Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bakan Çiçek'e kürsü terk ettiren protesto

Revell

Öne çıkan mesajlar

kardeşim adamlar tepki göstermiş. İstemiyoruz sizi burada zaten yaptıklarınız ortada konuşmanızın anlamı yok demişler. İnsan istenmediği yerde durmaz. Kendiside ayrılmış sonra ağlamış bukadar basit. dediğim gibi çıkardı dışarıya alırdı etrafına kankası olan polisleri ( zaten polislerle gelmiş paşam) toplardı etrafına gazetecileri konuşurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Heralde rahatsız olunur. Oraya da 1 değil 3 salon öğrenci bile dolar birileri tarafından .Tabi ki yani.

edit: imla

HAHAHA EVET ERGENEKON TOPLADI ORAYA ÖĞRENCİLERİ!

ayrıca döner sermaye neden çıkmıştır, neden akademik olarak gelişememiş üniversiteler bi araştır. Devlet kaynakları kankalarına aktaracağına, üniversitelere aktarmış olsaydı bal gibi gelişirdi akademik olarak.

Kaynakları ellerinden aldıktan sonra birde üstüne borca batırdıktan sonra adam gibi profesörlerin, hocaların vakıf üniversitelerine kaçmasını sağladılar. daha ne konuşuyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Fikirden çok ideoloji denmiş hehe:

balon said:

Sevgili Redeagle,

Bir üniversite, öğrencilerin, rektörlerin , sol görüşlülerin ya da sağ görüşlülerin babasının malı değildir. Üniversite herkesin görüşünün özgürce paylaşabildiği , dinlendiği, her şeyin ölçüsünde yapıldığı yerdir . Ortak bir zemindir .

Protestoyu yaparken de konuşurken de bunun bir ölçüsü vardır .

Medeniyet dediğin bunu gerektirir.

Mahalle baskısı diye ağlayan siz değil miydiniz?
Peki bu tutum karşısında size hangi samimiyetle yaklaşılmasını bekliyorsunuz?

Sizlerin neden rahatsız olduğunuzu çok iyi biliyorum ben .
Çünkü yıllardır rektörlerinizin çöreklendiği, villa ve hamamlarını diktiği , döner sermayeleriyle geçindiğiniz üniversiteye sadece belli kesimden adamlar gelirlerdi . Düşünceleri belli olan adamlar, tek çizgi adamlar . Nasıl şimdi herkes gelmeye başladı , sanırım kuyruk acısı; rahatsızlık veriyor . İyice yapıştınız koltuklarınıza ve tahammülsüzlük bu yüzden .

Yıllarca akademik olarak tek bir araştırma çıkmasın üniversitelerden , parayla kasalarına tonajla rant paraları hacılasınlar , her sene rektörlük konuşmasında üniversitenin faaliyetleri, akademik çalışmaları ve Dünya medyasındaki yeri gibi şeylerin konuşulacağının aksine Atatürk şöyle kral ,Laiklik böyle süper , çağdaş bilimin aydınlık ışığındayız gibi naralar at , takıl devam et, kimse de sesini çıkarmasın.

Heralde rahatsız olunur. Oraya da 1 değil 3 salon öğrenci bile dolar birileri tarafından .Tabi ki yani.

Bence devam edin ama çok kasmayın . 30-40 yıl sonra bu protestolara öğrenciler bakıp bi taraflarıyla gülecek .Çünkü çapulcu değil öğrenci üretmeye başlayacak üniversiteler. Zaten yavaş yavaş başladılar da.

edit: imla

Üniversitelerde popüler olmayan bir hükümetinin bakanının protesto edilmesini cahilce siz biz kavgasına, bölünmesine dönüştürmeye çalışmak komik bir davranış bir kere. Adam hitap etmek için geldiği kişilerce duyulmak istemiyor, nokta. Üniversite kendi mallarıysa öğrencileri sokturmasın kameraya demeç versin. Öğrenciye hitap edecekse tepkiyi görecek tabi. Hayır neyi savunuyorsun anlamadım ki. Yarın öbür gün oy istemeye gidilen yerde protesto edildikleri vakitte mi savunacaksın "Nasıl protesto ederler mahalle baskısı diyen sizdiniz!!!1!1" mi diyeceksin? Bir insan hitap etmeye geldiği kişilerce istenmiyorsa protesto edilir başka ne bekliyorsun ki? Üniversite devletin sözcülük makamı değil, orada konuşacaksan ya akademisyenlerle konuşacaksın ya da öğrencilerle. İstenmiyorsanda konuşma. Ya da öğrenciler için çok yanıp tutuşuyorsan demokrasi diye ağlayacağına öğrenci kesiminin saygısını kazan.

Olay basit bir protestoyken işi büyütmek, prostetolara hazımsızlık göstermekte bu hükümetle yeni geldi herhalde. Köylüye "ananı al git" diyen insan yönetimdeyken eleştirileri insan gibi dinleyeceklerine imkan veremiyorum malesef. Kimse veremiyor ki protesto ediliyor işte. Bunu bölücülüğe bağlama başarısı hükümetin pazarlama stratejisi olsa gerek. Siz biz diye böldükten sonra, "çok bayıldığınz ünileri ele geçiriyoruz hehehehe!" temasıyla yazmışsın. O daha bir ilginç. Ünilerin bir yere gittiği yok hükümetlerden daha köklü kurumlar onlar.

Benim bir kazancım yok üniden güzel arkadaşım, rektör babamın oğlu değil. Döner sermayeyi yiyende genelde öğrenciler değil onları yolan devletler olur. Üniye girenlerde tarikat üyeleriymiş gibi beyinleri yıkanarak girmezler. Ele geçirebilecek bir kale değildir eğitim kurumları. Hükümetler değişir onlar kalır. Korkuları aşın, rahat olun.

Son olarak popüler olmayan bakanlar ünide çıkıp konuşunca mı üniler üretmeye başlayacakmış? Kolaymış yöntem o zaman yahu. Böyle gazla yazınca güzel gibi görünüyor herhalde Üniler hükümetin şakşakçılığını yapmaya başlayınca büyülü biçimde üretim falan artacak falan gibi düşünüyorsan iş daha da komik tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

1.si söz hakkı diyen arkadaşlar, AKP kaç yıldır iktidarda.Bu adam yaptığı/yapmadığı işlerle yeteri kadar konuştu zaten.

2.si zihniyet ne kötü diyenlere:Gitsin Otel'de yapsın konuşmasını.İstediği kadar polis, basın, katılımcı... ne istiyorsa alsın.Ama üniversiteye geliyorsa polis ile girmesi zaten yasalara aykırı.Hadi onu geçtim, ben bu adamı zaten dinledim.AKP iktidarından beri dinliyorum.Ben 10 dakika alıkşlayınca adamın söz hakkını yemiş olmuyorum.Söz hakkı ilk defa bana gelmiş oluyor.

Balon o akademik araştırma falan demişsinde, hemde bizim fakülteyle ilgili demişsin.Sen hakkaten balonsun.Bizim Yönetim kürsümüz çöğu üniversiteyi geçecek sayıda akademik eser veriyor.Benim okulumun araştırma görevlisi senin çakma üniversitenin doçentinden daha çok seminere katılıyor, daha çok araştırma/proje yapıyor.Hatta sana şöyle söyliyim: Bizde 2 haftada 1 araştırma görevlileri sunum yapar akademik camiaya.Senin görevlin 1 yılda 1 kağıt yazsın.

Öğrenci diye anladığın "Bilmek" ise, kitaplarda da bilgi var.Öğrenci sadece bilerek bir halt olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Fortuna said:

Bizim Yönetim kürsümüz çöğu üniversiteyi geçecek sayıda akademik eser veriyor.Benim okulumun araştırma görevlisi senin çakma üniversitenin doçentinden daha çok seminere katılıyor, daha çok araştırma/proje yapıyor.Hatta sana şöyle söyliyim: Bizde 2 haftada 1 araştırma görevlileri sunum yapar akademik camiaya.Senin görevlin 1 yılda 1 kağıt yazsın.

Dünya piyasasına ne katmış üniversiten? Dünya sıralamasında kaçıncı üniversiten akademik yayın olarak?

Ben kendi üniversitemle senin üniversitenin sidik yarışına niye girim ? Hepsini de at çöpe .
Sosyal ağlarda paylaş

üniversite dediğin entelektüel, kültürel ve daha bir çok çeşitliliğin olduğu yerdir. bir amaca ya da ülküye hizmet etmez. bilime ve insanlığa hizmet eder.

Tabi siz ve benzerleriniz bu teraneyle büyüdüğünüz için üniversiteyi piyasaya ya da sisteme hizmet eden bir şey sanıyorsunuz o ayrı...
Sosyal ağlarda paylaş

protestocular tabi ilmi siyaset bilseydi daha iyi olurdu.

bu fıkranın milyon çeşidi var üşendim kendi bildiğim versiyonunu yazmaya anlayan anlar zaten.

said:
İlmi Siyaset

Çok eski zamanlarda ülkeye nam salmış bir okul varmış. Bu okuldan mezun olmak çok zormuş. Bu okula bir genç girmiş çok başarılı bir öğrenciymiş okulu birincilikle bitirmiş. Hocaları demişlerki sen çok başarılı bir öğrencisin fakat bizim ilmi siyaset diye bir dersimiz daha var bu dersi okumak okumamak senin isteğine bağlı öğrenci hayır ben okulu bitirdim artık okumak istemiyorum diye ayrılmış okuldan o zamanlar araç falan yok giderken karşısına bir koy çıkmış köye vardığında köylüler hoş geldin yabancı diye koy odası denen bir yerde bir yatak vermişler. Genç gece orda kaldıktan sonra ertesi gün köylülerle birlikte camiye gitmiş camide imam anlatıyormuş...Şunu yapmazsanız yanarsınız bunu yaparsanız eliniz kesilir bacağınız kesilir bizim genç hocaya müdahele etmiş hoca efendi senin anlattıkların böyle değil sen yalan konuşuyorsun demiş..Hoca bakmış köylünün gözünde itibar kaybedecek ey cemaat bu aramıza nifak sokmak için gelmiş bunun katli vaciptir diye köylüyü gence karşı kışkırtmış bizim genç zor kurtulmuş köylülerin elinden hemen ordan okuluna geri dönmüş. Okulda hocaları genci karşılarında görünce niye geldin diye sormuşlar genç İlmi siyaset dersi okumaya demiş hocaları geleceğini biliyorduk ama bu kadar erken geleceğini tahmin etmemiştik demişler..Neyse bizim genç üç ay ilmi siyaset dersi okumuş okuldan ayrılmış..Tekrar aynı köye gitmiş tabii bu süre içinde sakal bırakmış tipini değiştirmiş..köyün girişinde köylülere ben ülkede çok ünlü olan okuldan mezun olduğunu söylemiş köyün ileri gelenleri hürmetle karşılamışlar köyün en güzel evinde misafir etmişler..Ertesi gün köylülerle birlikte yine camiye gitmişler. Yine aynı hoca aynı şeylerden konuşuyor köylüler gence hocalarını nasıl bulduklarını sormuşlar..Genç valla sizin hoca gibi hoca zor bulunur ben diyorumki sizin hocanın sakalından bir kıl koparan cennete gider demiş bu laf üzerine köylülerin tamamı hocacan bir kıl koparmak için hoca saldırmışlar.

protestocular bakan her konuştuğunda "büyüksün bakan, senden büyüğü yok iyiki varsın" diyip devamlı alkışlasalardı daha bi güzel olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence çok iyi bir eylem olmuş, haber sitelerinde ve burada insanların bu olaydan hoşnut olmaması apayrı bir Türkiye ironisi.

Gören de sanacak ki Bakanı dövüp susturmuşlar ahahaha. Neyse en azından böyle üniversiteliler sayesinde Türkiye için çok az da olsa bir umut var.

said:
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Çok da güzel söylemiş, önce bakanlar ve onbinlerce minion'ları işlerini doğru düzgün yapsın daha sonra gelip konuşurlar da.
Sosyal ağlarda paylaş

Revell said:

Konuşturmayarak böyle bir yere varamazsınız. Adamı bırakın konuşsun zaten ondan sonra lafı ağzına tıkarsınız.

birader eylemin amaci zaten adami konusturmamak, nasil basarisiz? soylicegi savsatalara karnimiz tok demis eleman iste, en iyisini yapmis.
Sosyal ağlarda paylaş

bir insan türkiyedeki üniversitelerin / üniversitesinin durumunun farkında değilse hiç yurtdışındaki üniversiteler hakkında bilgisi olmadığından olabilir. devede tırnak bile değiliz araştırma açısından hehe bilmediğim bölümler için konuşmayayım belki tıpta ya da siyasal bilimlerde daha iyidir durum ama ne kadar farklı olabilir ki gibi bir durum da söz konusu
Sosyal ağlarda paylaş

iyi olmuş bakana. Güzel yapmıslar. Az bile yapmıslar.

bi kere ilk önce bu akp nin bakanları neden üniversitelerde kabul görmüyor? Yada neden bunca olay cıkıyor bir tanesi herhangi bir üniversiteye gittiğinde?
Bunun ilk sepebi üniversitelerde okuyan yada mezunlardan bu damat ferit zihniyetli, takunyalı amerikan kuklalarına taş catlasa %5 oy cıkar. Onların oy aldığı kesim ortadadır. Ondan sonra niteliksiz cogunluğun oraya getirdiği bu niteliksiz adamlar tabiki kabul görmezler üniversitede. Demokrasi, halkı eğitilmemiş ve fakir bırakılmış ülkelerde böyle adamları iktidar yapıyor ne yazık ki.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

birader eylemin amaci zaten adami konusturmamak, nasil basarisiz? soylicegi savsatalara karnimiz tok demis eleman iste, en iyisini yapmis.

Başarısız derken senin anladığın şekilde bir başarısızlığı kastetmedim, benim söylemek istediğim daha da zor durumda bırakabilirlerdi istenmeyen konuğu ki yapabilirlerdi de ona üzüldüm ben.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

fortuna said:

Benim fakültemde Cemil Çiçek gibi birisi gelip konuşamaz, önce o kürsüde konuşabilecek kalitede olması lazım.

o kadar kalita adam yetiştiriyrosunuz madem, memleket niye hala bu halde arkadaşım.

kalite belli işte.

Memleketin yüzde kaçını Mülkiye'liler yönetiyor? Hayır cidden merak ettim anlaşılan biraz da olsun biliyorsun, bizi de aydınlat pls.

Huun said:

lan dal tarak; dinle cemil çiçeği, akademik bir makale yaz madem adam nbiye yanlış.

Ağa akademisyen ya da üniversiteli anlayışın buysa zaten bırak burada tartışmayı. Karşı çıktığımız her siyasiye akademik bir makale yazalım onlar da sonra bunları okuyup ağlasınlar ahahaha harikasınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...