Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"atatürk'e şirk koşulamaz"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
huun said:

özal'ı atatürk'e şirk koşmak olacak hehe

yalnız o mesajıma bir açıklama getirmek durumundayım sanırım, liberal görüşle falan hiç ilgisi yok. isteyen şu an tayyip'i bile atatürk'le bir tutabilir, nihayetinde kendi fikridir.

atatürk benim için milletine, devletine büyük hizmetleri olmuş büyük bir devlet adamdır. milletine, devletine büyük hizmetleri olmuş başka birisi gelir, o da büyük bir devlet adamı olur benim için. tutup atatürk'le yeni elemanın hizmetlerini karşılaştırmak, hele hele hangisi daha büyük diye saçma sapan tartışmalara girmek yersiz.

konuyla ilgili beni en çok rahatsız olduğumsa, şirk kelimesinden dini vurgu anlamı çıkarılması. hiç öyle bir niyeti olmadığı halde birisinin yanlış bilgiden dolayı zan altında bırakılmasıydı.

referans gösterilince çenem açıldı ^^

huun'a bir kere daha katılıyorum.

(ne güzel, uzun uzun yazmaktan kurtuluyorum)

Sufi said:

yav tenekeadam, program tek kelimeyle komedi... ona birşey dediğim yok zaten. ne gazeteciler ne sunucu ne de siyasetçi... tam anlamıyla hepsi sınıfta kalıyor.

Sunucu berbat o programın. hiç sevmiyorum o programı.
Mesaj tarihi:
Sufi said:

Dragonmax said:

bu ayrı bi mevzu tabi. ama benim hoşuma gitmeyen şey, kullanılan """şirk""" kelimesinin din min vs anlamına getirilip farklı bakılması.. kelime doğru.. mantık yanlış olabilir.a am kelime doğru.. bence herkes bu şekilde (msla snn gbi) mantığı eleştirmeli. cümleleri kelimeleri oraya buraya çeker biyere varılmıyo çünkü..

allah aşkına bu kadar da yapmayın. kaçınız bugüne kadar şirk koşmak tabirini kullandı? kaçınız bu tabiri "allah'a şirk koşmak" kalıbı dışında herhangi bir yerde gördü? pratikte (özellikle de türkçede) dinsel alandaki kullanımından başka hiçbir kullanımı yok.

dikkat: şirk koşmak=din demiyorum zaten. dinden başka kullanımı olmadığı için dinsel bir çağrışım yapıyor diyorum.

bak örnek vereyim:

hadis: hadise, olay, vukuat demek.
"atatürk'ün bir hadisinde şunlar şunlar olmuştur"* diyerek atatürk'le ilgili yaşanmış bir olayı anlatsam doğru bir yol izlemiş olmam. çünkü hadis kelimesi anlamından bağımsızlaşarak özel bir duruma tahsis edilmiş pratikte.

yapılan benzetme, çağrışım tam olarak buna benzer birşey.

ha lebette ki çıakr deriz "arkadaşım hadis demek olay demek, ne var bunda?" ama realiteye gözümüzü kapatmaktan başka birşey olmaz bu.

*: hatta bak daha vurgulayıcı hale getirelim: "atatürk bir hadis-i şerifinde 'ne mutlu türküm diyene' demiştir"
ama kelime doğru :( banne
  • Yeni Oluştur...