Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Misyoner Site Rezaleti

-007-

Öne çıkan mesajlar

aquila said:

dunyayi, insanlari tanri yaratti diyince, tanriya inanmayanlarin, evrime inananlarin inancina saygisizlik olmuyo mu?

yani allah var demekle, allah yok demek ayni degerde saygi puanina sahip degil mi?

aynı puan değil.
sanırım bu biraş şeye benziyo. ya da benzetebiliriz en azından:

sevgilin var. çok seviosun. çok güzel sana göre
ben gelip, çok çirkin diyorum..
kızarsın..
ama ben o kızın çirkin olduuna inanırken gelip de bana o kız çok güzel dersen ben kızmam. banene derim, senin düşünce.

yani inanış-inanç inanmayıştan daha duygusal bir kavramdır... birinin inandığı ve sevdiği bişeyi kötülemek veya yok saymak ters tepkiye sebep olur. fakat birinin inanmadığı umursmadığı bir şeyi başkasının nasıl gördüğü ırgalamaz.

o yüzden de aynı puana sahip değiller.
Sosyal ağlarda paylaş

allaha inanmak ya da bir dini takip etmek aslında çok kişisel bir durum. dolayısıyla o dine ters düşen birşey söylediğinde biraz alınıyor insan haliyle.

ama yine de en doğrusu iki taraf da tartışmaya istekli değilse dini tartışmamalara girmemek, böylece herkes mutlu mesut yaşar.
Sosyal ağlarda paylaş

neyi anlamadın fistan?

"allah yok demek saygısızlıktır" diye düşünen kişinin kendi sorunudur bu. çünkü böyle bir mantık düşünme denen şeyi kilitler.

edit: dönüp bi daha baktım da yazdığıma, acaba cümle düşüklüğünden falan yanlış anlamaya sebep verecek bişey mi dedim diye... yok. öncelerden bana "saçmalıyorsun sufi" diyesin vardı da fırsat mı olmadıydı? :P
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

dunyayi, insanlari tanri yaratti diyince, tanriya inanmayanlarin, evrime inananlarin inancina saygisizlik olmuyo mu?

yani allah var demekle, allah yok demek ayni degerde saygi puanina sahip degil mi?

degil

simdi arkadaslar, elmayla armutu karistiriyorsunuz diye dusunuyorum

bir dine inanmak, bir dogmaya inanmak, bunu oldugu gibi kabul etmek, tartismamak ayri birsey; hur iradeyle, arastirarak, okuyarak, inceleyerek tartisarak bir fikre sahip olmak ve o sekilde dusunce savunmak apayri

simdi sen zaten dogmayi kabullenmis adamla, anca hadisleri kurani kaynak gostererek 'kim daha iyi anladi / burada tam olarak ne denmek istenmis'i tartisirsin

yoksa kalkip 'allah olsaydi...' diye girersen tartismaya, onun amaci fikir alisverisi degil tatsizlik cikartmak olur, zira tartisacak birsey yok ortada. islamin dogma olmadigina kanit olarak kurandan alinti yapar adam, anca facepalm resmi koyarsin; kimse birsey kazanmaz, ortam gerilir anca

dolayisiyla eger kendi 'fikir'lerinizi, dusuncelerinizi bir inananin 'inanci' ile bir tutuyorsaniz, herseyden once kendinize saygisizlik ediyorsunuz kanimca

edik; flame topicinde alinti yapmadan uzun mesaj yazarsan kaybolur gider tabii sen gonderene kadar, akilaya idi cevap
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

cok yurekten inanmayanlar vardir belki abi, bu yola bas koymus adamlar, allah var diyince cinnet filan gecirenler.

eminim vardir, ki var, burada da var

onlara da yobaz diyoruz iste

en koyu yobazdan daha dar kafali, en baba dinciden daha sabit fikirli solcu da var forumda/memlekette sonucta, totali yobaz

ha kurani hayatinin merkezine koymus baska birsey dusunmeyi dinlemeyi reddetmis, ha nutugu koymus ayni sekilde, ha kapitali

ortak nokta dusunmeden sorgulamadan inanip, birebir kendisi gibi inanmayan / yasamayan herkesi asip kesmeye hevesli olmak

ha bak bu ornekteki adamlarin hepsi inanc sahibi, fikir degil mesela

edik; yine akilaya, bi nefes alin yav =P
Sosyal ağlarda paylaş

Kaç şükrücüm kaç dfsf :D

Demek istediğim inananların hakkı daha fazla değildir. Ayrımcılık yapmayın. "Tanrı yok" demek inanan için neyse "Tanrı var" demek de inanmayan için odur. Zaten yeterince olgun bir inanan "Tanrı yok" diyene, "yazık ölünce anlarsın" der geçer. "Böhühehehe Tanrı yok dedi beni kışkırttı çok üzüldüüeeem" demez.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız olay tahkir edici ve alaylayıcı bir tarzla hakaret etmekten zıt fikir söylemeye geldi. dendiydi ama bi daha diyelim. zıt fikir söylemeye, zıttına inanmaya itiraz eden yok.

(fistan dikkat, fail verme) "benimkinin zıttını söylemek fikrime hakarettir" diyenin kendi sorunudur bu, toplum bu kişinin derdiyle uğraşamaz. işi var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...