pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 O artık bitmiştir", "muhatap olmaktan bile çıkmıştır." Bu sözler Tayyip Erdoğan tarafından Rauf Denktaş için söyleniyor. Hem de KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın henüz görevinin başında olduğu 2004 yılında. Görüşme dönemin KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat ile yapılıyor. Erdoğan aynı görüşmede KKTC'nin bağımsız bir devlet olarak tanınması yönündeki taleplerin bir tarafa bırakılması için Talat'a taktikler veriyor. Erdoğan ve Talat'a arasındaki görüşmeyi İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin kamuoyuna açıkladı. Erdoğan'ın açıkça suç işlediğini belirten Gültekin, "AKP ve Talat, Denktaş'a karşı batılı emperyalistlerle kol kola bir faaliyet yürütmüşlerdir. Telefon görüşmesi bunu kanıtlamaktadır" diye konuştu. MEHMET ALİ TALAT - Şimdi benim bütün maksadım şu: Bir kere Denktaş'la bu yeni diplomatik atak süreci sürdüremeyiz. TAYYİP ERDOĞAN - Zaten o artık... TALAT - Çünkü o insan orda.. O orda olduğu sürece, resmin ortasında, bence kimse bize rağbet etmez ERDOĞAN - Mehmet Ali Bey, ben size bir şey söyleyeyim mi? O artık bitmiştir TALAT - İşte onu diyorum... Ben de onu söylüyorum ERDOĞAN - Ama artık onu sizin söylemenize gerek yok. Yani şu anda o muhatap olmaktan bile çıkmıştır ERDOĞAN - Şimdi işte Aralık 2004'e kadar biraz sabırlı gitmemiz lazım. TALAT - Doğru, doğru... ERDOĞAN- Yani o şeyi mesela, devlet mevlet işini hiç biz dile getirmeyelim. Başkaları getirsin dile... TALAT- Neyi, neyi neyi? ERDOĞAN- Yani "iki devlet olarak tanımanız lazım", şudur budur... bunu... TALAT- Ha... o çok zor, yani elde edilemeyecek şeyleri şimdi atmamak lazım... ERDOĞAN -Hiç dile getirmeye gerek yok... TALAT - Evet, evet, evet... http://ulusalkanal.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=11570&Itemid=5
Eternalus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 gizliydi karanlıktı derken, hem orta asyadan kopardılar hem kırk yıllık müttefik israili ezdiler. orta doğu kurtaracak sizi sanki.
necmi Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Eternalus said: kırk yıllık müttefik israili ezdiler. . (td)
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 "TALAT - Evet, evet, evet..." said: daha hızlı, daha hızlı
Farinal Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 necmi said: Eternalus said: kırk yıllık müttefik israili ezdiler. . (td) israille ilişkimizin bozulmasına bende karşıyım tamamen arapların ne faydasını gördük şu ana kadar
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 necmi said: Eternalus said: kırk yıllık müttefik israili ezdiler. . (td)Israil tabi ki muttefikimiz, orta dogu'daki belki de tek muttefikimizd bu adamlar basa gelene kadar.
Max Damage Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Başımıza getirende israilin piyonu dediğimiz bush.
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Eet ben de ordaydim isiklandirma baya kotuydu
Eternalus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 osmanlı zamanında bizi kesmişler ühü ühü diye değil, gerçekten israil varken şu bölgede araplardan cacık olmaz bırak müttefiği. o günleri görmeyiz umarım, en azından onlar diplomasiden anlıyo da bizim çocukluklarımıza göz yumuyolar, bi "boşverseler" bizi görürüz o zaman. neyse patlatmayayım konuyu.
necmi Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 israilden nefret etmek için yeteri kadar şey bildiğimi düşünüyorum evet neyse konuyu trollemeyelim
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 İsraille yıllardır birçok konuda zaten ters düşüyoruz , ona rağmen uzun süredir birçok dalda da işbirliği yapıyoruz. Şimdi kriz çıktı diye müttefikliğimiz bozuldu diye birşey yok. Bunlar abartı sallama yorumlar.
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Yalnız yazıda İsrail'le ilgili hiç bir olay yok :)
Eternalus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 evet pekaziz, bizzat ellerimle trollemiş gibi oldum ehe ehe.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 rauf denktaş gibi ekmek elden su gölden, adeta bir tahtta 32 yıl kral gibi, tek güç olarak otursam, ben de o düzen bozulsun istemem. o makamdan inmekte çok geç bile kalmıştır.
