of Vader Guardian of [TURK] Clan Loyal Protector of Hi'lal City sad eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s1eger Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2004 ben bulamadım oyunda jedi olmaktan başka bir amaç, bir zevk. oyun bana star wars havası vermedi stormtrooperlar dışında. şimdi jedi olunca en azından biraz renklendi oyun, bi de jedi olmam diye başlamıştım oyuna, iddialıydım :) tabi oyunun diğer yönlerinden zevk alanlar olabilir, keşke ben de alabilseydim diyorum.[signature][hline]v4v Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar