Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Misyoner Site Rezaleti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hatta çok basit bir örnek, varlığını kanıtlamak için bir örneğinin olduğunu göstermek yeter yokluğunun kanıdı için tek kolay yol bir çeşit çelişki yaratmak fakat çelişkinin yokluk kanıdı olduğunu söyleyen sadece bizim içinde kısıtlı olduğumuz mantık sistematiğinden dolayı olabilir. yani çelişki daha genel bir düşünce yapısı çerçevesinde sorun olmaktan çıkabilir bilemeyiz. diğer bir yol ise var olabileceği her türlü koşulun mümkün olmadığını (yani farzı misal evrenin her köşesine bakmak gibi) göstermektir.
Mesaj tarihi:
Sam said:

soyut bir olgu nasıl kanıtlanabilir ki? (:P)

tanımdan yola çıkarak? mesela aynı aralıkta hem süreksiz hem de türevlenebilir bir fonksiyon yoktur gibi
Mesaj tarihi:
uzaylıların bile olmadığı kanıtlanamaz ki gayet somut varlık sözkonusu.

eh o dediğini yapabilmek için tanımın izin vermesi lazım. ben öyle bir tanımlarım ki hiç kimse çürütemez, mesela:

"tanrı evreni yaratırken kendisinin varlığının ya da yokluğunun kanıtlanamayacağı bir düzen kurdu."
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

We can most certainly say that a cubic sphere does not exist, because a cube must have 8 corners and a sphere mus have no corners at all.

işte onu diyorum. tanımsal çelişki bu. fakat kimse bana çelişkinin sorun olmadığı fakat bizim algılayamadığımız bir mantık sistematiği olmadığını gösteremez. bu işler çelişki yarattım bitti demek kadar kolay değil.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

nileppezdel said:

We can most certainly say that a cubic sphere does not exist, because a cube must have 8 corners and a sphere mus have no corners at all.

işte onu diyorum. tanımsal çelişki bu. fakat kimse bana çelişkinin sorun olmadığı fakat bizim algılayamadığımız bir mantık sistematiği olmadığını gösteremez. bu işler çelişki yarattım bitti demek kadar kolay değil.

Bir fizikçi olmanla beraber fizik kurallarının dışında olan bir mantık sistematiğini bu şekilde göstermeni kınıyorum dsfsdf :D
Mesaj tarihi:
artık fiziğin sınırları dışındayız felsefe yapıyoruz sdf

yoksa bilmediğim ve kavrayamadığım bir modelin fiziğin yapmaya çalışmak saf matematik yapmak gibi bişey hsdfksd
Mesaj tarihi:
cubic sphere yoktur diyebiliriz fizik kurallarına göre. Ve yaşadığımız dünyanın fizik kurallarına göre haklı oluruz. Ne zaman ki biri çıkar "var ama sen algılayamazsın kapasitenin ötesinde" der o zaman pseudoscience olur ve bence geçerliliği olmaz
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

cubic sphere yoktur diyebiliriz fizik kurallarına göre. Ve yaşadığımız dünyanın fizik kurallarına göre haklı oluruz. Ne zaman ki biri çıkar "var ama sen algılayamazsın kapasitenin ötesinde" der o zaman pseudoscience olur ve bence geçerliliği olmaz

peki bunun dışında bir olasılık olamaz demek bilimimsi (pseudoscience sdf) olmaz mı o zaman?
Mesaj tarihi:
@ardeth: Tamam ezme dsfsdf :D

Demek istediğim küp ve küre tanımları bellidir. Bu yüzden de kübik küre olamaz çünkü ciddi bir çelişki var. Bir objenin küp olması için hani dik açıları falan da geçtim 8 tane köşeye sahip olması zorunludur. Küre olması için de tek bir tane bile köşeye sahip olmaması. Demek ki kübk küre olamaz? Olabilir mi? :/
Mesaj tarihi:
Sam said:
"tanrı evreni yaratırken kendisinin varlığının ya da yokluğunun kanıtlanamayacağı bir düzen kurdu."

tanriyi sen tanimliyosan zaten end of discussion orasi.
Mesaj tarihi:
NoTwisT said:

Ateistlere 1 inanlara 2...

...cift lafim var, gelin kardes olalim isi kolay tutalim, baslatmayin lan zeusundan helm'inden yumurcaklar sizi.

inan koş
Mesaj tarihi:
çelişki olması neden sorun? yani yıllardır kafamı kurcalıyor bu soru.

bizi kurduğumuz bir mantık sistematiği var ve orda çelişki "yasak". ama bu bir insan yapısı sadece.
Mesaj tarihi:
e ardeth fizikte de tonla olayı sadece matematiksel denklemlerle ispatlıyoruz ki ben de taa ortaokulda kendi kendime "matematiği biz yaratmadık mı? kendi kendimize gelin güvey oluyoruz sanki" gibi hisler içerisine girdim ama hocalara söylemedim tabii haytalık sanmasınlar diye. (:P)
  • Yeni Oluştur...