Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alan dışı Yüksek Yapma?

Tarantababu

Öne çıkan mesajlar

Bunu sırf teori olarak düşünmeyin. Şu yaşadığınız toplumda garanti olarak gördüğünüz düzenler , uygulamalar vs o kadar çok şey var ki sosyologlar veya sosyal bilimciler tarafından tasarlanan uygulanan . Çünkü Can gibi mühendis kafası aşırı materyalist olduğundan farkına varamio bunların. Eline illa makineyi inşaatı elektronik aleti somutu bişeyi vericeksin bu adam yaptı bunu dieceksin ki "haa bu adam bi işe yaramış diecek". Hayat sadece bunlardan ibaret değil. Sen şu an bu düzende yaşiosan ,örnek veriyorum, insan hakları die bişeyin güvencesi altında isen, sosyal güvencen varsa, belli bir refah seviyesine ulaşabilmişsen veya ailen belli bi yaştan sonra emekliye ayrılıp sağlık sorunlarını para vermeden halledebiliosa ve devletten maaş alabiliosa bunlar için mühendislere veya doktorlara teşekkür etmiceksin.

Dünyayı bu şekilde materyalden ibaret görmen çok üzücü Can. Başta geyiğe vuruodum da sen ciddisin şaka maka.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır abi, nasıl hukuk masterı yapan adam kafadan avukat olamazsa sosyoloji masterı yapan adam da kafadan sosyolog olamaz, sonuçta mühendis yani. Ama diğer mühendislerden farklı olarak toplum üzerinde daha bir bilgi sahibi olacak mesela, ki her alanın üstüne hukuk masterı her şekilde mantıklı, çünkü her şeyin içinde olan bir şey hukuk ve herkesin bildiği bir şey olmadığı için önemli biliyor olmak. Tabi sorsan Türkiye'de herkes hukuk uzmanı orası ayrı heh.
Bir şekilde yarıyor yani, sadece siz o kadar yaramayacağını düşünüyorsunuz. Daha doğrusu sizin aradığınız yararlılığı karşılamayacağını düşünüyorsunuz sosyolojide master yapmanın.

Sonuçta mühendis gani memlekette, bir şekilde illa yarar demek istiyorum ben sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama işte seninle beraber okuyan bütün bir dönem de gördü kankut onları.
Ben bile kuru kuru master yapmayayım diye dernek bilmem ne kovalıyorum şu halimle ki hiç bir şey yapmadan mezun olsam en azından avukatım yani, işsiz kalmam imkansız falan. Ama işte 1500 liraya talim edip icra kovalamak istemiyorum.
Üniversiteden sadece mezun olmamak lazım, değişik olaylara girmek lazım bu zamanda artık.
Sen mesela en basitinden çatır çatır işletme biliyorsundur, onun gibi. Bu tür normalde alanından mezun insanlardan beklenmeyecek şeyleri biliyor olmak her şekilde kar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

"Pen Duick" said:

Güncellemeyi pek sevmiyorum ondan dabıl post.

Konuyla ilgili olarak da,
Endüstri ile sosyolojinin ne alakası var abi. Kendine gel mesleki olarak zaman kaybından başka bir şey değil. Zaten okuyormuşsun kitaplar falan, masterda da farklı bir şey yaptırmıcaklar ki kitap okutucaklar. Mesleki açıdan daha faydalı olabilcek bir şey üzerine yap masterı kesinlikle, ya işletme yap, ama bence ya makina ya bilgisayar yap masterını. Endüstri zaten arada kalmış hiç bi şeyi tam beceremeyen bi meslek dalı, bi de gidip sosyoloji gibi sözel olup da yine mesleki olarak hiç bi işe yaramayan bir şey okursan. Bir işe yarayan bi özelliğin olmaz yani.

abi tamam da sosyoloji okuyup bitiren gerekli enformasyonları yaparsa oluyor bir şeyler.. benim kuzen hacettepe sosyolojiyi bitirdi odtü de yükseğini yaparken lüksemburgdan kabul geldi ekonomi üstüne yaptı o yükseği yaparken avrupa bankasında çalıştı şimdi amerikada ikinci bir yüksek daha yapıyor+çalışyıor (tabii yeşil kartı var o olmasa avrupa da kalırdı herhalde

yani olay bölümde okulda değil kişide bitiyor.. mimar sinan çıkışlı kolpa mimarlar da tanıyoruz odtüğ çıkışlı kafası basmayan mühendis de tanıyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

ha sen diyorsun ki mühendis fazlası var sosyoloji okumak mantıklı.
burdan sosyoloji mezunlarını havada kapıyorlar gibi bi anlam çıkardım ben ki, sosyoloji okuyanların %80 den fazlası sosyologluk yapmıyor bu ülklede yani alayı işsiz gibi birşey.

doğru zaten direkt sosyologluk para getrien bir şet değil sosyoloji okuyanlar insan kaynakları gibi sosyal ağırlıklı konularda iş buluyor.. en azından ben henüz sosyoloji okuyup da işsiz biriyle tanışmadım ehe

marketing yapan bile var sosyoloji okuyup
Sosyal ağlarda paylaş

olayın kişide bittiğine katılıyorum. dünya o kadar interdisipliner olduki ne okursan oku bi şekilde yamıyorsun kendini bir yere. tabi bunun için çok arştırma yapıp böyle işleri bulman bir de tabi akademik durumunun iyi olması lazım ki duruma göre bunlar da yeter mi bilmem ama okuduğun bölümden ötürü sorun olma ihtimali daha az
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...