Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bosch, fabrikadaki mescidi kapattı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ayrica 15 dk azmis, hani ben kendim dusunuyorum, oyle anlassam bile calisanlarla, 15 dk uzerinden anlasmam, 1 hafta test yaparim onlardan habersiz, bakarim isi biraktiklari andan gelip ayni uretkenlikle ise devam ettikleri ana kadar ne kadar sure gecmis. 45 dk falan olur zaten hesap kafadan yanlis olmus. Cunku adam bolunuyo focus dagiliyo bi kere. Icine abdestini vs koy, 45 dk dan az surmez bence.

herneyse isin matematigini bi kenara birakalim, ortada verilmis bir hak oldugu icin sorun olabilir. Yani calisan girerken bu kosullari bilerek girdiyse simdi hakkinin elinden alinmasindan dolayi bir tazminatla isini birakabilir. Bence yasal olarak vardir hakki. Gitsinler onu denesinler, eger o sartlarda ise giren varsa onun hakkidir onuda almak..
Mesaj tarihi:
penth bisi sorucam, su indianlar varya hani kafasinda takkesi, 7 metre ense killari, her yerinden kil firlayan kafasinda takke olan adam iste, microsoft da var mi oyle tip calisan, gordun mu hic? bazi sirketlerde varda buyuk sirketlerde gormedim ben burada daha, merak ettim ms de var mi?
Mesaj tarihi:
Dragonmax said:

nileppezdel said:

Bişey olması şart değil. Şirketin çalışanlarına sağladığı "ekstra" bir özgürlük ve keyfi olarak bunu kesebilir. Ayrıca namaz arası olmazsa verimlerinin daha fazla olacağı kesin. İşler kötü gidiyordur, daha verimli işgücü alalım demişlerdir?

dorudur. zaten mantıklı da.. türkiyede mescidi olan bir tane firma görmedim. yani vardır da. ben hiç öle firmalarla yüz göz olmadım :P

ayrıca yukarıda da dediim gibi, ben sadece cuma namazı kılınıyor (öğlen molasında) ve şirket buna karşı çıkıyor sandım. hani ilk etapta aklıma şu geldi, öğlen yemek molası, ister yemek yer ister namaz kıalr ister malak gibi uyur bi kenarda. gibi gibi.. ama 5 vakit namaz kılınmak isteniyorsa, o iş olmaz..

bilgi olarak
mescidi olmayan devlet kurumu kalmadı gibi bişey
Mesaj tarihi:
nedanko said:

penth bisi sorucam, su indianlar varya hani kafasinda takkesi, 7 metre ense killari, her yerinden kil firlayan kafasinda takke olan adam iste, microsoft da var mi oyle tip calisan, gordun mu hic? bazi sirketlerde varda buyuk sirketlerde gormedim ben burada daha, merak ettim ms de var mi?
benim menajerim onlardandi, donunce de yine o olacak gibi :)

herif cok enteresandi abi, kafada sarik, hic kesilmemis sac (adamlarin vucutlarindaki killari kesmeleri yasak) falan, ama adam su ana kadar tanisik oldugum en guzel ve sik giyinen insandi. cok garip bir adamdi yahu ehue. herif gecen yaz ms capinda yonetim basarisi odulu falan aldi essek gibi de basarili ve zeki bi adam.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:

7. yuzyilda issiz gucsuz Arap kavimlerinin hayatini duzenlemek amaci guden bir ibadetin modern is hayatinda yeri yok ya. Ayni sekilde sakalin da yok.

düüüüuuud, inanmıyosan saygı duy!
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:

7. yuzyilda issiz gucsuz Arap kavimlerinin hayatini duzenlemek amaci guden bir ibadetin modern is hayatinda yeri yok ya. Ayni sekilde sakalin da yok.

Ona bakarsan sen 21. yy'da insanların yaptıkları ibadetlere saygı duymayı öğrenememişsin. İbadet kimseyi rahatsız etmeden , hiçbirşeyi aksatmadan , izinli şekilde yapıldığı sürece iş yerinde sadece kişiyi bağlar.
Mesaj tarihi:
aquila said:

İsyerinde yapiliyosa kisiden fazlasini baglar o.

said:
kimseyi rahatsız etmeden , hiçbirşeyi aksatmadan , izinli şekilde yapıldığı sürece iş yerinde sadece kişiyi bağlar.

demişim , neden kişiden fazlasını bağlıyor ?
Mesaj tarihi:
yoo aynı anda yapılması gerekmiyo da, atıyorum günde yarım saat tuallette geçiriyosan, bi yarım da namazda geçirmene izin vermezler ve haklılar. benim iş yerim olsa ben de izin vermem. devlet dairelerinde durum daha farklı tabi. ben geliyorum 10 dakkaya diyip çık istediğini yap gel ama özelde yemezler
Mesaj tarihi:
abı fabrıkada 500 kişi calışıyosa, bunların 100'u ezan okunduğunda kalkıp namaza giderse ne olur düşünebiliyomusun?

exel değil bu fabrıka, 100 kişi eksik calışmazki.
Mesaj tarihi:
abi iki ezan arası dediğin 5 6 saatlik süre, eğer planlanırsa işler aksamadan kesinlikle yürür herkes namaza gitse bile ama sorun bu değil, sorun orda çalışanın bireysel olarak çalışma vaktinin azalması. insanların tualet vakitleri bile tutuluyo artık çoğu şirkette.
Mesaj tarihi:
bi soru
ibadet edicem diye işten kovulup evde çoluğunu çocuğun aç kalmasını istermisiniz bu devirde ?
eğer hala yok kardeşim ben ibadetimi yaparım kovulmak umrumda değil. benim için diğer taraf önemli diyosanız vay halinize.
Mesaj tarihi:
İşçilerin belirli bir zamana kadar yasal olarak mola verme hakları var. Bu zaman zarfı içerisinde tuvaleti de , namazını da halletmesi gerekiyor işçinin.

Kimisi namazı merasime dökmüş ama namazın hepsinin toplamı tüm sünnnetleriyle 30 dakika ediyor. Bu adam sabah-öğlen-ikindi namazını sünnetleriyle kılsa 15 dakika bir zaman eder. O yüzden kendi işyerimde de, çoğu fabrikada da mescitler vardır ve insanlar ibadi ihtiyaçlarını karşılar.

Doğal olan budur , olması gereken de budur .

Fakat sen işçi olarak bunu tutar 1 saate yayarsan, ya da namaza gideyim diyerek fabrikanın işini aksatıyorsan , yönetim de sana müdahele edemeyecek kadar yetersizse ortaya çıkan tablo bu oluyor .
Mesaj tarihi:
çalışırken farz olan ibadetini de yap, müslümansan yapmak zorundasın ama sömürme.

Çalışmak ibadettir tabi nafile namaz kılacağına çalış daha iyi .
Mesaj tarihi:
Cuce said:

Nasıl neden değil.

ibaded'i iş yernin verimliliğini bozuyo işte.

Cuce okumuyormusun mesajları :)

said:
kimseyi rahatsız etmeden , hiçbirşeyi aksatmadan , izinli şekilde yapıldığı sürece iş yerinde sadece kişiyi bağlar.

Dedim. İş yeri izin veriyorsa belli saatlerde , ona göre düzenleme yapılıyorsa neden şahıstan fazlasını ilgilendirmiş olsun kendi ibadeti ? Böyle yapıldığında bir sorunmu teşkil ediyor ?
  • Yeni Oluştur...