Mayhem Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Selam, 8 aylık kedim olan şüküfeyi artık kısırlaştırma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Evde kendi kendine sert bir tonda miyavlamaya başladı. Bu kısırlaştırmamın gerektiğinin bir işareti olsa gerek değil mi? Yoksa biraz daha beklemelimiyim? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Eş bul lan yazık. Kısırlaştırma ilerde ciddi hastalıklara sebep oluyormuş diye duydum kedilerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Yok ya enikleriyle uğraşamam asdasd zaten kendisine zor bakıyorum hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 4aylıkken başlıyolar.geç bile kalmışsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 yazık ya :( üzülüyorum ben hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Sahiplenmek isterseniz kedimi verebilirim (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 bundan sonra kedinize şukufe diye ad koymayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Benim de 7-8 ay civarında bir dişi kedim var. Kısırlsştırmayı düşünmüyorum henüz, çok minik. İlk kızışma dönemini atlattıktan 1-2 ay sonra yaptıracağım. Kızışma dönemi kedi ve sahibi için biraz zorlu geçse de, dayanılmayacak gibi değilmiş. önemli not: Kediler kesinlikle kızışma dönemi esnasında kısırlaştırılmıyorlar. Kızışma dönemi başladı ise, atlattıktan sonra kısırlaştır. Zaten kendini bilen bir veterinerin, kızışma döneminde kısırlaştırma yapmaması gerekir. edit 1: kedinin sert bir tonda miyavlaması, kızışma döneminde olduğunun yeterli kanıtı değil. Yerlerde yuvarlanması, cinsel organını oraya-buraya sürmeye çalışması, miyavlamalarının bayağı bir canhıraş olması gerekiyor. Sesinin en çok yankı yapabileceği yerlerde (cam kenarı, koridor v.s.) miyavlıyor, evdeki ya da eve gelen erkeklere yanaşıp sürtünüyor fln. edit2: konu dışındaki sorunun ciddi olduğunu varsayıp cevaplıyorum: kedilerin bu dönemi atlatması için verilen 1.hormon iğneleri, (kızışmanın başladığının düşünüldüğü tercihen ilk gün, ki her kızışma döneminde -yaklaşık 4 ayda 1- yapılıyor, ve pahalı) 2. hormon hapları (haftada bir kedinin ağzı açılarak boğazına doğru bırakılıyor, zor anlayacağın), nispeten ucuz. Fakat gerek iğne, gerekse hapların kedi için çok zararlı olduğu, hormon dengesini alt-üst ettiği ve kısırlaştırılmaya karar verilirse de,ameliyat sırasında komplikasyonlara neden olduğu söyleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 çok çok çok dayanılmaz bir hal almadığı sürece 1 yaşından önce kedinizi kısırlaştırmayın diyim ben size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Hatta erkek kedi için 1.5 yaştan önce kısırlaştırmayın deniliyor. Kısırlaştırılan erkek kedi idrar yolu, böbrek hastalıklarına eğilimli. 1.5 yaş öncesi kısırlaştırıldıklarında olasılık artıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Lol benim veteriner de tam tersini soyledi, ne kadar erken kisirlastirirsan kedinin sagligi icin o kadar iyi dedi. Ben de gecen pazar kisirlastirdim. Yanniz hayvan eskiden kendini cok sevdirirdi, kucaga alindii an uyku moduna geciyodu, simdi tirnak cikariyo indir beni diye. Ve sacmasapan yerlere gidip miyavliyo hala. Gel diyince susup geri geliyo sms direk. Kedim ocak dogumlu, 9 aylik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 kısırlaştırma işlemi hayvanların bir süreliğine dengelerini bozuyormu böyle ? yoksa sendeki yan etki flnmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Bence normal. Kedi daha yeni amleiyat oldu sonucta. Bikac hafta icinde duzelir diy dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Kedin dişi mi? Erkek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Erkek. Yalio hala orasini salak hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 bizim kız yazları çok fena oluyor. geceleri uyutmuyordu kesinlikle bağırmaktan. benim peşimden koşuyordu serbest bırakınca da.. karanlık ve hafif serin yerlerde daha rahat geçiriyorlarmış bu dönemlerini. ondan eğer taşıma kutusu falan varsa ona koyun çok azıttı mı, yemek içmek için çıkarın bi. başka türlü ders mers çalıştırmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Yavru almayı planlamıyorsanız, kısırlaştırın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 kedi ve köpeklerde kısırlaştırma operasyonu ilaçla mı yapılıyo yoksa fiziksel bi operasyon mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 ne ilaci abi cat diye kesiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 İlaçla anca erteleniyor ve yan etkileri çok fazla, kesin ve en temiz çözüm operasyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 soulberry said: kedi ve köpeklerde kısırlaştırma operasyonu ilaçla mı yapılıyo yoksa fiziksel bi operasyon mu? açıyorlar topları, içini boşaltıyorlar (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Vargath said: Yavru almayı planlamıyorsanız, kısırlaştırın. her sekilde kisirlastirin, yeterince yavru var zaten. ayrica sagligiyla oynuyorsunuz kisirlastirmayarak : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 sevişme isteklerini etkilemiyor mu bu top oyma işlemi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Sevişme istediğini dürten hormonun kaynağı toplar olunca, pek kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 oynamayın hayvanların libidolarıyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar