bingildak Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Merhaba, Dun aksam eve donerken kiz arkadasim, 4 tane veleti bir kediye iskence ederken yakalamis. Sifat kullanmak istemedigimin cocuklari kediyi ellerinden ve ayaklarindan zapdetmisler ellerindeki makasla tuylerini kesiyorlarmis. Neyse kiz arkadasim kediyi ellerinden kurtarmis, ve beklenmedik bir sekilde kedi bildiginiz sari iran kedisi.. Buyuk ihtimal evde kacmis.. Kafasinda ve vucudunun farkli yerlerinde derin kesik yaralari var, ama hepsi kabuk baglamis.. Kiz arkadasim evine alip, yemek su vermis ama ne yazik ki kendi bakamiyorum (dana adinda devasa bir kedi var evde, birakin eve baska hayvan girmesini insan bile sokmuyor kopek gibi) bugun veterinere goturup kuduz, karma ve kist asirilariyle birlikte bir tanede vitamin asisi yaptirmis, ve sonra benim evime getirdi.. Hah, bi de ayrica sabah ensesine bayerin pire ilacini damlatmislar.. Simdi ki durumu su; Ustunde arabalarin yaglarindan dolayi yagli siyah bolgeler var.. Veteriner kuduz asisindan dolayi 1 hafta yikamamamiz gerektigini soylemis, bu lekeleri kediyi rahatsiz etmeden nasil temizliyebiliriz? Ayrica tuyleri rezalet durumda, boynuna kadar butun tuylerini kazimislar hayvanin, hic iran kedisini tuysuz goreniniz varsa nasil bir sey oldugunu asyagi yukari biliyolardir.. Bu tuylerin duzgun ve saglikli cikmasi icin ne yapabilirim? Ve son olarak, ASIL problem pireler! Ustunde koca koca pireler cenk ediyor.. Ilactan dolayi mi bunlar boyle kudurdular? Ne yapmaliyim? Saga sola ziplarlar mi? Yataga, elbiselere, bize? Lutfen yardimci olun, su zavallicigin elinden tutun. ps. hayvan o kadar iyi niyetli ki, hicbir sekilde ne pati atiyor, ne tirnak cikariyor, ne de kaciyor.. melek direk ya, bu kedinin bu halinden yararlarnip ne hale getirmisler.. fotosunu koyarim ilerde.. icim parcalandi ya, eger bunu yapanlar insansa, hayvana hayvan demek insanin icinden gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Küçük çocuklar... Allah bellalarını versin de diyemiyor insan. Birkaç hafta önceki bir topicte de çocukların yakmak üzere olduğu bir kedi yavrusundan söz edilmişti. İnsanın içi sızlıyor. Geçmiş olsun kediciğe, şanslıymış...Bence sen de şanslıymışsın, 3 kedimden biri bile ender durumlar dışında sevdirmiyor kendisini. =( İkinizin birbirinizle mutlu olmanızı diliyorum =) İlaçlandığına göre pireler yok olur kısa sürede. İnsana gelseler bile, sivrisinek v.s gibi ısırıp kanatıyorlarmış en fazla, yani kedi vücudunda yaşam sürdürdükleri gibi, insan vücudunda yaşam sürdürmeleri gibi bir durum yok. Ben kedilerimi hiç yıkamıyorum, hiçbir veterinerden de yıkamam konusunda bir öneri almadım. Kediler kendilerini gayet iyi temizleyen hayvanlar, ama araba yağı lekesi ise bilemeyeceğim, bence hayvanı temizleme konusunda acele etmeyin, önce bir sağlığına kavuşsun. Sıcak havalarda uzun tüylü kedilerin tüyleri de hayvanın rahatlığı açısında kesiliyor veterinerler tarafından, dolayısıyla yeni tüylerin çıkışıyla ilgili bir sorun yaşayacağınızı sanmam. Bir de; http://forum.paticik.com/read.php?22,4009919 http://www.uzmantv.com/kategori/evcil-hayvanlar/kedi (bu adreste pire bilgisi var.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Hehe, beyfendiye yatagimi feda ettim.. Anti-pire tozu aldim, her yere serdim, sonra en guzelinden mamalari verdim, araligi cok az olan taraklardan aldim, onun uzerine cok az toz dokerek izin verdigi kadariyla vucudunu taradim, zaten her yere pire dusuyor, anladigim kadariyla bugun damlattiklari sey ise yaramiyor, hepsi oluyor.. Ama hayvanin durumu cok fena.. Sanirim pireler hareketlendikce isiriyolar, arada sirada ses cikartiyor cani acimissasina, ayrica HIC DURMADAN yalaniyor.. Yalanirken falan uyuyakaliyor, arada uyaniyor falan, 2-3 dil daha atip, dili disarda falan uyuyakaliyor.. Pireler nasil bir rahatsiz ediyorsa artik.. Ayrica islah problemimiz var, ama sanirim bugun sabunlu mendillerle silerken usuttu biraz, uyurken ustune kazak koyuyorum, kuzu gibi de kacmiyor, bildiginiz altinda insan gibi uyuyor.. Sac kurutma makinesiyle bile uzaktan isittim bugun :) normalde kediler kopekler nefret eder, bildiginiz cocuk gibi kafasini falan kaldirdi kafasinin altindaki yelelere doldu sicak hava nasil hosuna gitti, nasil hosuna gitti, oyle uyudu gozler yumuldu ^__^ Kocaman bir kafa, kocaman patiler, ciliz bacaklar ve govde, son iki gunde sisen kocaman bir gobek cok tatli ya.. Gozlerde masallah cyclops gozu.. 2 ay sonra askere gidiyor olmam cok kotu :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Damlattıkları dava mutlaka işe yarar. Senin serptiğin anti pire tozu doğru ilaç mı? doğru olsa bile diğer ilaçla birlikte kullanıldığı için çok zararlı olabilir, bir de yalandığını söylüyorsun devamlı. İlaçların tümü ağız yoluyla vücuda girecek. Bence vet.e danışmadan 2. bir ilaç kullanman doğru olmayabilir. Kediciğe de sana da kolay gelsin. edit: özellikle yavru kediler de ishal de çok ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık. Aman dikkat, devam ederse mutlaka veterinere gidin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Tozu bolgesel olarak cok az seviyede surup, iyicene dagitmistim ama haklisin ikisi sorun cikarabilir. Tozun uzerinde hicbir kimyasal icermez, yatak ortu ve herhangi bir ortamda korkmadan kullanabilirsiniz yaziyodu ama tabii buyuk ihtimal yalanmasi sorun cikartabilir.. Temizledim yattigi yerin etrafina doktuklerimi.. Kedimiz yavru degil, tahminin 2 veya 3 yasinda olmasi gerek. Gayet iri ve saglikli bir yapiya sahip, ne kadar son zamanlarda sokaklarda kotu beslenip, cok yara almis olsa da. Tabii psikolojik olarak ayni sey soylenemez, bugun kirden kece olan yerlerini makalas kirpiyim dedim, hayvan elimde makasi gorunce ne yapcagini sasirdi.. Birden sindi, gozlerini yumdu titremeye basladi.. Hemen uzaklastirdim makasi. Demin odasina girip baktim, kapi pencere kapali oldugundan sicacik bir ortam olmus.. Beyfendinin keyif hiriltilari taa yan odaya kadar gidiyor, sanirim hicbir sorun yok :) Umuyorum ishalde yarina midenin usutuklugu gecince gecicek.. Tesekkurler size de butun yardimlariniz icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 foto koysan bi de merak ettim bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Gecen sene olen bir iran kedim vardi (kedim demek yeterli kalmiyor buyuk ihtimal, hayatimdaki en degerli kisilerden biriydi benim icin..) ben ona cok benzetiyorum :) Bugun kurabuyecuk uyudu ama simdilik eski kedimin resmini koyalim, yarin kurabuyeninkileri de koyunca bakalim gercekten benzeticek misiniz sizde benim gibi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 lol artık bir kedin var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 o damlatılan zımbırtı kan yoluyla pirelere bulaşıyor çalışması zaman alır diye düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 1 gun diye okudum, sabah dokulmustu, oglen pireler delirdi hayvani isirmaya, olmeye basladilar, tahmin ediyorum yarin sabaha deriden cesetleri toplamak kalicak sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Hehe, kukimiz cok dinc uyandi.. Kakasini da yapmis, ama bu sefer gecen sefer ki gibi ishal degil, baya duzelmis ne kadar tam duzelmemis olsa da.. Yalniz bir sorum olucak.. Whiskay'in adult 1 meal paketlerinden almistim hangisi hosuna gider denemek icin, kedi kesinlikle bir paketle doymuyor.. Bitiriyor ilk paket, sonra dibini yalamaya devam edip, kafayi kaldirip bana bakiyor.. Kiyamiyorum 1 paket daha koyuyorum, nerdeyse onu da bitiricekken duruyor.. Simdi hayvan bu kadar sokaklarda ac kalmis diye veriyorum ama dogru bir sey mi, gag gug falan yapiyor arada.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Ve cookie! Kafamizda ve kulaklarimizda yag izleri mevcut arabalarin altina saklanip, uyumaktan kaynakli olsa gerek.. Ayrica govdenin tuylerinin kokune kadar kesildigini, ama boyun ve kafada normal uzunlukta oldugunu goruyoruz, veledler : Kocakafa direk ^__^ Ayrica gozleride koca koca, patilerde oyle.. vucut daha ufak.. anlamadigim bir sekilde asla yemek tasinin yanindan ayrilmiyor hayvan.. Pire amelyati :) Hic memnun degil kendisi durumdan :p Bu da karnimizi sicak tutup uyur iken.. O kadar guzel ev yaptim ona, minderler kullandim, elbiselerimi kullandim sicacik guzel yaticak yerler yaptim, ama nereye koyarsam koyayim, ne kadar rahat olursa olsun, donup dolasip benim bilgisayar koltuga oturuyor :p Kaldirmaya da kiyamiyorum, ben tahta sandalyelerde, pasamiz deri koltuklarda :p Kafsi kadar olan patisine dikkat cekiyorum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Bu arada bilgili biri acil yardim ederse sevinirim; Kuki nerdeyse hic su icmiyor. Sadece sut iciyor. Islah oldugundan dolayi sut vermeyin dedi arkadasim. Idrar olarak sadece 2-3 damla cikiyor, ne yapmam gerekiyor? ps. sut koydum yine biraz, korkup :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 süte su katabilirsin çaktırmadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Tamam oyle deniyim bir de cok tesekkurler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 suya yaklaşmıyorsa kuduzdur belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 bu aydınlatıcı ve bi o kadar da pirimitiv yorumdan dolayı taktir ediyorum ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 ishalse süt verme artık bi süre en azından. 1 hafta sonrada ilacin etkisi gectiginde bi leğenin içinde ılık suyun içine biraz şampuanı kopurtup yıkamalısın başka türlü o pireler ve kir geçmez. ama yıkarken kulaklarına su gelmemesine dikkat et. kendime ve arkadasıma aldıgım tum kedileri ilk eve geldiginde yıkamıştım sonra dış parazit ilacından yaptırmıştım o sekilde işe yarıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Pire sorunumuz tamamen halloldu, yalanma seanslari son buldu, ustunu bugun 15-20 dk aradim, tek bir tane canli pire bulamadim.. Ilac gercekten 24 saatte tertemiz ediyormus. Bugun belli bolgeleri yikamayi denedik ama, gozler kocaman kocaman oldu hemen sinip titremeye basladi, 2 tane patisini zor yikayabildim, cok fazla debeleniyor, zaten trauma gecirmis bi de ustelemek istemedim.. Sabunlu bezle temizlemeye calisiyorum ama yag lekeleri cikmiyor, suya sokabilcegimi zannetmiyorum senin dedigin gibi, ne yaparsam yapiyim durmaz gibime geliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 o kendini temizler zamanla yalaya yalaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 hm o zaman kuru şampuanlar var belki onlar işe yarayabilir ama normal yıkama kadar olmaz. ztn tek yıkayamazsında birisi tutucak digeri köpükleri vucuduna surucek anca o şekilde yıkanabiliyolar. yani bi 5 dk cok bunalır ama başkada bi daha yıkamazsın. neyse biraz eve alışsın biraz vakit geçsin öyle durumuna göre yıkar yada yıkamazsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Hehe evet 1 hafta rahatlasin, atlatsin su sok durumunu yikarim o zaman artik cani ne kadar istemese de.. O kadar tatli ki anlatamam, cocuk gibi boyle kucuk emrah edalariyla etrafi dolasiyor falan.. Insanlarin yuzune bir bakisi var o kadar icten ve urkek ki anlatamam.. Hele cok nadiren miyavliyor.. Sesi o kadar mahsun ve buruk ki.. Islah mamasini da getirdi ablasi, sorunumuz kalmadi gibi :) Sadece camlara yaklasmayi fazla seviyor, bugun pencere kirisinde buldum, 2-3 cm daha ileri gitse direk dusucekti 5. kattan :( kapali tutuyorum artik her yeri.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Kuduz aşısı nedeniyle en az 1 hafta vücuduna su değmemesi gerekiyor. Veteriner söylemiş zaten. Whiskas mamalar fazla protein içerdiği için karaciğere yük bindirdiği ve özellikle kısırlaştırılmış erkek kedilerde kum, taş oluşumuna neden olabileceği ve gene her türlü böbrek rahatsızlığına da neden olabileceği söyleniyor. Benim bir kedim büyük olasılıkla whiskas nedeniyle kum döktü, hayvan için çok ızdırap verici bir olay. Çişini yapamıyor, ya da yapmakta zorlanıyor, yanısıra genital organını sıkça yalıyor ise gecikmeden doktora götürün. Hastalık erken teşhis edildiği durumda, masajla kurtuluyorlar, fakat gecikilirse çok ızdırap verici bir süreç yaşayabiliyor hayvan. Umarım öyle bir durum söz konusu değildir, ama takip edin idrar olayını. İllaki kuru mama kullanacaksanız market maması değil, veteriner maması kullanın, ama evde yapılan sulu yemeklerden de verin derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Hmm gecmisini bilmedigim icin kisirlastirildi mi, evden kacmadan once neyle beslendi, nasil bir diete sahipti hic bilmiyorum ki.. Veteriner diskisina kadar herseyi inceleyip bir sorunu yok demis ama, tabii senin dedigin olay idrar durumunu aciklayabilir.. Tesekkurler dikkat edicem, bakalim gercekten oyle bir durum sezersem hemen bir veterinere gotureyim.. ps. bu arada fotograflarda gormussunuzdur, bu kadar bir kediden ne kadar idrar cikar hicbir fikrim yok.. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Kedin acaip şekermiş bu arada, insanın içine sokası geliyor. Sevdiriyor değil mi kendini? Hehheh... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar