Cuce Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 nileppezdel said: Sina açıklayabilir misin bana 8 köşesi olan ama hiç köşesi olmayan bir objeyi? acıklıyamaz işte, ama bizim 3boyutlu evrenimizde acıklanmıyo olması var olmadığı anlamınba gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 ilginçlik şurda mevcut fakat, birbirinden tamamen bağımsız gelişen bir matematiksel teori ile fiziksel teori birbirine %100 uyumlu çıkıyor. yani sen matematiği fizikten bağımsız geliştirdiğin zaman fizikle her zaman ve her zaman uyumlu çıkıyor. ikisinin paralel gelişmeyip sonradan birleştiği alan çok var. zaten matematik fizikteki yasaları ispatlamak için bir model değil sadece. Tam olarak fiziğin doğal dili, konuşaral iletişmede türkçe gibi ingilizce gibi. fizik konusunda iletişim kurabilmek için bir noktadan sonra kesin olarak matematik gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 nileppezdel said: Sina açıklayabilir misin bana 8 köşesi olan ama hiç köşesi olmayan bir objeyi? sen neden olamayacağını açıklar mısın bana? eninde sonunda bir tanımda tıkanıp kalacaksın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Şöyle diyelim. Bildiğimiz fizik ve matematik kurallarına göre tanımladığımız kp ve küreleri göz önünde bulundurursak kübik küre var olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 anlaşıldı o tünel için 4 milyar euro'yu vermelerine nasıl ikna ettiğiniz. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Sam said: "tanrı evreni yaratırken kendisinin varlığının ya da yokluğunun kanıtlanamayacağı bir düzen kurdu." Varlığını yada yokluğunu kanıtlayamıyorsan zaten "tanrı evreni yaratırken.." diye söze başlayamazsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 yani aslında "soyut bir matematik dünyası var mı yoksa matematik bir insan inşası mı" sorusu "tanrı var mı yoksa insan inşası mı" gibi bir soru. belki insan matematiği şans eseri denk gelmiş olabilir ama matematik insanın onu keşfetmesinden bağımsız olarak var gibi. bizim gözlemleyebildiğimiz evren de kessinlikle insanın kurduğu mantık çerçevesinde çalışıyor zira bağımsız gelişen matematik ve fizik arasında bir çelişki olmaması buna işaret ediyor. fakat bu tamamen açıklamaya çalıştığımız her şeyin bizim "gözlemleyebildiğimiz" evren olmasından kaynaklanıyor olması da çok olası. burda hayal gücü demiyorum, mantık diyorum buna dikkat. zira hayal gücü ile çok çılgın şeyler düşünmeniz mümkün. kısacası mantık ve gözlem ikisi de birbirine bağlı ve insan kapasitesi ile sınırlı şeyler olabilir. üzerine çelişkisiz bir şekilde mantık yürütebildiğimiz şeyler aslında tam olarak da gözlemleyebildiğimiz şeyler olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 nileppezdel said: Şöyle diyelim. Bildiğimiz fizik ve matematik kurallarına göre tanımladığımız kp ve küreleri göz önünde bulundurursak kübik küre var olamaz. mantık belki. a cisminin 8 köşesi olsun. b cisminin ise bir trilyon köşesi olsun. o zaman a eşit değildir b diyoruz. ben ise diyorum ki mantık insanların kapasitesi ile ilgili bir durum olabilir. sen nasıl olmayan bir rengi algılayamıyorsan çelişkinin de sorun olmaması durumunu algılayamıyor olabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Soris said: Varlığını yada yokluğunu kanıtlayamıyorsan zaten "tanrı evreni yaratırken.." diye söze başlayamazsın :) yoo başlarsın. kendin gidip gördün mü? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Tamam işte İncil'in tanımladığı Tanrı da celişkiler yüzünden var olamıyo. Adam da bundan bahsediyo. Biz küpü tanımladık İncil de Tanrı'yı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Ardeth said: ben ise diyorum ki mantık insanların kapasitesi ile ilgili bir durum olabilir. sen nasıl olmayan bir rengi algılayamıyorsan çelişkinin de sorun olmaması durumunu algılayamıyor olabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Var olup olmadığını kanıtlayamadığın birşeyin yaptıklarından nasıl bahsedersin? Bu onun var olduğuna inandığını gösterir var olup olmadığını kanıtlayamadığını değil. Varlığına inanmışsın işte "Tanrı şöyle yaparken.." diye bahsederken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 İşte bu cevap veremeyen ve köşeye sıkışan dindarın "Tanrı'yı algılayamazsın ki sorguluyorsun" diyip inancının sıcak korumasına geri dönmesi gibi oluyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Tanrı'yı algılayamazsın ki sorguluyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Sorgulayan adam dindar kalamazki. Olay bitiyor sorgulamaya basladinmi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Sorgulayıp da "haa bence mantıklı, inanmaya devam go go Tanrı" diyenler de var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Soris said: Var olup olmadığını kanıtlayamadığın birşeyin yaptıklarından nasıl bahsedersin? Bu onun var olduğuna inandığını gösterir var olup olmadığını kanıtlayamadığını değil. Varlığına inanmışsın işte "Tanrı şöyle yaparken.." diye bahsederken. mesele inanıp inanmama değil burada, varlığının ya da yokluğunun kanıtlanamayacak olması. inandığımı ve yokluğunun kanıtlanamayacağını söylemişim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Sam said: Soris said: Var olup olmadığını kanıtlayamadığın birşeyin yaptıklarından nasıl bahsedersin? Bu onun var olduğuna inandığını gösterir var olup olmadığını kanıtlayamadığını değil. Varlığına inanmışsın işte "Tanrı şöyle yaparken.." diye bahsederken. mesele inanıp inanmama değil burada, varlığının ya da yokluğunun kanıtlanamayacak olması. inandığımı ve yokluğunun kanıtlanamayacağını söylemişim zaten. Varlığının ve yokluğunun kanıtlanamayacak olduğunu düşünüyorsan "Tanrı şöyle yaptı" diyemezsin. Sanırım senin düşünceni koymak istediğin nokta şu "Tanrı vardır. Fakat onun hünerini insanlar algılayamaz" ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 nileppezdel said: İşte bu cevap veremeyen ve köşeye sıkışan dindarın "Tanrı'yı algılayamazsın ki sorguluyorsun" diyip inancının sıcak korumasına geri dönmesi gibi oluyor :) bu da sorulan soruya cevap veremeyen ateistin dindar kişiyi küçük görmesi olmuyor mu? ben ortaya bir tartışma konusu atıyorum sadece amacın tanrını varlığını kanıtlamak değil dindar da değilim zaten. bu gelen cevap ise tartışmayı öldürüyor tabi. halbuki bence çok ilginç bir tartışma konusu, senin bunu bir tartışma konusu olarak değil de bahane olarak görmen ise çok farklı bir boyut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Dindarı küçük görmem değil ki olay, olay insanoğlunun kendini küçük görmesi. Ölüm korkusu ve kendini küçük görme birleşince ortaya Tanrı çıkıyor otomatik olarak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 nileppezdel said: Sorgulayıp da "haa bence mantıklı, inanmaya devam go go Tanrı" diyenler de var.. abicim sorgulayıp varlığına inannıyosa tabi inanmaya devam edicek saçma sapan düşünme kendine göre. biraz mantıklı ol. sen bişeyi sorgulayıp varlığına inandığında sende devam edersin o şeye inanmaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Tamam ya orda kötü bişey demedim. Ben de sorguladım "anaa bence mantıksız, go go ateizm" dedim yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Soris said: Varlığının ve yokluğunun kanıtlanamayacak olduğunu düşünüyorsan "Tanrı şöyle yaptı" diyemezsin. Sanırım senin düşünceni koymak istediğin nokta şu "Tanrı vardır. Fakat onun hünerini insanlar algılayamaz" ? ben var ya yok olduğunun kanıtlanamayacağını iddia ettiğim bir tanrı tanımı yapıyorum, önceki mesajlarımı takip ettiysen görebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 farkınız orda işte sen sorguluyosun ama sonra yok böyle bişi diyosun inanmıyosun o adam sorguluyo var diyo. sanane bundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 E tamam ben de kötü bişey demedim abi. Sorgulayıp inananlar da var sonuçta. Kendim için de rahatça go go ateizm diyorum dedim. Küçük görme durumu yok ki orada. Sorgulayan zaten dinden çıkar diyen arkadaşa karşı görüş sundum :/ Ne desem kötü anlıyosun kermit =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar