Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Bi kere bu kadar zor konularda bu kadar kesin yargılarda bulunmak bence herkesin haddine değil. yani bir takım kitaplar okuyup orda yazanları benimseyip de bu dünyada yaşamış bütün insanlar hakkında bu kadar kesin bir yargıda bulunmak hatalı. hatta bu kadar ucu açık konuları tartışmadaki genel sorun bu. hiç birşeyin tanımından ve nerden geldiğinden emin olmadan bu kadar kesin konuşmak konuyu kitliyor. insanlar ölümden korkuyor evet ama kendini tanrı sanan insanlar da var, ölümden korkmayan da. her tanrıya inanan otomatik olarak kendini daha küçük görmek zorunda çünkü onlar için ortada bir tanrını varlığı söz konusu. bana göre insanlar hiç küçük değil hatta ben beyin denen organa tapıyorum amma velakin bir yaratıcının olabilme potansiyeli her zaman aklımın bir köşesinde. ölümden korkmama rağmen cennet ve cehennem hakkında şüphelerim var (evet cennetin olmasını çok isterdim ama bu yetmiyor ona inanmak için). yani evet insanlar ilahi adalet isteği ile yanıp tutuşuyor olabilir, ölümden it gibi korkuyor olabilir ama sadece bunlardan feyz alarak dinleri ve tanrı konseptini açıklamaya çalışmak popüler felsefedir bence :p
aquila Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 ustune gitme abisi, genc daha o, olaylari tam kavramis degil.
kermit Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 nileppezdel said: Sorgulayıp da "haa bence mantıklı, inanmaya devam go go Tanrı" diyenler de var.. bu küçük görme değil şimdi dimi ? bide her sorgulayan adam illa dindenmi çıkıyo herkes sorguluyo belki. şu şu nedenlerden dolayı tanrı vardır şu şu nedenden dolayı belki yoktur diyo ama vardır tarafları daha ağır basıyo onlar için. bide ne desen kötü anlamıyorum yanlış söylediğin şeyler oluyo bana göre onlara farklı bi görüş söylüyorum. sen paranoya yaptın bence. ben ne desem sen anlamıyosun birazda illa laf sokuyom sanıyosun.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 @Ardeth: Ben de o olasılığı aklımın bi köşesinde tutuyorum ama kanıtlanana kadar yok diyorum. Benim için inanç değil bilgi önce gelir. Ki dinlerin anlattığı gibi bir Tanrı olmasını zaten istemem ben..
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 hayır inanmak için illa ki ucunda ödül veya ceza olduğu düşüncesiyle paçasının tutuşmasına gerek yok ki insanın. büyüklük/küçüklük konusu da bence lüzumsuz, illa bir itaat ihtiyacına ihtiyacım yok şahsen. gözlemlerim ve düşüncelerim belli bir kavramın varlığına işaret ediyorsa ona inanırım, bu uzaylılar, kara delikler, tanrı ya da tanrı parçacığı olabilir. :)
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 kermit said: nileppezdel said: Sorgulayıp da "haa bence mantıklı, inanmaya devam go go Tanrı" diyenler de var.. bu küçük görme değil şimdi dimi ? bide her sorgulayan adam illa dindenmi çıkıyo herkes sorguluyo belki. şu şu nedenlerden dolayı tanrı vardır şu şu nedenden dolayı belki yoktur diyo ama vardır tarafları daha ağır basıyo onlar için. bide ne desen kötü anlamıyorum yanlış söylediğin şeyler oluyo bana göre onlara farklı bi görüş söylüyorum. sen paranoya yaptın bence. ben ne desem sen anlamıyosun birazda illa laf sokuyom sanıyosun. Yahu ben de öyle ddiyorum. Her sorgulayan dindne çıkmaz, sorgulayıp da inananlar da var diyorum. Küçük görmek falan değil benim yaptığım, sen ne desem kötü bişey arıyosun altında.. Anlamıyorum değil abi, amacın saf laf sokmak değil, çocuk değilsin ama sonuçta ben orada küçük görmek için yazmadım. Üslubumu beğenmedin belki de dedim ya ben de "go go Ateizm" dfiyorum hani..
aquila Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 samcim yaraticinin varligina inanmakla dine inanmak ayni sey degil fekat. bir yaratici var dersin gecersin, dine inaninca kurallar ve "dogmalar" giriyo isin icine, o zaman karisiyo isler.
Soris Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Anladığım kadarıyla Sam biraz teizm e yatkın.
kermit Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 ben tanrıya inanıyorum desem bana ne zararı var ? yada inanmıyorum atesitim desem bana ne faydası veya zararı var ? inanan inanır kardeşim.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 o da doğru tabii ama genel olarak tanrı varlığı konsepti üzerinde konuşuyordum öbür unsurlar hariç. daha ziyade deizm'e yönelik bir inancım var. sorguladım sorguladım, bana bu makul geldi. ama islam'ı özellikle reddetmiyorum, olumsuz bulduğum yönü pek yok. sırf birşeyler kanıtlayacağım diye %100 kafama uymayan şeylere ters düşecek olsam din yerine bu uğraşı kanalize etmemin daha faydalı olacağı alanlar olduğunu düşünüyorum.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Helm'e inanmayanların dişi kırılır bu bir zarar değil mi T_T (bu kötü bakan adam ağlayan adam değil)
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Tamam kermit de ben "sorgulayan zaten inanmaz dinden çıkar" gibi bi mesaja karşılık olarak yazdım onu. Kimseye bi zararı var demedim ki. Benim üstüme neden geliyosun?
kermit Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Ardeth said: Helm'e inanmayanların dişi kırılır bu bir zarar değil mi T_T (bu kötü bakan adam ağlayan adam değil) gel kır lan ! gelsene !
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 helm'in sopası yok ama eldiveni var, bu diş kırmazsa ne kırar bilmem. (:P)
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 daha kötüsü ise hem helm hem de torm'u reddetmek, aralarına alıp türk filmi usulü bir sen bir ben diye meydan dayağı atıyorlar.
aquila Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 helmin eldiveninde neden Ra'nin gozu var?
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 nazar değmesin? üç madalyalı tw'ler sayfayı parselledik, kim ne yazsa ağırlığı kalmaz şimdi lol.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Ra'nın suratına çakmış zamanında o da eldivende kalan iz, Ra'dan tek kalan organ da o göz
Öne çıkan mesajlar