Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 aquila said: dunyayi, insanlari tanri yaratti diyince, tanriya inanmayanlarin, evrime inananlarin inancina saygisizlik olmuyo mu? yani allah var demekle, allah yok demek ayni degerde saygi puanina sahip degil mi? aynı puan değil. sanırım bu biraş şeye benziyo. ya da benzetebiliriz en azından: sevgilin var. çok seviosun. çok güzel sana göre ben gelip, çok çirkin diyorum.. kızarsın.. ama ben o kızın çirkin olduuna inanırken gelip de bana o kız çok güzel dersen ben kızmam. banene derim, senin düşünce. yani inanış-inanç inanmayıştan daha duygusal bir kavramdır... birinin inandığı ve sevdiği bişeyi kötülemek veya yok saymak ters tepkiye sebep olur. fakat birinin inanmadığı umursmadığı bir şeyi başkasının nasıl gördüğü ırgalamaz. o yüzden de aynı puana sahip değiller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 allaha inanmak ya da bir dini takip etmek aslında çok kişisel bir durum. dolayısıyla o dine ters düşen birşey söylediğinde biraz alınıyor insan haliyle. ama yine de en doğrusu iki taraf da tartışmaya istekli değilse dini tartışmamalara girmemek, böylece herkes mutlu mesut yaşar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Marty said: Ardeth said: Patide ateist yok hepsi Helmite, şimdi gidebilirsiniz. Evet. Abi helmite nedir? http://www.nj-pbem.com/data/Gods/humangods/Helm_symbol.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 helm yoktur diyenin dişine vururum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Sufi said: allah yok demek saygısızlıktır diyen yok ki aquilla. diyen varsa da o hakikatten kendi sorunudur. ne gibi bir sorunu olabilir bu kişilerin allaşkına saçmalıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 helm kim nan :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 cehennemde yanacak ya o açıdan kendi sorunu işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 bence patiye üyelik başvuru formuna bikaç uo bikaç da dnd sorusu koymak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 gençlerin eski tanrılara hiç saygısı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 neyi anlamadın fistan? "allah yok demek saygısızlıktır" diye düşünen kişinin kendi sorunudur bu. çünkü böyle bir mantık düşünme denen şeyi kilitler. edit: dönüp bi daha baktım da yazdığıma, acaba cümle düşüklüğünden falan yanlış anlamaya sebep verecek bişey mi dedim diye... yok. öncelerden bana "saçmalıyorsun sufi" diyesin vardı da fırsat mı olmadıydı? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 o eldiveni takıp vuruyorsun zaten konsepti o. (:P) helm, torm, red knight, hepsini sever sayarım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 aquila said: dunyayi, insanlari tanri yaratti diyince, tanriya inanmayanlarin, evrime inananlarin inancina saygisizlik olmuyo mu? yani allah var demekle, allah yok demek ayni degerde saygi puanina sahip degil mi? degil simdi arkadaslar, elmayla armutu karistiriyorsunuz diye dusunuyorum bir dine inanmak, bir dogmaya inanmak, bunu oldugu gibi kabul etmek, tartismamak ayri birsey; hur iradeyle, arastirarak, okuyarak, inceleyerek tartisarak bir fikre sahip olmak ve o sekilde dusunce savunmak apayri simdi sen zaten dogmayi kabullenmis adamla, anca hadisleri kurani kaynak gostererek 'kim daha iyi anladi / burada tam olarak ne denmek istenmis'i tartisirsin yoksa kalkip 'allah olsaydi...' diye girersen tartismaya, onun amaci fikir alisverisi degil tatsizlik cikartmak olur, zira tartisacak birsey yok ortada. islamin dogma olmadigina kanit olarak kurandan alinti yapar adam, anca facepalm resmi koyarsin; kimse birsey kazanmaz, ortam gerilir anca dolayisiyla eger kendi 'fikir'lerinizi, dusuncelerinizi bir inananin 'inanci' ile bir tutuyorsaniz, herseyden once kendinize saygisizlik ediyorsunuz kanimca edik; flame topicinde alinti yapmadan uzun mesaj yazarsan kaybolur gider tabii sen gonderene kadar, akilaya idi cevap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 özetlersek: inanış ile düşünüş çok farklı şeyler. ve tartışılacak biçimde aynı ekseni paylaşmıyorlar. yes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 evet biri çok daha kişisel işte, irritasyon da orda başlıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 cok yurekten inanmayanlar vardir belki abi, bu yola bas koymus adamlar, allah var diyince cinnet filan gecirenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Ee ben Tanrı'nın var olmadığına "inanıyorum". Noolcak şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 aquila said: cok yurekten inanmayanlar vardir belki abi, bu yola bas koymus adamlar, allah var diyince cinnet filan gecirenler. evet var gördüm öyle ateistler tanrı var diyince çıldırıyolar sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 yeterince mümin bir ateistsen senin de alınmaya gücenmeye hakkın olur nilep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 eyvah, pelin tartismaya girdi, hadi beyler ben kactim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Nefr said: dolayisiyla eger kendi 'fikir'lerinizi, dusuncelerinizi bir inananin 'inanci' ile bir tutuyorsaniz, herseyden once kendinize saygisizlik ediyorsunuz kanimca Bu dursun bir kenarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 aquila said: cok yurekten inanmayanlar vardir belki abi, bu yola bas koymus adamlar, allah var diyince cinnet filan gecirenler. eminim vardir, ki var, burada da var onlara da yobaz diyoruz iste en koyu yobazdan daha dar kafali, en baba dinciden daha sabit fikirli solcu da var forumda/memlekette sonucta, totali yobaz ha kurani hayatinin merkezine koymus baska birsey dusunmeyi dinlemeyi reddetmis, ha nutugu koymus ayni sekilde, ha kapitali ortak nokta dusunmeden sorgulamadan inanip, birebir kendisi gibi inanmayan / yasamayan herkesi asip kesmeye hevesli olmak ha bak bu ornekteki adamlarin hepsi inanc sahibi, fikir degil mesela edik; yine akilaya, bi nefes alin yav =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 duruyordu zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Kaç şükrücüm kaç dfsf :D Demek istediğim inananların hakkı daha fazla değildir. Ayrımcılık yapmayın. "Tanrı yok" demek inanan için neyse "Tanrı var" demek de inanmayan için odur. Zaten yeterince olgun bir inanan "Tanrı yok" diyene, "yazık ölünce anlarsın" der geçer. "Böhühehehe Tanrı yok dedi beni kışkırttı çok üzüldüüeeem" demez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 aquila said: cok yurekten inanmayanlarahaha aqu süper :D hakkatten güldümsaol (ciddi güldüm, iğne değil, çok güzel yakalamışssın) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 yalnız olay tahkir edici ve alaylayıcı bir tarzla hakaret etmekten zıt fikir söylemeye geldi. dendiydi ama bi daha diyelim. zıt fikir söylemeye, zıttına inanmaya itiraz eden yok. (fistan dikkat, fail verme) "benimkinin zıttını söylemek fikrime hakarettir" diyenin kendi sorunudur bu, toplum bu kişinin derdiyle uğraşamaz. işi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar