di Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Selamlar, 2,5 milyon satirlik bir dosya icerisinde cat + grep ikilisi ile arama yapmayi denedigimde sonucu 3-4 saniyede aliyorum. Bu sureyi dusurmek icin onerebileceginiz yol yordam var midir ? Yani yazilim olmasi sart degil, sadece algoritma ya da fikir de yeter. Ben kodlarim gerisini =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Hadi lan, aslansiniz kaplansiniz bilirsiniz. Index olustur demeyin ama. Onu zaten yapiyorum, onun haricinde bir yol yontem istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 işlemciyi upgrade et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mail logunda aradigini varsayaraktan, tarihe gore bir filtreleme yapabilirsin. Ornegin aradigin tarih/saat bulundugun satirdan bilmem kac dakka ilerdeyse ( istatistiksel olarak incelemen lazim tabii bunu once ) 5000 satir skip edersin v.s. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Yok abi daha cok iliskisel verilerin text dosyasina dump edilmis haliydi data. Verilerin sirasini degistirmek belki ise yarayabilirdi ama zaten denemisiz. Geriye deneyebilecegimiz pek bisey kalmasi sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 indexlemek zorundasın dediğin gibi.. hashtable kullan indexlerken de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 merge et, parçalara böl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Daha hızlı bir harddisk almayı düşünebilirsin. Raid ile aynı harddisk'ten birden fazla takarak hızlandırabilirsin. Hatta birden fazla bilgisayar ile paralel arattırabilirsin (becerebilirsen :p). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mirage said: Daha hızlı bir harddisk almayı düşünebilirsin. Raid ile aynı harddisk'ten birden fazla takarak hızlandırabilirsin. Hatta birden fazla bilgisayar ile paralel arattırabilirsin (becerebilirsen :p). super computer alsin hatta di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Astral Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 önce parçalara böl, winsyntax var, çoklu dosyalarda toplu arama, değiştirme vs. konularında süperdir. tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Perl biliyorsan ufak bir perl programi direk. ha performans acisindan bilmiyorum tabi 3-4 saniye olayi ne olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 satır atlayarak arasın, biraz heycan gelsin olaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 hatta 5 satirda bir tequila shotlasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 google'a ver tarar o 0.3 snde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 soyle bisi var denedin mi? http://tdas.wordpress.com/2008/02/03/speed-up-grep/ birde sorted dosyalari daha kisa surede ariyor gibi bisi kalmis aklimda oyle denesene bi. ya da bu sreukli olacak bisiyse ve dosya sabitse dosyayi alfabeye gore bol, 40 a falan boldugunde hizlanir bayagi a b c diye arayip bulunca ne yapacaksin bi de, yani icinde var mi yok mu diye ariyosan, ve kritik bisiyse baska yollarda var saliselere indirebilecegin. edit hatta diger yolu soyliyim, sphinx kur orada indexlet, bulman 0.001 sn falan alir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Yeni fikirle geliyorum, bu 2.5 milyon satirlik dosya ayni dosya mi, her seferinde bunu mu kullaniyorsun? Eger oyleyse Trie diye bir data structure var, bi kere ona yukleyeceksin sonra instant bulacaksin direk sonuclari: detayina giricektim ama wiki sagolsun varmis aciklamasi :) http://en.wikipedia.org/wiki/Trie kesin milyon tane vardir zaten nette de, ben ingilizce icin yazmistim zamaninda bir tane, C++'da, isine yaricaksa gonderebilirim. Node class'iyla oynayarak pointer sayisini 26 dan 29'a cikarirsan ve ingilizce karakterleri cikarip turkceleri eklersen turkce olur zaten :) Wikideki ornek tam iyi degil gerci bence, her node'da bir karakter tutucaksin sadece sen, mesea adam to'yu t -> to diye tutmus, sen t -> o diye tutucaksin, ve de sayilar yerine eger o node'da tamamlanan bir kelime varsa 1, yoksa 0 tutacaksin, t'de 0 o'da 1 olcak mesela bu ornekte.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Hayat ne garip kodlar filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 dosyayi ikiye bolmek ne kadar suruyor? 2.5 milyon satir pek bir sey ifade etmiyor aslinda, kac gb (2.5milyon satirda 1 kolon da olur 100 kolon da)? wc -l diyip satir sayisini aldiktan sonra dosyayi tail'la ikiye bolmen ne kadar suruyor? Sonra bu islemi recursive bir sekilde yaparak ararsan hizlanirsin. Ama dedigim gibi, onemli olan dosyayi ikiye bolme hizin, bu da dosyanin boyutuna bagli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Dosya sik arananlar ust siralarda olacak sekilde tasarlanmisti esasen. Yani buna ragmen sikinti yasandi =) O sebeple vazgectik bu yoldan yordamdan. Farkli birseyler ustunde calisiyorum su anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar