Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Misyoner Site Rezaleti

-007-

Öne çıkan mesajlar

Ya tabi kızıma din öğretmezsem kaşar olacak di mi? Çocuk yetiştirmek din öğretmekten ibaret midir? Ne kadar komiksiniz ya. Önüne islam dışında diğer dinlerle ilgili bilgi koymazsan orla islam öğretmiş olursun. Bu ülkedeki çocukların %98'i doğdukları andan itibaren belki akıllarını kullanıp sorgulayabilecekleri yaşa geldiklerinde öğrenseler asla kabul etmeyecekleri şeylere maruz bırakılıyorlar. Dinlerdeki en önemli ortak nokta olan korku kültürüyle de inanmak durumunda kalıyorlar. Sorgulayabilecekleri yaşa geldiklerinde de bu kesimin %80'i için iş işten geçmiş oluyor zaten..
Sosyal ağlarda paylaş

@nileppezdel çocuk denen şey önüne ne sunarsan onu kabul eder belli bi yaşa kadar. Seçenek sunarsan seçemez yani, bilmez çünkü. Bilmediği için de seçimleri yanlış olur. Ana baba olmak zaten büyüyene kadar onun yerine seçmektir. Onun yerine seçmezsen ana babalık yapmamış boş bi adam olursun, ilerde de acısını kat kat çekersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Din hassas bir konudur, kimse başkasının yerine seçmemelidir. Zaten el kadar çocuğun din seçmesi de absürddür. Gelir anlayabileceği, sorgulayabileceği yaşa o zaman öğrenir.

@kermit: Dinsiz olup Tayyip'ten milyon kere daha saygılı ve sevgi dolu insanlar var. Saygı, sevgi, terbiye dinle alakası olmayan şeylerdir. Dinlerde de emredilmesi din öğretilmeden bu özelliklerin öğretilemeyeceği anlamına gelmez.

Sadece cehennemde yanma korkusuyla iyilik yapan hiç yapmasın zaten daha iyi :)
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Din hassas bir konudur, kimse başkasının yerine seçmemelidir. Zaten el kadar çocuğun din seçmesi de absürddür. Gelir anlayabileceği, sorgulayabileceği yaşa o zaman öğrenir.

sen eğer düşünceli bi anne babaysan zaten iyi olanı onun yerine seçersin bence.
gidipte oğluna kızına satanist ol dermisin ?

nileppezdel said:
Dinsiz olup Tayyip'ten milyon kere daha saygılı ve sevgi dolu insanlar var. Saygı, sevgi, terbiye dinle alakası olmayan şeylerdir. Dinlerde de emredilmesi din öğretilmeden bu özelliklerin öğretilemeyeceği anlamına gelmez.

lol işte bu yüzden hayatta hep kaybedeceksin
İslam dinini tek bi adamla bağdaştırmışsın cidden TEBRİKLER
birisi alkış fotosunu koysun
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hayır anlamadığım insan sevgisi ve diğer ahlak kuralları,iyi bir insan olmak için dini öğretmeye gerek yokki?
Çocuğuna şu günah bu günah demek yerine kendi doğrularını kendi bulmasını sağlayabilirsin,ama bu demek değil ki çocuğun hırsızlık yapacak sonra yanlış olduğunu anlayacak..Sen zaten ona gerekli sevgiyi,şefkati,eğitimi verirsen kimse yoldan çıkmaz merak etme...
Din eğitimi din eğitimidir,kalkıpta bana dinde başka şeylerde öğretiliyor dersen-ki gayet güzeldir- bunu zaten anne baba olarak vermek gerekir,ne diğer topikteki gibi kuran kursuna göndermen,ne dua öğretmen gerekir,insan olmayı,iyi bir olmayı öğretmen yeterli...
Hayır demek istediğim kötü birşey değil tabii ki gayet de güzel de,insanların din eğitimi verilmeyince çocuklarının yoldan çıkacaklarına inanmaları bana komik geliyor hep,hayır kendime bakıyorum,çevreme bakıyorum yok öyle bir olay,gayet de yoldayız yani....
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır yani din öğretmeye sadece Allah'a tapmak olarak bakıyorsun, aslında orada başka şeyler de var diyor. Ben de din bilen o başka güzellikleri yapmak durumunda olmuyor diyor ve Tayyip'le kanıtlıyorum :D Ayrıca da diyorum ki o başka güzellikler dinden bağımsız olarak da aşılanabilir.

Ha kerit diyeyim mesela kermit saygısız biri bence. Din bildi de saygılı mı oldu? Hayır :)
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Çocuğunu yetiştirirken ona kendi kültürünü kendi dinini öğretmen kendi değerlerine göre yetiştirmen kadar doğal bişey yok. O mantıkla bakarsan "dili de aileler seçmesin dil konusu en az din kadar ciddi bi konu ve kişi kendisi seçmeli o zaman çocuk seçebileceği yaşa kadar dilsiz büyüsün" gibi saçma sapan bi mantık bu.

Öyle 0 büyüyüp gün gelince seçme gibi bi olay yok. Var olan altyapı değişebilir işte maksimum, ya da o altyapı yoksa atesit ortamda büyüdüyse öyle devam eder belki.. vs.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Tayyip'le kanıtlıyorum :D Ayrıca da diyorum ki o başka güzellikler dinden bağımsız olarak da aşılanabilir.

Ha kerit diyeyim mesela kermit saygısız biri bence. Din bildi de saygılı mı oldu? Hayır :)

birincisi dini tek bi kişiyle bağdaştırıyosun
2.si ise ben din biliyorum demedimki
3. sü bana saygısız diyemezsin
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Ben de din bilen o başka güzellikleri yapmak durumunda olmuyor diyor ve Tayyip'le kanıtlıyorum :D

"Tayyip %100 müslümandır" gibi iddialı konuşarak fail oluyosun o zaman.

Bi insanın içini kimse %100 bilemez, ben kişisel yorum yapmıyorum.

Tayyibin tüm yaptıklarını dinle bağdaştırman saçmalık yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Saygısız laflar edersen derim :)

Dini tek kişiye bağdaştırmıyorum işte etrafımda dini iyi bildiğini iddia eden saygısız bir sürü insan var. Tanıdığım hiç bir dinsiz de saygısız ya da sevme kabiliyetinden yoksun değil.

Babam Müslüman, annem de öyleydi ama bana hiç din öğretmediler. Ben kendim araştırdım, öğrendim onlar da kendim öğrenmem için teşvik ettiler. Bu bence çok daha sağlıklı kendi doğrunu aşılamaktan. Çocuğum benim doğrularımı doğru bulmak zorunda değil, bilgileri kendisi alır, tartar, sorgular sonunda kendi doğrularına ulaşır.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Çocuğum benim doğrularımı doğru bulmak zorunda değil, bilgileri kendisi alır, tartar, sorgular sonunda kendi doğrularına ulaşır.

Kendisi beceremez işte onu deneyimsizlikten. Yaşın getirdiği deneyimle sen seçersin onun yerine.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte öyle "artık seçebilir" diye kesin bi yaş yok.

30 yaşında yapacağı seçim 20 yaşında yapacağı sseçimden daha doğru olabilir..vs.

O yüzden ailenin katması gereken temel olaylar var. Kendisi seçecek diye temeli vermemek mantıksız.

Sonra "seçicem" diye her sene din değiştirir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...