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Yiyip icip sicti diyosun yani... Etrafindakilere yedirmek dahil Ben daha 1 tane yolsuzlugunu degil yolsuzluk iddiasini duymadim. 32 yil bunu yapmadiysa eli opulesi adamdir
Leopar Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Sam said: rauf denktaş gibi ekmek elden su gölden, adeta bir tahtta 32 yıl kral gibi, tek güç olarak otursam, ben de o düzen bozulsun istemem. o makamdan inmekte çok geç bile kalmıştır. yanlis. bu adam bir muz cumhuriyetinin askeri cuntayla idareyi ele gecirmis fasist diktatoru degildi biyografi.info said: 1974 Türk Barış Harekâtı sonrasında 13 Şubat 1975'te Kıbrıs Türk Federe Devletinin ilânını sağladı ve Devlet Başkanı ve Meclis Başkanı görevlerini yürüttü. Federe Devlet Anayasası uyarınca 20 Haziran 1976 günü yapılan ilk Genel Seçimlerde büyük bir çoğunlukla, Halk tarafından seçildi. 1981'de ikinci kez Devlet Başkanlığına seçilen Denktaş, 1983'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ilan etti ve 1985'de Cumhurbaşkanlığına seçildi. 1990, 1995 ve 2000 yıllarındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tekrar kazanarak görevine devam etmistir. 17 Nisan 2005'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayan Denktaş, 24 Nisan'da görevi Mehmet Ali Talat'a devretti. kktcnin kurulmasindan once bile orada ki turk toplumunun sesi olmus, direnis doneminde EOKAya karsi savasmis, kktcyi fiilen kurmus bir insandan bahsediyoruz. sanirim kendisi "32 senedir tahtindan inmeyen kral gibi yasamis adam" betimlemesinden daha fazlasini hak ediyor.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 eh, ne dediğim anlaşılmamış belli ki. kral gibi yaşadığını ya da yolsuzluk yaptığını iddia etmedim. kral gibi ülkenin efektif tek hakimi olarak o koltuğa çakılıp kaldığını ve çözümsüzlük statükosunun bozulmaması için elinden geleni yaptığını, bunu da ekmek elden su gölden bir ülkenin hakimi olduğu için değiştirmek ihtiyacında olmadığını söylüyorum. adamın kendi kişisel niyeti ya da öncesinde neler yaptığı değil olay. hem türkiye, hem de kktc için bir yerden sonra faydadan çok zararı olmuştur.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 başkalarının ideallerini yaşayanlar kişinin kendi ideali olmasını anlayamazlar haliyle. iran'a girecem ben daha, kıbrıs'ta sorun istemiyorum, uslu çocuk olun
Sam Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 bu statükonun değişmesini istemeyenler bunların da değişmesini istemedi: terör sorunu, ermenistan'la ilişkiler, atanmışlar demokrasisi.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 iran'a girecem ben daha, kıbrıs'ta problem istemediğim gibi kafkaslar'da da mezopotamya'da da problem istemiyorum, uslu çocuk olun, o aranızda ayak direyenlerin hepsini zaptedin, içeri tıkın. entellere demokrasi diye yutturun, geri kalan vatandaşın umrunda değil nasılsa.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Sam said: kral gibi yaşadığını ya da yolsuzluk yaptığını iddia etmedim. kral gibi ülkenin efektif tek hakimi olarak o koltuğa çakılıp kaldığını ve çözümsüzlük statükosunun bozulmaması için elinden geleni yaptığını, bunu da ekmek elden su gölden bir ülkenin hakimi olduğu için değiştirmek ihtiyacında olmadığını söylüyorum. adamın kendi kişisel niyeti ya da öncesinde neler yaptığı değil olay. hem türkiye, hem de kktc için bir yerden sonra faydadan çok zararı olmuştur. Denktaş'a kral-padişah-despot falan diye giydirirken, o zamanlardaki durumu da gözönüne almak gerekiyor. Bu adam tepeden inme gelmedi oralara, Rumların etnik temizlik yaptıkları yıllarda kıçtan motorlu uyduruk sandallarda üçer beşer tabanca-tüfek taşıdı bizzat adaya, sırf halkı evleri basıldığında canını belki kurtarabilsin diye. Barış harekatından sonra da halk hepten onu destekledi ve güvendi. O da bu güvenlerini boşa çıkarmadı, tekrar katliamlar olmasın diye Yunan-Rum ve İçimizdeki İrlandalılar ile yıllarca boğuştu. Bu kadar tecrübeli, vatansever, cesur ve karşı tarafın ayak oyunlarına hakim bir adamın davasını ehil olmayan kişilere emanet etmesi vatanına ihanet olurdu. Gerçi kime neyi anlatıyorum değil mi, Amerikan mandası isterük bizim inekler çok az süt veriyoaaa diye bağırmışların zihniyetine.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Horizon said: İsraille yıllardır birçok konuda zaten ters düşüyoruz , ona rağmen uzun süredir birçok dalda da işbirliği yapıyoruz. Şimdi kriz çıktı diye müttefikliğimiz bozuldu diye birşey yok. Bunlar abartı sallama yorumlar. Arapım Arapsın Arap Arapız Arapsınız Araplar
Sam Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 sg-1, bazısı ülkenin kuruluşunun bile ötesine uzanan sorunlar için çözüm ihtiyacını 10 yıllık akımlarla açıklamaya çalışmak komik oldu. ramazan, denktaş da aynen senin gibi ya çözümsüzlük ya vatan hainliği kafasında olduğu için inmesi lazımdı tahtından, en nihayetinde indi.
Leopar Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Sam said: eh, ne dediğim anlaşılmamış belli ki. kral gibi yaşadığını ya da yolsuzluk yaptığını iddia etmedim. kral gibi ülkenin efektif tek hakimi olarak o koltuğa çakılıp kaldığını ve çözümsüzlük statükosunun bozulmaması için elinden geleni yaptığını, bunu da ekmek elden su gölden bir ülkenin hakimi olduğu için değiştirmek ihtiyacında olmadığını söylüyorum. adamın kendi kişisel niyeti ya da öncesinde neler yaptığı değil olay. hem türkiye, hem de kktc için bir yerden sonra faydadan çok zararı olmuştur. denktas gorevi birakali 4 seneden fazla oldu. kibrista cozum hala yok.
Öne çıkan mesajlar