Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kısırlaştırma

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

Benim de 7-8 ay civarında bir dişi kedim var. Kısırlsştırmayı düşünmüyorum henüz, çok minik. İlk kızışma dönemini atlattıktan 1-2 ay sonra yaptıracağım. Kızışma dönemi kedi ve sahibi için biraz zorlu geçse de, dayanılmayacak gibi değilmiş.

önemli not: Kediler kesinlikle kızışma dönemi esnasında kısırlaştırılmıyorlar. Kızışma dönemi başladı ise, atlattıktan sonra kısırlaştır. Zaten kendini bilen bir veterinerin, kızışma döneminde kısırlaştırma yapmaması gerekir.

edit 1: kedinin sert bir tonda miyavlaması, kızışma döneminde olduğunun yeterli kanıtı değil. Yerlerde yuvarlanması, cinsel organını oraya-buraya sürmeye çalışması, miyavlamalarının bayağı bir canhıraş olması gerekiyor. Sesinin en çok yankı yapabileceği yerlerde (cam kenarı, koridor v.s.) miyavlıyor, evdeki ya da eve gelen erkeklere yanaşıp sürtünüyor fln.

edit2: konu dışındaki sorunun ciddi olduğunu varsayıp cevaplıyorum: kedilerin bu dönemi atlatması için verilen 1.hormon iğneleri, (kızışmanın başladığının düşünüldüğü tercihen ilk gün, ki her kızışma döneminde -yaklaşık 4 ayda 1- yapılıyor, ve pahalı) 2. hormon hapları (haftada bir kedinin ağzı açılarak boğazına doğru bırakılıyor, zor anlayacağın), nispeten ucuz.

Fakat gerek iğne, gerekse hapların kedi için çok zararlı olduğu, hormon dengesini alt-üst ettiği ve kısırlaştırılmaya karar verilirse de,ameliyat sırasında komplikasyonlara neden olduğu söyleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Lol benim veteriner de tam tersini soyledi, ne kadar erken kisirlastirirsan kedinin sagligi icin o kadar iyi dedi. Ben de gecen pazar kisirlastirdim.

Yanniz hayvan eskiden kendini cok sevdirirdi, kucaga alindii an uyku moduna geciyodu, simdi tirnak cikariyo indir beni diye. Ve sacmasapan yerlere gidip miyavliyo hala. Gel diyince susup geri geliyo sms direk.

Kedim ocak dogumlu, 9 aylik
Sosyal ağlarda paylaş

bizim kız yazları çok fena oluyor. geceleri uyutmuyordu kesinlikle bağırmaktan. benim peşimden koşuyordu serbest bırakınca da.. karanlık ve hafif serin yerlerde daha rahat geçiriyorlarmış bu dönemlerini. ondan eğer taşıma kutusu falan varsa ona koyun çok azıttı mı, yemek içmek için çıkarın bi. başka türlü ders mers çalıştırmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...