Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünyanın En İyi 100 Üniversitesi

Nakamura

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

Rotweiler said:

Benim anlamadığım kaçınız teknik okullar bakımından o bok attıklarınızda eğitim aldınız ki İTÜ METU ile kıyaslama yapabiliyorsunuz? O okullara bakarak İTÜ METÜ girerdi diyebiliyorsunuz?

Açıkladık durumu, odtü mezunuyum haliyle gayet iyi biliyorum eğitim kalite durumunu, yine odtü mezunu pek çok arkadaşım yurtdışında şu listedeki okullara gittiler, haliyle iki okul arasında kıyaslama yapabileck durumdalar, ikisinde de eğitim alıyorlar, bana da durumu bildiriyorlar. Hala anlamadıysan daha ne kadar açıklayalım ? :)

Ya sizin anlamadığınız olay şu...

Ben ODTÜ den mezun olmadınız dedim mi? Ve ya böyle bişey sormuş olabilir miyim?

Ne biliyim bi anket olur, ve ya bunları inceleyen bilim dalları olur onlar bu kararı verir. Çünkü heryeri inceleme fırsatları olur. Eğer bu anket resmi ise tabiiki.

Ama biz tutup tek ODTÜ den mezun olduk diye, yani, diğer üniversitelerden mezun olmadan nasıl kıyaslıcaz? Yani nası bilicez? Bunu söylemeye çalışıyorum : ))

Bunu bilebilmek ve ciddi manada eleştirisel olabilmek için, ya akademisyern olmak, olanlardan, meslektaşlarının üniversitelerinden haberdar olmak lazım, yada bu ankete bizzat katılmak lazım...

Bunu söylemeye çalışıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.kit.edu/

Abet ne bilmiyorum, okul son 2 senedir Bachelor/Mastera döndü belki şimdi tanıyorlardır , eskiden Diplom ( 5 senede yüksek mühendis) sisteminde Odtü itü ne kadar bitiren varsa ön lisanstan (ilk 2 sene) başlarlardı, 2-3 ders alarak 3.seneden ana lisanstan devam ederlerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Süresi falan dolmadı. Sitede neden çıkmıyor bilmiyorum da itü'de 6-7 senedir olması lazım ABET'in. Daha bu sene adamlar denetlemeye geldi. Okuduğumuz okulu da bilelim bi zahmet niye ukalalık yapıyosun ki hala?

edit : kimya müh. abet

metin

Sevgili Öğrencilerimiz ve Mezunlarımız,
Sürekli geliştirme sürecinde elde edilen “öz değerlendirme” sonuçları eğitim kalitesinin geliştirilmesi için kullanılmış ve verilen mühendislik eğitiminin uluslararası düzeyde eşdeğerliğinin belgelenmesi amacıyla da ABD’nin Mühendislik ve Teknoloji Akreditasyon Kurulu ABET’e başvurulmuştur.

Ekim 2003’te ABET tarafından yapılan değerlendirme ziyareti sonucunda bölümümüz hiçbir “kaygı”, “zayıflık” ve “eksiklik” içermeyen bir değerlendirme raporu ile 6 yıl süreli eşdeğerlik almayı başarmıştır.

Akreditasyon ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

edit 2 : Eş değelik alan bütün bölümlerin PDF halinde listesi.
Sosyal ağlarda paylaş

abetin sitesi değil mi o ?

orda doğru bilgi verilmiycekte nere verilicek

ki zaten senin spoiler içinde verdiğin metine bakark bile konuşursak itü ekim 2003te 6 yıllığına almıştır diyor. yani bu ay bitti ya da biticek(6 gün kaldığı için bitmiş olma ihtimali çok yüksek)
ki itülü arkadaşım kendi dedi abi abet süresi dolmuş galiba sitede de yazmıyo diye.
tartışmaya da gerek yok bi kaç ay içinde yenilenir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...